ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проф. д-р Любомир Караджов издаде книга за АМТИИ Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:41 / 28.09.2020Коментари (0)1802
©
"АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" в медиите между 50-та и 55-та годишнини на академията (2014-2019)" е сборник от текстове, които без изключение са публикувани в българските медии. Материалите очертават многообразието на учебните, научните, художественотворческите и другите обществено-значими дейности, които академията е осъществила в периода между двете годишнини. Автор на текстовете е пиарът на АМТИИ и професор по публични комуникации в изкуството Любомир Караджов.

На първо място книгата е предназначена за учебно помагало в магистърските специалности "Артмениджмънт", "PR на арторганизации" и "Аниматор изкуство в туризма" в академията. Целта е да подпомага практическата работа на студентите по анализ на PR и рекламни текстове и текстове със синергичен смисъл и ефективност; да формира умения за разпознаване на специфични апели и мотивационни структури, а след това и възможности за съставяне на подобни текстове.

Предимство на книгата е, че студентите ще придобиват умения чрез текстове, които отразяват реално случили се през годините събития, изградили образа на академията като институция с важно място в културния живот на Пловдив и България. Съдържанието на сборника подрежда най-важни моменти от живота на висшето училище, като гостуването на знаменити творци, провеждането на благотворителни акции, годишни концерти, публични защити на докторанти, церемонии по удостояване с почетното звание "Доктор хонорис кауза", домакинство на национални състезания в сферата на изкуствата, дни на отворените врати за кандидат-студенти, изложби, национални конкурси, провеждане на международни и национални научни конференции, успешни гастроли на академични състави в страната и чужбина, участия на състави на АМТИИ в представянето на българското изкуство по време на Председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г. и още много други събития.

В предговора към изданието авторът благодари на всички медии за тяхната отзивчивост и оценката им за дейността на АМТИИ, тъй като всеки материал е публикуван от две, а в повечето случаи от три, четири или повече медии. В книгата са подбрани 92 текста, но в пространството те съществуват като не по-малко от 800 отделни публикации в национални и регионални средства за масово осведомяване, което е информационно богатство за АМТИИ, оставащо живо в печатната и електронната памет.

Всички авторски текстове на проф. Караджов отразяват труда на ръководството, преподавателите и студентите и предаността им към изкуството и висшето училище. От тази гледна точка медийните текстове не само "подпечатват" значимия социален облик на академията, но чрез хронологичния подход на подреждане от началото на 2014 до края на 2019 г. запазват като своеобразен алманах спомена за събития и инициативи, характеризиращи времето между 50-та и 55-та годишнини на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев". Идеята на автора е високата публична активност на новото ръководство на академията в лицето на ректора проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак да намерят място в следващо издание, посветено на 60-та годишнина на висшето училище.

Това е четвъртата книга на автора. Тя е издание на АМТИИ, отпечатана е в "Интел Дизайн" и е под научното редакторство на доц. д-р Сюзанна Арутюнян-Василевска.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1547) 16%
Спас Гърневски (1344) 14%
Д-р Иван Чомаков (918) 10%
Славчо Атанасов (2487) 26%
Иван Тотев (2459) 26%
Здравко Димитров (836) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: