ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родител от Пловдив: Заварихме детето със счупен зъб и разбита уста в детския център
Автор: Ивет Калчишкова 19:26 / 22.04.2024Коментари (2)15765
© Plovdiv24.bg
Дете на година и единадесет месеца е със средна телесна повреда, включваща избит резец, разбита устна кухина и синини по челото след инцидент в пловдивски детски център.

Това твърди в разказа си за Plovdiv24.bg бащата на пострадалото момченце.

"На 17 април около 17,00 часа се обадиха на жена ми, че е станал инцидент със сина ни А.К. Тя отиде първа към частна детска ясла "Малката русалка" в квартал "Остромила", аз отидох 20 минути след нея. Заварихме детето, което бе със счупен зъб и разбита уста. Имал е кръв от носа, която и пред нас не спираше. Беше уплашен", казва притесненият родител.

Бащата споделя още, че е попитал ръководството на градината как е станал инцидентът, но оттам не са дали конкретна информация.

"Казват, че е миг невнимание от страна на учителката. Не знаели как се е случило всичко. Били отвън на двора, но на нас това не ние достатъчно. Дават ни в една салфетка зъбчето му и ни казват "Притеснени сме". Ако действително е паднало детето, ръчичките и коленцата ще му бъдат ожулени и ще има следи, но такова нещо няма".

В момента детето изпитва затруднения при хранене, даже избягва консумацията на храна и пие само мляко.

От бащата разбрахме, че на територията на детското заведение няма медицински работник и веднага след като те са били уведомени, са потърсили други лекари, с които да се консултират за състоянието на детето.

"Имаме медицинско от Съдебна медицина към УМБАЛ "Св.Георги". Детето няма да има зъбче, докато не му порасне основният зъб. Не може да му бъде изградено."

По думите му е имало опит за прикриване на инцидента от страна на служителите там.

"Бил е преоблечен. Дрехите му бяха встрани до вратата в кръв, когато ние влязохме. Опитали са да ги перат, но кръвта си личи. Интересно е защо не ни дадоха дрехите. Аз за първи път влизам там заради този инцидент. По принцип не сме допускани, водят ни децата отвън. Всичко там е под ключ."

Директорът Петя Паунова не е била в центъра по време на случилото се. Бащата се е свързал с нея по телефона, но тя лаконично е отговорила, че е в чужбина. Той определи поведението й като бягане от отговорност.

"Поискахме видеозапис, защото на входа на градината има камери, но такъв не ни беше даден. Преди четири месеца синът ми бе ухапан по корема от друго дете, нямаше кожа, но тогава решихме да не подаваме сигнал, защото са деца. Този път ще си търсим по съдебен път, подали сме сигнали в полицията и прокуратурата."

Според бащата детският център не е регистриран и по тази причина ще сезира и НАП. За момента той не е получавал касов бон за сумата, която дава всеки месец - 600 лева, за грижите за детето.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с директора на детски център Петя Паунова "Малката русалка" и малко по-късно ще публикуваме и тяхната гледна точка по случая.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Вие какво очаквате бе хора да ви държат децата на ръце цял ден ли? Смисъл и вие сте били в детска градина, училише и тн... Добре в яслата ако детето падне и се удари кой трябва да е виновен? Учителя/бабачката/директорката? Смисъл случват се неща които не може да има 20 деца в яслата или колкото са там и да имат 20 падаря и да ги държат на ръце... Това не значи че не трябва да се обръща внимание на всички но тия деца си играят вън/вътре все тая и са 10 едно до друго и някое пада и се удря? Кой е виновен?... Сега пак ще ме напатат всички дето са на по 20-30 години ама вие как сте били бе хора? Аз имам спомени как съм бягал от детската градина на 4 години през терасата и съм ходил 4км. пеша до вкъщи. от 1 клас съм ходил сам на училище пеша 4км. Не защото нямало кой да ме закара с кола или за ръка а защото така трябва. Сега разбирам ново време много движение ала бала ама вие все още си карате децата на по 14-15 години с колите и за ръце и ги чакате???? Как за бога очаквате тия келеши да станат хора и да могат да се правят сами камоли да гледат семейство? Те на 10-12 години не знаят как сами да пресекат улицата?! Защото мама и тати да не им се случи нещо ама учителя да не им викам камоли да им удари шамар зад врата до там! Ще му разхлаби ума дето го няма.... Вие сами сте си виновни че децата ви стават по-големи келеши от вас самите! Първо защото нямат минимално възпитание от вас самите, второ защото вие нямате елементарно възпитание какво да се очаква да дадете на децата си? = деградация! Ай сиктир спирайте децата от ясли и детски и ги гледайте в устата 24/7 как искат таблет/телефон и тикток и им давайте всички и не ги мислете! После след 5 години ще ви псуват на майка а след още 5 ще ви бият не се притеснявайте!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: