ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пътничка унизена в градски автобус заради 5 монети по 20 стотинки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:39 / 15.08.2020Коментари (14)16590
© Plovdiv24.bg
Илюстрация
Пловдивчанка се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да разкаже за изключително неприятно и унизително по нейни думи преживяване в градски автобус. Даваме й думата и публикуваме текста без редакторска намеса:

"Здравейте, знам, че не съм първата с подобен сигнал, но именно за това считам за редно да се дава гласност на такива случаи - и дано някой ден намалеят.

Качих се вчера сутринта в автобус номер 20 от спирката срещу старческия дом на "Коматевско шосе", като пътувах в посока центъра. Първото, което ми направи впечатление - шофьорът не беше с маска. Подадох му 5 х 20 стотинки за билет, но в отговор получих грубо и недопустимо отношение. Какво имам предвид - започна да крещи как той бил шофьор, не бакалин, искал от мен точни пари или поне 2 х 50 ст., нямал намерение да се занимава с всеки пътник и да броял стотинки.

Естествено, апаратът за електронно таксуване не работеше. Опитах се да обясня, че просто искам билет, че проблемът с неговата длъжност и служебни задължения трябва да бъде обсъден с шефа му, а не с мен, но въпросния господин продължи да крещи и да сипе закани и грубости.

Той бил човекът, с помощта на когото много хора стигали живи и здрави до работа - съгласна съм, но в какво състояние на духа стигат, ако се държи така с всички - не ми се мисли.

Оказа се, че така или иначе не желае да вземе парите ми за билет, на което отвърнах "Още по-добре за мен!" и се опитах да продължа пътуването си. Проблем обаче явно имаше, защото шофьорът продължаваше да нарежда как аз съм била като всички, обръщала съм си протмонето пред него като в бакалия, той бил от помощ на пътниците и нямал намерение да търпи подобни изпълнения.

На следващата спирка се качи млад мъж, който се таксува с 2 лв., а шофьорът му върна един и продължи да крещи към мен как трябвало да постъпя като този пътник. Явно съм длъжна да разполагам с пари в банкноти и стойности, угодни нему - не знам. Помолих го неколкократно да спре да крещи и да се държи грубо, в крайна сметка е недопустимо - той отвърна, че не му пукало. Обясних му, че ще подам сигнал до работодателя му - отново не му пукало.

Отбелязвам, че цялата драма се разви малко след 8.00 пред погледите на много смаяни пътници. Неколкократно помолих шофьора - след като не желае да ме таксува, нека поне не ми крещи и да се приключи спорът. Той обаче продължаваше на висок тон да ръси обидни епитети.

В резултат не издържах и слязох на спирката срещу Младежкия хълм, на изпроводяк естествено - нова порция ругатни. Попитах шофьора за името му - Стойчо се казвал. Успях само две спирки да изкарам в знаменития градски транспорт на Пловдив.

Искам, ужасно искам да давам по 1 лв. всеки път, когато се кача в рейса, искам да стигам жива и здрава на работа, но не намирам за приемливо човек да бъде унижаван и обиждан само защото от "Хеброс Бус" ООД не намират за нормално наемането на служители с елементарна работна етика и лична култура.

Впрочем опитах да подам сигнал до тях - трябвало по електронна поща. Все още се треса от нерви и унижение заради неприятното преживяване, малко да се поуспокоя, може и да го направя.

Автобусът беше с номер 4163, за съжаление не успях да го снимам - освен всичко друго, в момента, в който слязох от него, той отпраши с мръсна газ.

Искрено се надявам да може скоро да се пътува спокойно в градския транспорт в Пловдив. Да може да се плащат спокойно билетите, а отсреща вежлив персонал, ако не да ни прави деня по-усмихнат, то поне да не го разваля. Поздрави на всички ваши читатели, бъдете здрави!"...


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дано си намери майстора този ,,културен ,,шофьор рџ¤Ёрџ¤Ё
0
 
 
А бе като напусне кво ще стане по малко рейсове ... Много мераклий да карат рейсове едва ли има сабирайте пари за колелета кмета ви направи вело алей :D
0
 
 
Абе деиба тиахната мама само даите снимка па да видите какво е унийение
0
 
 
Тук номера е да казваме, че сме си приготвили монетите за апаратите, но понеже те не работят....
0
 
 
Кога най сетне ще заработи скъпо платената и модерна за пловдивчани система ??? Без кондукторно таксуване и унижения та спират, на автомата всеки да си плаща както иска.
0
 
 
Спасението е ВСЕКИ ДА ИМА ПРАВО САМО 8 ГОДИНИ ДА РАБОТИ НА ДЪРЖАВНА ИЛИ ОБЩИНСКА РАБОТА.За да може да излезе на РЕАЛНИЯ пазар на труда и да прозре истините в живота.Защото те сега живеят в нереален свят успореден на истинския.
+2
 
 
Този е селянин безхаберен...дебилска постъпка да се пенсионира веднага...
+2
 
 
Добре де, не разбирам как на някого на който му е крив света, поради някаква причина в даден момент, ще му се оправи деня с крещене по хората. Тъжна работа! Като не можеш да работиш с хора, прибирай се и си крещи вкъщи. И от кога е забранено да плащаш с дребни монети? Аз ако съм др път ще му платя с 10х10.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: