ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Радина Думанян разплака учителя си по български език и литература
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:48 / 06.12.2019Коментари (1)8053
Актрисата Радина Думанян връчи отличието "Почетен Вапцаровец" на своя пръв учител по литература. Биляна от сериала "Откраднат живот" се качи на сцената на читалище "Христо Ботев", за да стане част от тържеството по повод 50-ия юбилей на СУ "Никола Вапцаров". Тя е възпитаник на школото, затова избра да се върне назад във времето и рецитира стихотворение, с което е участвала в школски празници.

"Изключително съм щастлива, че мога да връча награда на човека, който ме е вдъхновявал и възпитал любов към литературата", обърна се Радина към преподавателя доайен Ирина Гинева. Тя има 38-годишен стаж зад гърба си, 26 от които във "Вапцаров".  Директорът Елена Александрова я определи като въплъщение на емоцията и стожер на грамотността, а Гинева толкова се развълнува от жеста, че предпочете този път да не говори.

"Преди години поставихме началото на връчване на отличието с Христо Стоичков, който е сред звездните наши ученици", припомни Александрова и връчи втората награда на дългогодишния преподавател по математика Христина Франгова-Атанасова.

Със званието "Почетен Вапцаровец" се окичи и Весела Божкова – родител, член на Училищното настоятелство, преподавател по английски език.

Радина, която е носител на театралната награда "Аскеер" за изгряваща звезда, призова учениците да се уважават помежду си и да изграждат такива взаимоотношения, които ще ги направят приятели за цял живот.

По повод годишнината училището беше удостоено с почетния знак на район "Северен". Кметът Стоян Алексиев връчи плакета с пожелание към учениците да бъдат достойни последователи на патрона си. Припомняме, че през май школото получи за втори път Почетен знак на Пловдив във връзка с половинвековния юбилей, а директорът Елена Александрова бе наградена от Регионалното управление на образованието.

Облечени в моряшки униформи и с тениски с лица на Вапцаров, момчетата и момичетата от училището припомниха на публиката емблематични стихове и крилати фрази на големия поет.

Тази година училището празнува своя половинвековен юбилей. В училището са учили изявени личности като Христо Стоичков, Валери Божинов, Васил Бакларов, Григор Паликаров и др.

С поредица инициативи през цялата седмица СУ “Никола Вапцаров" чества патрона си. Проведоха се конкурси за стихотворение, есе, рисунка и лого на училището. Децата твориха на по темите: “Моят диалог с Вапцаров" и “Летял бих със пробна машина в небето".

По повод Международния ден на хората с увреждания и дните против насилието (25 ноември – 10 декември) Зонта – клуб Пловдив, съвместно с експерти от фондация "Джендър Алтернативи", организираха интерактивна лекция със седмите и осмите класове на училището. Те запознаха учениците с насилието във всичките му форми, превенция, начини за справяне, институции и компетентни органи, към които да се обърнат при такива ситуации. Специалистите акцентираха на агресията в училище и начините за справяне.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Венцислав Модев
премахни филтъра

0
 
 
Ицката и божинката да са учили ! Гледам и не вярвам на ушите си !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: