ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Разрешиха отглеждането на добитък само в крайните квартали на Пловдив
Автор: Мария Морунова 16:11 / 13.11.2014Коментари (17)6075
© Plovdiv24.bg
Доста дебати в общинския съвет предизвика точката за изменение на Наредбата за опазване на околната среда, което предвижда ограничения за отглеждането на животни в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

След промяната на Наредбата ще бъде забранено развъждането на домашни животни в града с изключение на крайните квартали като "Прослав", "Коматево", "Остромила", "Беломорски", "Гаганица", "Шекер махала","Столипиново" и "Арман махала". Все пак и там ще има ограничения - 1 крава, 1 кон, 2 прасета, 3 овце или кози и до 50 гълъба на домакинство.

Предвиждат се и солени глоби за тези, които не спазват правилата - от 100 до 2000 лева за физически лица, а за юридически и до 20 000 лева.

Именно заради ограничения брой животни общинските съветници започнаха да се питат как ще се ограничи полетът на гълъбите. От общинското ръководство обаче обясниха, че става дума за спортни гълъби, които се отглеждат в клетки.

В крайна сметка с 35 гласа "за" и двама "въздържал се" старейшините приеха промените в Наредбата.



Още по темата: общо новини по темата: 22
17.01.2019 »
30.10.2018 »
19.10.2018 »
06.10.2018 »
30.09.2018 »
26.07.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Европейската столица на културата!!! Вече официално и с безплатни бълхи, кърлежи и животински болести за своите впечатлени посетители! Най-сърдечно поздравявам гласувалите общински съветници, които добавиха този екзотичен щрих в града ни, по-скоро кафява окраска с ухание на животински изпражнения. Сега вече не само Lonely Planet ще препоръчва града ни за посещения, но също и National Geographic и не на последно място Animal Planet. Европа ще запомни за дълго културното царуване на Пловдив, защото все пак това е първата подобна столица, в която съвсем легално се отглеждат крави, коне, овце и прасета! А какво да кажем за полит-коректния тон на решението? БХК със сигурност в момента вдигат тържествени наздравици, след като тяхната етническа клиентела влиза вече спокойно във владение на градските си животински ферми. Единственият проблем за общинските съветници може да произтече от евентуалното обжалване от дискриминирани етнически българи. Всеки, който може да ползва географска карта, ще забележи, че крайни квартали, по подразбиране достигащи границите на града са и ЖР Тракия, "Южен", а също и "Смирненски". Освен ако съветниците не внесат с подобно единомислие поправка и в тълкуването на географската наука, според която една зона се определя за гранична според етническия състав на обитателите й, а не споре нейното разположение. Но както и да е.....наздраве, БХК! Това е една голяма победа за вас. На фона на Наздравицата от "Травиата", с която отпразнувахме избора ни за културна столица, вече можем да включим и новия животински хор - Libiamo ne' lieti calici....грух-грух, квик-квик, бе-бе-бе-бе-беееее.
+4
 
 
При това положение джипси-добитъците в Столюпиново, Щекер махала и прочие имат право да са там......
+6
 
 
Няма лошо.Може на следващото заседание да разрешат и краденето на ток в някой определени крайни квартали,неплащането на данъци пак в тези квартали,строенето без разрешително пак в тези квартали,краденето и н авода в тези квартали..Само че това се нарича-съучастие!!!
+6
 
 
В Тракия да сяват картофи по зъръката на бат Бойко , то там си беше поле , ние в Изгрев, ще гледаме добитък . Ще си правим угощения на Скобелева майка.
+4
 
 
Може ли списък на позволените и забранените домашни любимци? Котка може ли? Папагал? Морско свинче? Хамстер? Тазманийски дявол? ...
+5
 
 
за отглеждането на кокошки пак нищо не се казва...
+6
 
 
В европейската културна столица за 2019 година всяко домакинство ще отглежда 1 крава, 1 кон, 2 прасета, 3 овце или кози и до 50 гълъба. Супер европейско, нали? Кой от общинския съвет ще поеме отговорността за бълхите и кърлежите които се разпространяват от въпросните животни? В градове с които Пловдив не може да се сравнява като София, Варна, Бургас и т.н. от поне 10 години е изрично забранено отглеждането на подобни животни. За какво говорим изобщо. В село Съединение което вече се води град от доста години е забранено отглеждането на тези животни, но пловдивските старейшини нали са си селяни не могат да забравят корените си и не могат да се разделят с най-милото им...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 13.11.2014 г.
+3
 
 
Aз смятам да ги съдя за дискриминация. Иначе temi е много прав.
+3
 
 
Сега трябва да мислим нов дом за "старейшините". Предлагам с глобите да им купим вили извън града! :)
+7
 
 
Не разбрах защо в Столюпеново може а в жека Тракия не може? Дори Цирка идва само в махалата и си пускат хайваните на воля и деца от другите махали ги водят да ги гледат. Искам това решение да се преразгледа и Тракия да бъде включена към :крайните квартали"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1549) 16%
Спас Гърневски (1350) 14%
Д-р Иван Чомаков (920) 10%
Славчо Атанасов (2494) 26%
Иван Тотев (2466) 26%
Здравко Димитров (839) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: