ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Протест в Кючука заради нов строеж, кмет пита дали искат да го обесят
Автор: Диана Бикова 09:43 / 29.04.2022Коментари (16)14060
Жители на "Кючук Париж" излязоха на протест пред районното кметство заради нов строеж на ул. "Асен  Христофоров", между блокове с №№ 1111, 1115 и 1113. Оказва се, че на терена ще бъде издигната 14-етажна сграда. Строителното разрешение е издадено през февруари 2022 г. от главния архитект на община Пловдив, тъй като в правомощията на районната администрация е да издава разрешение за строеж до 5 етажа, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"В последните 4 години започна масово строителство по "Александър Стамболийски" и ул. "Асен Христофоров". Някои не са завършени и не са напълно заселени. Въпросът не е дали е законно, а дали е целесъобразно. Оградата на новия строеж е на 5 метра от съседните блокове. Зелената площ може да се използва за много други неща" - заяви организаторът на протеста Димитър Славов. 

"Можеше да се направят площадки за децата. Относно новата кооперация - след като я направят, проблем ще са паркоместата. Трябва да наложат със закон щом си купуваш апартамент, да си купиш и гараж" - каза Костадин Василев. 

"Нашите жилища се обезценяват, нямаме място за дишане, камо ли за разходки и такива нормални неща. Ние сме строителна площадка" - допълни Таня Кехайова. 

Проблемът датира от юли 2008 г., не мога да знам какво се е случило преди 14 години, обясни районният кмет Костадин Язов. Разбрал за проекта през 2019 г., когато е бил внесен в голяма община, и през 2020 г. възразил относно параметрите за озеленяване. След неговата реакция ЕСУТ на община Пловдив върнал проекта със забележки, но през февруари 2022 г. промененият проект е одобрен и е издадено строителното разрешение. 

"Искате ли да ме обесите тук, защото аз не знам какво се е случило?", попита в един момент районният кмет. 

Подробности за казуса гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 355
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
29.02.2024 »
28.02.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
И блок 1114 е в това каре в което стотици апартаменти от западната страна повече няма да видят слънцето. Организира се протест на терена на 03.05 2022г.от 16 до 18 ч. Дано някой обясни каква инфраструктура се планира кагато се дава разрешително за строеж. Има ли улица в плана на града- казват че е на Асен Христофоров но аз не виждам да е на улицата а на поляната.
0
 
 
Така като гледам никой не иска презастрояване, вкл. и общината. Но и протестиращите не разбират за какво точно става въпрос. Частен имот е това!!! Кмета ви го казва кратко,точно и ясно...ако някой дойде и във вашия двор иска да направи парк или паркинг, вие ще се съгласите ли ? Друг е въпросът, как този имот е станал частен.
-1
 
 
Доста ниска самооценка си е поставил този районен кмет, но той си знае най-добре. Добре, че не му е поверен някой район в Япония. Ако публично признае, че не знае какво се случва в района му, най-вероятно щеше да се обеси сам.
+1
 
 
Кметът не знае елементарни неща за поверения му район. Не отговори конкретно на нито един от поставените въпроси-места за паркиране,зелени площи,детски площадки...ЖАЛКО! Това е нашия избранник,който трябва да защитава нашите интереси
0
 
 
Абсурдното, некадърно, корумпирано и крадливо управление на града от доста години насам го съсипаха. Презастроен, без зелени площи и междублокови пространства, без адекватна инфраструктура, без нормален градски транспорт. Спрете да "подарявате" разрешителните за строеж. Да се променят законите ако трябва. Отстояние, брой паркоместа и гаражи и т.н.
0
 
 
ами мафията е в голяма община. В случая кмета не знам дали може нещо да направи. Основния проблем е в собствениците. Те искат максимална печалба от това парче земя и нищо друго не ги интересува. Няма го морала вече, кой ти мисли за градинки, за деца, овълчи се народа. Според мене нищо не може да се направи вече. И аз съм от потърпевшите, точно пред блока ми ще е строежа. Но с подкупи или не, след като всичко е направено по закон, никой не може да ги спре. А лошото е,че в България властва беззаконието, особено в строителството. Вече се работи на поляната, ликвидират се дървета, багера работи.... СОТ охранява денонощно, защото се е предполагало човешкото недоволство.Тежко ни и горко!
0
 
 
Много удобно да пратят "кмет", който да повтаря само - аз не знам, нямам информация, питайте филанкешията ... жалко за хубавата поляна.
+2
 
 
И в крайна сметка, какво е виновен Язов в случая??? Това е картинката в цяла България от минимум 20 години, ама сега решили 5 човека да протестират пред местното кметство.
0
 
 
Всичките сте за бесене, от баскетболиста до чистачката, алчна гербаджийска сган! Свидетели сме на най-некадърното управление на града ни поне от 30 години насам. Само като се замисля, колко хора покрай мен и аз включително гласувахме на балотажа за Зико, само и само да не се върне карловския малоумник, пък то какво стана- да се чудиш дали не си го турихме още по-надълбоко. Абсурд някакъв...
0
 
 
Щом чуеш от кмет думите: Аз не знам какво се е случило....не за бесене ами за линчуване на голо е човека.....Може ли да не знае какво става....,стига с това СТРОИТЕЛСТВО....давай те им да строят в "яката"...там ако искат и градове да правят.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (869) 16%
Спас Гърневски (776) 14%
Д-р Иван Чомаков (527) 10%
Славчо Атанасов (1424) 26%
Иван Тотев (1447) 26%
Здравко Димитров (477) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: