ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ромите от Белозем заплашили баба Атанаска с нож, нарекли я гяурка
Автор: Адриана Георгиева 14:37 / 18.11.2020Коментари (2)5222
© Plovdiv24.bg
Ромите нападнали и ограбили баба Атанаска в село Белозем в началото на годината, я заплашили с нож, че ако проговори ще се върнат отново и я наричали гаурка. Това разказа днес в съдебната зала полицаят Койчо Димитров от Криминална полиция, отдел "Кражби и грабежи", който е разследвал случая, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че през февруари Ангел Василев, Атанас Радев и Тодор Велиев нападнаха, биха и ограбиха 82-годишната баба Атанаска в село Белозем. Те я блъснали и оставили жената да лежи на земята със счупен крак. От къщата й задигнали малък бойлер за топла вода от мивката в кухнята, мобилен и домашен телефон и микровълнова фурна и 100 лева кеш. 

Заради жестокото деяние се проведе мащабната полицейска акция, главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов посетиха лично село Белозем.

"При разпита Атанаска ми разказа, че е видяла двама души с тъмни дрехи, който говорили добре български. Единият я е бутнал на земята, тя паднала и си счупила крака. Извадил й нож и я заплашил, че ако проговори на полицията ще се върнат пак за нея, нарекли я гаурка", разказа полицай Димитров. Той обясни, че бабата била будна в нощта на нападението, видяла, че няма ток и уличните лампи не светят, след което си легнала в леглото. Чула шум и видяла две лица да влизат към нея. Поискали и пари, но старицата им казала, че няма и щяла да им даде пари като вземе пенсия. След това последвали блъскането и заплахите. 

"Събрахме записи от много камери от Белозем. Пътят, по който имаше следи от стъпки в снега води към ромската махала в селото - Кабата. На един от записите се вижда лице от 2:00 часа през нощта и същите стъпки. Отделно установихме, че в една от къщите във въпросната махала има лопатка, която преди това е била в двора на Атанаска", заяви още разследващият пред магистратите.

След като били разпитани голям брой от жителите на Кабата, следите отвели криминалистите към къщата на съпругата на Атанас - Пемба. Разпитан бил доведеният син на Наско -  Момчил, заедно с Ангел и брат му. Те били подложени на детектор на лъжата като няколко пъти сменили версиите си. Момчил твърдял, че вторият му баща не е замесен в деянието. Накрая обаче Ангел проговорил и казал, че  в деня преди нападението Тодор съобщил, че вечерта ще ходят на лов в дома на бабата, която продавала хляб, защото била взела пенсия.

Събрали се в къщата на Атанас, занесли и музика и когато настъпило времето потеглили към дома на старата жена. След инцидента обвиняемият Тодор, наричан още, Тако дал 20 лева от откраднатите 100 на Ангел и му казал, че трябва да е доволен, защото той намерил парите в къщата на беззащитната бабичка. Атанас пък занесъл микровълновата и един от телефоните в пункт за преработка на старо желязо.

Баба Атанаска споделила пред разследващите, че не е взела пенсия, защото имало забавяне. Полицай Койчо Димитров разказа, че когато отишли на оглед две от вратите в дома на покушението били разбити, а по стената все имало следи от влага на мястото на изкъртения бойлер.

Делото продължава с разпит на останалите свидетели.


Още по темата: общо новини по темата: 13
24.10.2022 »
23.10.2022 »
18.05.2021 »
18.05.2021 »
23.03.2021 »
03.02.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Каторга за крадливите мангали, а не затвор, защото там отново ще са на наш гръб!!
+4
 
 
На тия мангусти съм приготвил по един 9 мм. Това разбирам Аз за правосъдие. Казах.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: