ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първи коментар на кмета защо "синя зона" в Пловдив може да стане 2 лева
Автор: Мариана Панчева 12:33 / 13.12.2016Коментари (27)10452
© Plovdiv24.bg
Днес кметът Иван Тотев коментира предложението цената на паркирането в "синя зона" да се повиши от 1,50 на 2 лева, предад репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му то е свързано с инвестиционната програма на ОП "Паркиране и репатриране". В момента обсъжданата цена е 2 лева с ДДС и подлежи на коментари. 

В момента се разглежда и вариант за зониране на "синя зона" - т.е. на определени места цената да остане 1,50 лева, а на други да е 2 лева. Дали обаче това е възможно, тепърва ще се правят оценки.

Повишението на цената Тотев обоснова с факта, че "синя зона" не може да изпълни функцията си - да осигурява достатъчно свободни места за паркиране и предишното увеличение не е довело до желания ефект. Освен всичко той изтъкна, че това не е данък, а улуга, която Общината предоствя на пловдивчани и те напълно доброволно я ползват. 

Мнението на кмета вижте в прикаченото видео!




Още по темата: общо новини по темата: 262
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
29.06.2023 »
27.06.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Явно, че цената от 1.50 на час за синята зона която важи САМО ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ е достатъчно ниска, защото наистина тя е тотално задръстена с паркирали по цял ден в центъра коли и когато ти се НАЛОЖИ да отидеш по работа с автомобила си там, то да няма къде да спреш.Една от социалните роли на общината е субсидирането и то със съвсем не малка сума на обществения транспорт, а не да се съобразява с хленченето на айлякчиите, че трябва да си плащат за паркирането пред кръчмите по центъра на Пловдив.НИКОЙ НИКОГО НЕ Е НАКАРАЛ НА СИЛА ДА СПИРА В РАБОТНО ВРЕМЕ В СИНЯ ЗОНА !!!
-1
 
 
А аз се чудех,как ще наваксат с парите от гаражите,които ще махат .....
-1
 
 
Значи..... увеличението от 1 лв. на 1,50 лв. не дало желания ефект. А каква е тогава гаранцията, че увеличението до 2 лв. ще даде желания ефект? Четем от мотивите на шефа на ОП "Паркиране и репатриране" (другата статия по темата).... човека иска да се закупят нови паяци. Всеки път ли когато ще се закупуват нови паяци ще трябва да се вдига цената? Рекордните приходи събирани сега от Синя зона (с който толкова се хвалят от общината) за какво се изразходват? Де да можеше и на нас за всяка нова кола която искаме да си купим да ни увеличават заплатите ама не може.... пестим и заделяме. Сегашните паяци харчели много гориво и много пари за ремонт се давали. Ами като се вземат новите би следвало от значително по-малкия им разход на гориво да се икономиса.... или както казва народа "парите ще се избият". Трябвало и нови автомати за таксуване. Като се закупят тези автомати нали те ще заменят сегашните инкасатори. Като се съкратят тези инкасатори и няма да се налага да се заделят пари от заплатите им, няма ли също от там да дойде някаква икономия? На един инкасатор трябва всеки месец да му се плаща заплата а автомата се закупува един път и това е. Да има някаква поддръжка разбира се, но надали разходите ще са същите. И нека да каже кмета как точно възнамерява да осигури повече места? Миналата седмица например опитах да паркирам в Капана за да хапна в едно ресторантче. След като се наложи 30 минути да "кръжа" из уличките и да направя 3 обиколки в търсене на место накрая се отказах. Изгорих гориво с което можеше да отида до Хисаря и да се върна. Как точно ще се отворят още места в Капана например? Ще събаря сгради ли кмета..... как?
-1
 
 
Няма страшно,кмете... Скоро,когато отстраните принудително гаражните клетки на простосмътните,ще се отворят допълнителни места,които впоследствие може да се превърнат в синя зона... Как един не помисли как да спести някой лев на съгражданите си...ПФУ!!!
0
 
 
Така ще е, защото пловдивчанина /българина/ е овца. Докато не получат управниците ни това, което заслужават, ще продължават да се гаврят с всички нас.
+9
 
 
В Западна Европа почти навсякъде синята зона е 1 - 1.50 евро и явно в Пловдив средната заплата вече е над 4500 лева щом ще се изравняваме и по цена на синя зона. Ако не щете да плащате се качете в новите щъркелни автобуси ако можете особено сутрин и вечер. Те това е 2 лева синя зона или фитнес в новите ''автобуси'' с по 16 седящи места. Някъде пишеше, че още такива автобуси-щъркели щели да пускат с договор за 10 години напред и се чудя дали съветник в общината не е Стивън Кинг. Кеф ти 2 лева, кеф ти щъркел...
0
 
 
Дали цената трябва да е 1.50 или 2 лева, е въпрос на икономически анализ. Около 1 евро е цената за тази услуга в някои източноевропейски държави с около 2 или 3 пъти по-висок стандарт от нашия, но ако приемем, че това е с възпиращ ефект, то тогава си има обосновка. Аз лично имам ДВА ПРОБЛЕМА със синята зона, които много би ми се искало да се решат, за да заприлича тя на добрите европейски практики. 1. При нас все още няма гратисен период от 15 или 30 минути безплатен престой преди началото на таксуване - нещо, което е стандартно в другите страни при необходимост за бърз достъп до обект. 2. Силно се надявам, че ще бъде коригирано абсурдното положение за таксуване с sms да се плаща реално по-висока цена, отколкото при купуване на билет от служителя с кочана. Това противоречи на всякаква икономическа и технологична логика!
на 13.12.2016 г.
+1
 
 
Това въобще няма да попречи на тарикатите плащащи на ръка по малко.
на 13.12.2016 г.
-1
 
 
Тук не става въпрос за нови паяци, те така или иначе, ако искат да ги купят, ще ги купят !!! Тук става въпрос за съвсем друго нещо, а то се нарича ДИСКРИМИНАЦИЯ !!!!! Да ! Дискриминация !!!! Щом е "синя зона", ще се праща както в цялата "синя зона" ! Стига с тези "ХРАНИЛКИ" !!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: