ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пълно безумие! Вижте какво прави пловдивчанин със стар бойлер, близо до детска площадка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:53 / 19.03.2023Коментари (12)25434
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанка се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да сподели за сериозен проблем в междублоково пространство между ул. "Николай Коперник" 17 и ул. "Скопие" 9. Ето какво ни сподели тя:

"С настоящия имейл бих искала да сигнализирам за монтирано и използвано самоделно изделие – барбекю от метален резервоар на бойлер – в района на междублоковото пространство между ул. "Николай Коперник 19“ и ул. "Скопие“ 9. В непосредствена близост се намира облагородена от гражданите детска площадка. Обичайно на детската площадка и междублоковото пространство играят много деца. Живущ от жилищния блок на ул. "Скопие“ 9 или съседните входове, използва (напалва с въглени) самоделното барбекю в часови диапазони, когато наоколо е изпълнено с деца, което създава предпоставка за инциденти поради нагорещената, необезопасена и леснодостъпна метална повърхност на барбекюто.

Барбекюто не е оградено, нито обезопасено или маркирано и т.н., за да е ясно, особено на деца, че там има опасност от опарване, изгаряне и т.н. Често играещите деца биват наругавани от ползвателя на барбекюто, че не внимават и се доближават до нагорещеното барбекю (макар и неумишлено), а родителите им биват упреквани, че не се грижат за тяхната безопасност. Замърсяването на въздуха поради одимяване и тревната площ чрез разпръсването на пепелта в случая също не е за подценяване.

След подаден сигнал до общината на район "Южен" през месец юни 2022 г. барбекюто бе демонтирано през октомври, но не и ликвидирано. Собственикът го експлоатира отново, като дори му е монтирал колелца и го придвижва и завързва с катинар на различни дървета из междублоковото пространство. Подаден е повторен сигнал до Общината на район "Южен".

Надявам се този път общината да реагира по-бързо и по-адекватно с цел предотвратяване на инциденти с изгаряне, пожар, замърсяване на въздуха, както и конфликти между живущите. Може би е добре да се даде гласност на подобни казуси и докъде може да стигне изобретателността, респективно невежеството на някои граждани, които все още смятат междублоковите пространства за прилежащ двор към жилищата им! Смятам, че това е недопустимо за град с европейско самочувствие като Пловдив!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Замърсяване на въздуха... ей ся вече я втасахме. И озоновия слой изтъня от това барбекю. Сега и ледниците като тръгнат...
+1
 
 
Тая верно е некоя недоклатена и вехта пастърма! А това със "замърсяването на въздуха" направо изби рибата! ба*ти малоумното същество!
-1
 
 
Няма по-голям мизерник от булгаристанеца! Това "нещо" ако го видя пред моя дом, директно заминава на боклука, няма дори да пиша на който и да било.
+6
 
 
Е, по-голяма тъпня от "будна" гражданка не бях чела. Бил съм в САЩ, на много места в парковете си има барбекю, беседки и хората си пекат, ядат, играят, тичат, всеки се кефи на времето. НО! Боклук не може да видиш- кой ял, ял - буклуче, или хвърлени бутилка не можеш да видиш! Децата щели да се изгорят на барбекюто? Като се пече някоя мръвка, със сигурност има човек до него. По-добре да се беше загрижила за боклуците и найлоновите торбички в паркчето с детска площадка наблизо. Бая злобничка ще е тази госпожа! Бас давам, че е кавгаджийката на входа! Аз бих им се радвал на господата на барбекюто, сигурно и с биричка подмезват и някое белотче на близката пейка , или беседка разиграват!Кеф! Ама и да си хвърлят боклука след кефа!!!
+5
 
 
Ми гладни дечинята, искат и те кюфте! Иначе - горда съм с бившите си съкварталци - винаги могат да те изненадат с творческа и инженерна мисъл, събрани в едно. А с колелца е още по-добре. Към нещастната завистлива душица, набрала душевен нагар от житейските несгоди изпитвам само съчувствие. Скъпа, няма да ти стане по-добре като пускаш сигнали. Пичът с барбекюто ще си бичи айляк, а ти ще си съскаш по плочките.
+4
 
 
Да,това е от новите будни граждани на града ни! Помакиня,слезнала преди две години от красивите райони на Родопа планина и в желанието си да се интегрира към коренното население,прибягва към ограниченият си интелект,който в повечето случаи за рода им е дар от инцеста на предците им! Да,акъл помакините нямат,ама какви работи други правят! Помаците са друга бира.Те са идеалните работици за без пари!Карат на 1000лв. заплата,ядат картофи и на края на месеца имат спестени 500лв.! В смисъл бохеми са и си падат по живота!
+1
 
 
Писателката защо не си навре един кол отзад понеже акъла не е кор да и го набиеш?
+2
 
 
Какво се прави в случай, когато работиш с нещо, което застрашава здравето ти по някакъв начин?! Прави се инструкция - устна и писмена! Е, инструктирайте си децата и няма да имате проблеми. Инак, четейки доводите ви, се чудя дали нямате нещо друго за вършене? Страшно неекологично е барбекюто. Чудя се как си правите месото, когато (ако) отидете на излет. Съмнявам се да си го готвите вкъщи. Не вярвам и да мъкнете газова горелка. Погледнато от екологична гледна точка, трудно ми е да кажа кое е по-малко вредно - 1 час нещо на дървени въглища или 1 час СО2 емисии от пропан-бутан. Да не говорим по веригата това колко други емисии генерира, г-жо Грета Тъпунгерк.
+8
 
 
Поредния драскач - идиот който от скука се чуди какво да напише и търси сензация или по точно да се направи на интересен .
+2
 
 
Завиждат. Завиждат, че съседа им яде скара на дървени въглища, пък те не. Това е.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: