Първо в Пловдив: Излъчват апелативните дела онлайн

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:26 / 11.07.2014
2778
Съдебните процеси с особен граждански интерес, които се гледат в Апелативния съд в Пловдив, ще бъдат излъчвани онлайн в реално време. Идеята е на новото ръководство на съда. Председателят Магдалина Иванова зае поста през месец май. Тя оглавява наказателното отделение. Съдия Вера Иванова е начело на търговското отделение, а Станислав Георгиев - на гражданското. Днес беше представена концепцията за управление на Апелативния съд през следващите 5 години.

До момента в България няма практика съдебни процеси да се излъчват в реално време и ако тази идея се реализира, Пловдив ще е пионер в отварянето на съда към обществеността. Осъществяването и внедряването на тази иновация ще бъде възможно, ако процесуалните закони позволяват.

Магдалина Иванова: Ако подсъдимият обаче не желае да бъде сниман, операторите могат да заснемат съдебния състав и другите участници в процеса, включително и при мерките за неотклонение. При голям медиен интерес за целта пресаташето на съда ще съставя програма за достъп на телевизионни камери.
 
Амбицията на новото ръководство на Апелативния съд е направи съдебното производство по-ефективно, по-бързо и по-прозрачно. Това ще се постигне с преразпределение на щатните кадри и смяна на програмата за избор на дела. Работата на съдиите ще бъде подпомагана от бъдещия ресурсен център. Предстои да се направят система за оценка на работата на съдиите и система за вътрешна кореспонденция и уведомление.

Източник: ПОТВ

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).