ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пускат част от улица "Даме Груев"
Автор: Диана Бикова 16:39 / 20.01.2023Коментари (2)7491
© Plovdiv24.bg
Част от улица "Даме Груев" ще бъде пусната за движение и автомобилите ще могат да се движат от надлез "Родопи" към ул. "Братя Бъкстон". На участъка ще се сложи временна настилка. Така след пускането на трафика ще се разтовари кръстовището на магазин "Практикер", съобщи за Plovdiv24.bg кметът на район "Южен" Костадин Язов. Неговата идея е била това да се направи още преди нова година.

На институциите е отнело известен период от време, за да синхронизират вижданията си къде да се позиционира спирката за автобусите на градския транспорт. След като вече има точна локация на навеса, строителите от "Парсек груп" са готови да започват да слагат бордюри на тротоара срещу училище "Братя Миладинови".

Предстои обаче за седмица да се затвори кръстовището с ул. "Пере Тошев", където фирмата трябва да подмени водопровода и канализацията, а ВиК да изгради шахтите. 

Хубавата новина е, че един от големите интернет доставчици в града, чието основно захранване от центъра към целия "Кючук Париж" минава през "Даме Груев", вече е приключил с преместването на своите шахтите. За оптичното трасе не е било помислено преди старта на реконструкцията. "Много е важно за всеки обект документалната част на всички елементи предварително да е подготвена. Едва след това идва техническото изпълнение" - коментира Язов.

До края на януари може да се обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за събаряне на четирите сгради, които попадат в регулацията на разширената улица.  Кметът смята, че добър вариант е да проведе съкратена процедура за десетина дни, при която да се отправи директна покана към три фирми и комисията да избере на коя от тях да възложи дейността.

Самото бутане на постройките и извозването на строителните отпадъци вероятно ще се забавят с месец-два. Ако времето е лошо и започне да вали, няма как да се извозва мокър боклук. Това означава, че премахването на сградите се очертава да стане през февруари-март. Според Язов, строителят може да използва периода, за да работи по връзките на кръстовищата по трасето, които, според временната организация на движението, трябва да са проходими по време на ремонта.

Сградите, които подлежат на премахване, са празни отдавна. Единственият проблем е с автосервиза на пресечката с улица "Тодор Александров", чийто собственик обжалва събарянето. Всъщност с това дело се оспорва предварителното изпълнение на заповедта на районния кмет за бутането. Последното дело е спечелено от автомонтьора, тъй като ВАС се произнася в негова полза. 14-дневният срок за предварително изпълнение е изтекъл отдавна и на практика тази заповед не е актуална. 

"Собственикът първо поиска още пари, съдът разпореди и ние изпълнихме решението. После поиска срок от 3 месеца, за да си изнесе нещата - съгласихме се и той изнесе струговете и машините си. Сградата, а и другите три, са празни" - обясни кметът на "Южен".


Още по темата: общо новини по темата: 284
05.04.2024 »
05.04.2024 »
16.12.2023 »
15.11.2023 »
14.11.2023 »
12.11.2023 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кметът защо не спи в Изгрее и без това там го сНализитат точно
0
 
 
Жална България, жален Пловдив , ул. Даме Груев, емблема за некъдърност!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: