ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проф. Моллов: Радвам се, че ситуирахме УХТ в сърцето на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:52 / 28.06.2020Коментари (1)7786
С иновативната си акция в сърцето на Пловдив Университетът по хранителни технологии /УХТ/ привлече вниманието на граждани, интелектуалци, представители на местната и държавната власт през уикенда. Стотици младежи се струпаха около шатрата на кандидат-студента на Главната улица, някои взеха категорично решение, че ще продължат развитието си в хранителната или туристическата индустрия.

Най-активни в кампанията бяха настоящите студенти и младите преподаватели, които разясняваха, че УХТ залага и на чуждоезиково обучение. Новата специалност – "Технология на храни и напитки“ на английски език, по която ще се приемат студенти от есента, е одобрена на последното заседание на Академичния съвет в петък. В момента ръководството партнира с Международната организация по лозата и виното (OIV) за въвеждане на ключовата магистърска програма Sustainable Wine Management.

"Разположихме УХТ в сърцето на Пловдив – и в пряк, и в преносен смисъл. Показахме, че имаме ново – отворено и модерно отношение към бъдещите студенти“, заяви ректорът проф. Пламен Моллов.

"Решихме да излезем наяве, пред очите на Пловдив след 4-месечната карантина и online обучения и изпити“, отбеляза зам.-ректорът Атанаска Тенева. И сподели, че се запазва тенденцията в УХТ да кандидатстват силно мотивирани хора, които се нуждаят от подготовка, за да продължат семейния бизнес.

И за да покажат минимална част от възможностите, които дава на завършващите обучението, организаторите бяха представили акациева лимонада, сладкиши и мъфини. Ароматната и вкусна напитка предизвика истински фурор сред посетителите, а майсторът й гл. ас. Станко Станков, който лично я предлагаше, уверяваше, че е и много полезна.

Шатрата привлече бъдещи, настоящи и бивши студенти и преподаватели от УХТ, както и много гости, сред които Елена Пешева, народен представител от ПК по образование и наука, зам.-кметът на Пловдив Анести Тимчев, общинските съветници Стефан Аксиев и Владимир Кисьов, емблематичният скулптор Цвятко Сиромашки и атрактивната издателка Божана Апостолова, която дойде специално от София за събитието.

"Страхотна инициатива, възхитена съм, смятам, че всички висши училища трябва да търсят този различен начин да се презентират и да бъдат по-близо до бъдещите студенти“, коментира Пешева. Сърдечно благодари за възможността да бъде част от нея на ректора проф. Моллов.

Зам.-кметът Анести Тимчев пожела на младите много успехи в УХТ, където ще получат отлична подготовка и възможности за реализация.

Особено активен в срещите с бъдещите студенти беше Владимир Кисьов. "Завършил съм УХТ, това е най-доброто учебно заведение на Балканския полуостров“, увери той. Хотелиерският бос разказа, че още като студент работил в бранша - като сервитьор. Това му помогнало да опознае детайлно веригата и сега по-лесно да управлява.

"ВУЗ-ът проведе три предварителни кандидат-студентски изпита, предстои и редовен, за който документи се приемат в Университета, в бюрата и online - https://ksk.uft-plovdiv.bg/bg до 7 юли“, заяви зам.-ректорът доц. Христо Спасов. Изпитът ще се проведе дистанционно на 9 юли, както и предишните, за да има равнопоставеност между желаещите да учат в УХТ. Преди обяд ще е тестът по математика, а след обяд – по химия и опазване на околната среда. Резултатите ще станат ясни веднага.

С оценките от матурите също може да се кандидатства. "Ако имат добра оценка на матурата, могат да кандидатстват с нея. Ако не, могат да се явят на изпит, при това на всички, за да имат избор. Правим всичко, за да разширим фунията на входа, защото принципът е да се влиза по-лесно, а излизането да се стеснява към края на обучението, както са университетите в Западна Европа“, обясни проф. Моллов.

Университетът работи сериозно и с бизнеса, за да може максимално да отговори на неговите изисквания в обучителните си програми, посочи ректорът. Заместникът му доц. Спасов заяви, че е консултирал представители на ресторантьорския бранш, проявили интерес към магистърските програми на УХТ.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Борбата за студенти (семестриални такси) е безмилостно жестока.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: