ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ромска вълна залива Пловдив! Величка: Ще станем на курбан!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:44 / 11.01.2019Коментари (13)47090
©
Нова ромска вълна започва да залива Пловдив. Към сезонните номади, които всяка зима идват в махалите на областния град заради трудния живот по селата в студените месеци, сега се присъединяват и бегълците от Войводиново. Четири семейства от тамошната махала вече са намерили убежище в "Столипиново".

Фамилиите побегнаха заради етническото напрежение в селото, породено от боя между българи и роми, в който братята Борис и Асен Пакетови пребиха военнослужещия Валентин Димов. Очаква се днес на мирна демонстрация във Войводиново да се съберат десетки колеги на Димов от 68-а бригада Специални сили.

Ромите твърдят, че се страхуват, и масово напускат махалата, в която вече започна и разчистването на незаконни къщи. "Няма живот във Войводиново, ще станем на курбан заедно с малките", казва пред "Марица" 40-годишната Величка Асенова. Жената напуснала къщата си заедно с четирите си деца и двете внучета. Незаконният дом на циганката в селото вече е съборен и няма къде да се върне. Няма мъж, най-малкото внуче на 1 г. е с тежко заболяване.

И пловдивското гето през зимата обаче се пука по шевовете и няма място за бегълците. По това време тук са си много от гурбетчиите, които през лятото ходят на сезонна работа в Европа. В къщата, където роднини приютили Величка, са четири семейства с по 4-5 деца, а се чакат още 7-8 души. Междувременно в пловдивското гето се върти нов бизнес - продажба на незаконни жилищни постройки, за които рано или късно също предстои събаряне. Цената е между 500 и 600 лева, и то преди пазарлъка.



Още по темата: общо новини по темата: 78
05.10.2022 »
14.06.2021 »
12.05.2020 »
28.08.2019 »
27.08.2019 »
17.07.2019 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Единственото правилно и адекватно решение за спрявянето с циганизацията е, да се повишат радикално изискванията за взимане на помощи и други преференции от които се възползват тези "примати"! Така никой не може да обвини държавата, че се отнася зле към мангите! Така постепенно ще намалеят драстично, отивайки в други държави, където могат да "сучат" безплатно! Да, това е свързано и с желанието на власт имащите да решат проблема, защото циганите са основното им перо при избори, но не е ли време това да спре? Защото за 30 години Столипиниво например, се увеличи до численост по-голямо от цялата БГ армия! Да не говорим, че е спорно вече, кои са малцинството у нас? Българите или циганите? В един момент тази рая може да смени не само етническото статукво в България, ами въобще да я пороби и затрие? За жалост, има всички предпоставки за това и то в близките няколко години!
на 11.01.2019 г.
+2
 
 
Трябва навсякъде да бъдат съборени незаконните къщи и циганите сами ще се редуцират или преселят. Защо не се събарят къщите им в Столипиново?Най- бързата проверка в кадастъра (https://kais.cadastre.bg/bg/Map) и в Мапса показват, че половината къщи са незаконни. Няма как да добавя снимки тук, иначе би станало много нагледно.
+7
 
 
Айде сега е ред за събаряне на катакомбите в Пловдив..няплива вече е много голям..трябва и в Калековец да се направи една проверка за незаконни къщи!
+11
 
 
Трябва да ги съжалим ли, що ли? Не съм съгласна и да ги настаняват в общински жилища като крайно нуждаещи се!
+11
 
 
Да са мислили когато е трябвало! Ако бяха се образовали, работили и построили законни жилища - сега нямаше да имат проблеми. Няма цял живот да ги хрантутим и носим на гръб! Ние - останалите какво?! Само за нас ли важат законите в държавата?
на 11.01.2019 г.
+4
 
 
"Междувременно в пловдивското гето се върти нов бизнес - продажба на незаконни жилищни постройки, за които рано или късно също предстои събаряне. Цената е между 500 и 600 лева, и то преди пазарлъка." - това не го разбрах - продаваш незаконна къща т.е. това звучи като отивам тегля заем 2000 лв. и после го продавам за 500 лв. И беше логично , че ще отидат в Столипиново , то нали техния брат Чопър ги поканил лично. И защо няма изявление от кмета или областния управител по въпроса." Ние сме всички цветове" , не трябва ли поне малко да се промени. Айде кулата я приемаме , ама това леко лесбийско и гейско мото на фона проблема с циганите , не е добра идея
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: