ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Само в Plovdiv24.bg: Ексклузивно видео от тежката катастрофа миналата седмица, когато "Нисан" се вряза в автобусна спирка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:26 / 30.05.2014Коментари (376)236247
© Plovdiv24.bg
Както ви обещахме, Plovdiv24.bg ще стигне до край в разплитането на истината около зловещата катастрофа от миналата седмица, когато тежко пострада 16-годишно момиче от Пловдив, чакащо на спирка, пометено от "Нисан"-а на гръцки гражданин.

В търсене на истината се сдобихме с видео запис от катастрофата.

От него това, което с категоричност може да се твърди е, че жълтият "Нисан" минава на червено, при работещ светофар и брояч към него.

Коментарите относно това кой е виновен за инцидента, оставяме на вас.

Ако желаете да подкрепите усилията ни в търсенето и показването на истината за инцидента, споделете новината във Фейсбук (например чрез бутона под този текст), за да видят повече хора реално какво се е случило.



Още по темата: общо новини по темата: 88
21.05.2018 »
28.03.2018 »
28.03.2018 »
23.06.2017 »
17.11.2016 »
24.10.2016 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Кметът
премахни филтъра

+6
 
 
Този с голфа, който направи ляв от средна лента, почти не се удари в завиващия мерцедес. Онзи с мерцедеса губи концентрация за секунда (заради голфа) и отива прекалено навътре в кръстовището. Там го помита летящия на червено грък, който имаше предостатъчно място да заобиколи мерцедеса, ако се движеше със съобразена скорост. Вината си е 100% на нисана, вече се убедих гледайки 30-40 пъти клипа.
-3
 
 
За мен е ясно, че гръкът ще понесе наказателната отговорност в случая. Но и на мерцедесът не му беше там мястото - той прави ляв завой, застъпвайки почти изцяло средната лента, без да има НИКАКВА видимост към нея. Трябвало е да изчака голфа да се изнесе и тогава да потегли, вижда се как подава газ само защото светофара свети жълто и се надява, че никой няма да мине отсреща. На това кръстовище ми е ясно, че няма видимост, когато се завива от моста в посока Сава Муткуров наляво. Тая уличка я превърнаха в околовръстно, да вземат пак да си я направят еднопосочна, и без това отдясно винаги има спрели коли и не може да се разминаваш нормално.
+7
 
 
В Германия, например, на жълт сигнал свирят спирачки, никой не си и помисля да дава газ. Тука сме най-бързащите тарикати и майстор-шофьори, та как така ще се минем да спрем на жълто! Добрият шофьор за мен е безопасният шофьор, това да завиваш на жълто без да спираш или да даваш газ щото колата ти е 200 полу-умрели от старост коня, не те прави майстор, а глуапк-самоубиец, тоя грък сигурно е бързал да седне в някое кафе да изпуши 2 кутии цигари.....
+3
 
 
Затова, моля ви, не бипкайте на хората, които изчакват да спрат всички коли и тогава да правят ляв завой!! Повечето шофьорчета се изнервят и те принуждават да завиваш без видимост и с огромен риск. Аз дори изчаквам секунда след като светне червено и тогава тръгвам и пак баааавно!!! Никога не знаеш кой изрод гони да хване жълтото на светофара със 100 км.ч!! Отделно и нисанът без видимост трябваше да намали скоростта и да мине по-вдясно, като е решил да хваща жълто-червеното!!!
+6
 
 
Превишената скорост според мен е най-тежкото провинение, защото е умишлено и също така влияе на преценката на останалите водачи за това колко е отдалечен автомобилът и за колко време ще дойде. В случая гръкът е виновен, но пак казвам и другите са създали предпоставка за ПТП и трябва да го отнесат също!
+2
 
 
Ако оставим емоциите настрана, какво се получава: Ако го нямаше завиващият от средна лента Голф, катастрофа нямаше да има, защото Мерцедесът щеше да види Нисана. Ако Мерцедесът пък беше изчакал Голфа да се махне, за да има въобще някаква видимост преди на прави завоя, пак катастрофа нямаше да има. Ако Нисанът беше спрял, пак нямаше да има катастрофа. Само по себе си минаването на червено с превишена скорост не води задължително до ПТП. Всеки има своята вина, и законът трябва да определи кой какво наказание заслужава.
+1
 
 
Относно водача на Мерцедеса конкретно: Има светофари, където въпреки че на тебе ти свети червено, ти трябва да изчакаш насрещните, и тогава да преминеш! Жълтия или червения цвят на светофара не ти дават право да правиш ляв завой без да си сигурен, че няма да отнемеш предполагаемото предимство на насрещно движещия се. На Нисана може да му свети зелено, може да е изгорял светофара, това тебе не те оправдава - чакаш всички да спрат и тогава минаваш!! Но ако се стигне до съд би трябвало да оправдаят мерцедеса и прсто да му вземат книжката за 2-3 месеца и 1000 глоба, а Нисана-в затвора.
+1
 
 
Добре, кой каза, че трябва да има само един виновен? Всички са виновни, и трябва да си получат съответните наказания според вида на нарушенията, които са извършили. И тримата водачи извършват закононарушения, в следствие на които е настъпило ПТП, има си такива точки в закона и там наказанията са различни, в зависимост дали е настъпило ПТП или не. Нисанът е с най-тежките провинения, но това не оправдава другите!! Всеки един от тези водачи ще си носи последствията поотделно!
-1
 
 
Че е виновен Нисанът, ясно. Но при повторен преглед се вижда и друго: Мерцедесът е длъжен да се увери, че няма насрещно движещи се автомобили, преди да направи ляв завой. Защо? Ами защото светофарът може и да не е огледален, не е негова работа да преценява какво свети на отсрещния!! Има светофари, на които сигналите се разминават. Също така Голфът допълнително закрива видимостта. От законова гледна точка е спорно, Мерцедесът реално отнема предимството, защото той е длъжен да пропусне насрещния, защото не е негова работа да знае какво свети отсреща, а за жълтия е ясноЧ
+14
 
 
От видеото се виждат 3 основни неща: 1. Нисанът изминава разстояние от ок. 25 метра за 1 секунда, което означава поне 80км/ч. 2: Минава на червено, а жълтото свети и го е видял поне 3 сек. преди да навлезе в кръстовището. 3: Мерцедесът не отнема ничие предимство, а напуска кръстовището. Мисля, че коментарите са си направо излишни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: