ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пълна мистерия около убийството на плодивския бизнесмен Оги Лудия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:35 / 19.02.2021Коментари (0)8986
© Plovdiv24.bg
Архив
Пълна мистерия обхвана процеса за убийството на плодивския бизнесмен Огнян Харизазов-Оги Лудия. Екзекуцията е извършена през далечната 2007 година на вилата на жертвата край хижа "Чернатица".

 

Дълго време нямаше разкритие по скандала, но преди няколко години, докато сегашният съветник на президента Румен Радев-Пламен Узунов, беше шеф на МВР Пловдив, обяви, че за две поръчкови убийства е арестуван пловдивчанинът Божидар Атанасов. Килърът бил екзекутирал през 1999 година митничаря Георги Дребчев, а според обвинението през 2007 година и Оги Лудия.

Като причина за разстрела на втория се сочеше голямо количество кокаин-за около 400 000 хиляди лева, които бизнесменът дал на Божидар Атанасов да продава, но той не му се издължил. За да спре напъните от страна на Лудия да го притиска и да си иска парите от дрогата, Атанасов го разстрелял една лятна вечер, докато Лудия правил на вилата си купон с жена си, децата си и една тумба приятели. 

И за първото убийство, и за второто, Божидар Атанасов получи две доживотни присъди. В последствие обаче за екзекуцията на Дребчев Върховен касационен съдът намали наказанието на 20 години, после го върна на апелативните магистрати в Пловдив за ново разглеждане. Преди дни пък се гледа поредното дело в града под тепетата за убийството на Лудия.

През цялото време Атанасов твърди, че в момента на разстрела на Харизанов той е бил на 40 км. от мястото на драмата-на хижа "Родопски партизани"", където бил на парти с много хора. 

Свидетелят Никола Христакиев бе категоричен в показанията си, че  във фаталната нощ на 17 август 2007 година от около 17.30 часа до полунощ часа е бил седнал на една пейка със сочения за килър, а след това се прибрал в стаята си. Разстрелът на Оги Лудия е извършен в периода между 23 и 23.20 часа.

Няма как Атанасов хем да е  на партито, хем да е на 40 км. на мястото на убийството в едно и също време. Свидетелят заяви, че идва от чужбина специално да даде показания и че в странство има и други хора, които могат да потвърдят думите му, тъй като въпросната вечер били заедно. 

Делото за убийството на Харизанов е отложено за два дни през месец март, когато ще се разпитва ключов свидетел с тайна самоличност под № 12.  Проучване на Блиц разкри, че това е Иван Карабелов-съпроцесник на Божидар Атанасов по делото за убийството на митничаря Иван Дребчев. За посредничество в това убийство Карабелов миналата година получи 10 години затвор.

Сега той трябва да свидетелства как в заведение в Пловдив преди много години Атанасов му е споделил, че е убил Оги Лудия. Адвокат Стоян Донков-защитник на обвиняемия, бе категоричен пред репортера ни, че сочения от Карабелов ден и час, когато се били срещали, Атанасов е бил в затвора с присъда за наркотици и нито е излизал навън, нито е бил в отпуск.

Адвокат Донков допълни, че има документи, които доказват това. Адвокат Донков каза още, че Карабелов лично му е заявил, че не искал да става таен свидетел, но полицаи го манипулирали и го подлъгали, че ако се съгласи да свидетелства срещу Божидар Атанасов, ще получи по-ниска присъда по делото за Дребчев. 

Съдът назначи комплексна съдебно-медицинска балистична експертиза по искане на защитата на Атанасов. Тя има за цел да докаже дали с пушката, която е веществено доказателство, е извършено убийството, както твърди обвинението.

Адвокат Донков пояснява, че ще стане ясно и дали част от сачмите на ловната пушка, намерени по дървената дограма на терасата на вилата на Оги Лудия първо са минали през тялото му и след това са се забили в дървените елементи, както отново твърди обвинението.

Експерти са били категорични, че кинетичната енергия на сачмите не е достатъчна, за да пробие торса на Лудия и още от 2 до 3 дървени елемента. Това твърдение е по технически данни на производители на този вид сачми. Има голяма вероятност въпросните сачми да са от компаниите, които често събирал на вилата си Харизанов и които стреляли по време на купоните с пушки и пистолети.

До момента Божидар Атанасов отрича категорично да и извършил и двете екзекуции.


Още по темата: общо новини по темата: 33
13.11.2023 »
12.08.2023 »
14.02.2022 »
28.06.2021 »
16.04.2021 »
08.02.2021 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: