Първи по рода си спортно-културен маратон в България: Пловдив ще е домакин на Тепе Джамборе

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:05 / 24.04.2024
1628
За пръв път у нас ще се проведе спортно-културен маратон. Домакин на пилотното издание на Тепе Джамборе е Пловдив.

Събитието представлява състезание по бягане, чийто маршрут преминава през седемте тепета на Пловдив. Стартът на Тепе Джамборе е на 15-и юни от 18 ч. Участниците ще започнат своята обиколка на пловдивските тепета от Бунарджика. 11-километровото трасе продължава през Сахат, Небет, Джамбаз и Таксим тепе, Главната улица, Римския стадион, Античния театър и през някогашното Марково тепе, на чието място днес има мол със същото име.

Състезателите ще финишират на Младежкия хълм. Контролното време за преминаване по целия маршрут е малко под 3 часа. Тук идва иновативното в събитието – организаторите на Тепе Джамборе са подготвили културни събития, които съпътстват маратона.

"Още на старта на Бунарджика ще има салса, а на площада пред Паметника на освободителите е планирано едночасово хоро. Всеки, който желае, може да се включи“, разказа един от организаторите на спортно-културния маратон Никола Чонгаров от сдружение "Общо бъдеще“.

Различни концерти, участие в театър, танци са част от другите изненадите, съпровождащи състезанието. Кулминацията е на Млажедкия хълм, след финала, където ще свири банда на живо.

В събитието може да се включи всеки, който е във форма и готов да избяга трасето за 2 часа и 50 минути. Организаторите дават възможност да участват и хора в неравностойно положение.

"Една от водещите ни идеи е да обединим общността. Искаме всички да могат да се включват в този празник на града, но и да покажем, че при желание всеки е способен да постига всички свои цели“, обясни другият организатор Флориан Дуйар.

В момента тече записване на първия спортно-културен маратон, което приключва на 31 май, а участниците могат да избират стартов пакет с или без тениска. За хората с увреждания ще бъдат предоставени безплатни стартови пакети, като към момента е ясно участието на двама незрящи състезатели – Виктор и Иглика Асенови. Също и отбор с трудноподвижни хора от фондация "Ела и ти“.

Отбори на фирми, които искат да организират нестандартен и вълнуващ тиймбилдинг за служителите си, също могат да се запишат за участие.

Ако смятате, че можете да избягате 11 км през всички тепета за по-малко от 3 часа, като по пътя танцувате хоро, слушате концерти и участвате в театър, запишете се!

Тепе Джамборе е част от Културния календар на града и се организира със съдействието на Община Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).