Продължава "Седмицата на гората" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:24 / 10.04.2014
1585
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Третият ден от "Седмицата на гората" започна с предвиденото по програмата на РДГ Пловдив почитане на 132-та годишнина от началото на горската служба в Пловдивския край пред паметната плоча поставена през 2012 г. от регионалната дирекция в детския кът на "Парка на репресираните" в "Тракия". 

На честването вчера присъствуваха представители на ЮЦДП Смолян, ученици от СОУ "Черноризец храбър", ветерани лесовъди и служители на РДГ Пловдив. С кратко слово бяха отбелязани делата на поколенията лесовъди за горите в Пловдивския край, след което всички присъствуващи поднесоха цветя пред паметната плоча.

Мероприятието приключи със залесяване на три иглолистни фиданки в тревната площ зад плочата, след което отново с участието на учениците бяха залесени три фиданки в двора на училище "Черноризец храбър", намиращо се в близост до парка.

В 14 часа в двора на читалище "Иван Вазов" в Стария град на Пловдив се проведе празненство с обявяване на резултатите от традиционния конкурс за детска рисунка, пластика и есе на тема "Да опазим природата и гората в нея" изготвени от децата от Дома за деца лишени от родителски грижи "Олга Скобелева". 

Празненството протече с обявяване и награждаване на класираните в четири категории деца от заместник-директора на РДГ Пловдив - инж. Велинова, след което бяха отличени с грамоти и книжки и останалите участници в конкурса. През цялото време за доброто настроение на всички присъствуващи се грижеше вокална група "Бон Мин" от ДДЛРГ "Олга Скобелева" .

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).