ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Приятелката на Георги от Пловдив: Държавата ни отказа, вие сте единственият ни шанс!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:31 / 21.12.2020Коментари (0)9308
©
Приятелката на младия пловдивчанин Георги Китипов се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да разкаже как протича лечението на нейния близък. Припомняме, че Георги от малък се бори с рак, като последното му диагностициране с коварното заболяване датира съвсем от скоро. Даваме думата на Ива:

"Пиша Ви това с огромна доза разочарование и огорчение заради отношението на държавата ни спрямо хората в нужда. Бих желала да Ви разкажа една наистина трогателна история, която смятам, че трябва да бъде споделена. Историята е на 20-годишния ми приятел Георги Китипов, който за съжаление няма възможността да води нормален живот, какъвто водят неговите връстници. Още на четиригодишна възраст Георги се сблъсква с коварния рак - диагностициран е с левкемия. Малко след вкарването му в ремисия, в следствие на химиотерапия, на деветгодишна възраст му е открит тестикуларен рецидив. С това успява да се пребори, но на 16 му бива открит пореден рецидив - този път на белия дроб. През цялото това време Георги е лекуван тук, в България, където бива подложен многократно на химиотерапия.

За съжаление това не е последният път, в който му се налага да мине през това тежко изпитание. Преди няколко месеца, едва две години след като е излекуван, за пореден път ракът се връща. Този път Георги е диагностициран с миелоидна левкемия. Отново бива направен опит да бъде вкаран в ремисия, чрез химиотерапия в хематологията на ВМИ Пловдив, но след два проведени курса става ясно, че ефект няма - в следствие на многократно проведените курсове на химиотерапия, Георги е станал резистентен към химията, с която го лекуват тук. След опит да бъде изпратен в София, за да бъде лекуван там, той бива поставен в инфекциозно отделение, а лечението на основното му заболяване бива забавено. Състоянието на Георги се влошава изключително бързо, а тук помощ не може да му бъде предоставена. Поради тази причина се взима решение да бъде изпратен на лечение в Турция, от където има получена оферта за провеждане на лечение и трансплантация на стволови клетки, което е наложително за състоянието на Георги. Сумата, която се изисква за цялостното му лечение, е 150 000 евро. Започва кампания за набиране на средства, с която успяваме да съберем нужната сума за излесдвания и химиотерапия, която да вкара Георги в стабилно състояние. Химиотерапията е проведена и остава само да се съберат парите за трансплантацията, която струва 110 000 евро, но тъй като тя трябва да бъде извършена възможно най-скоро се взима решение да се подадат документи към здравната каса, от която да ни подпомогнат.

Един месец по-късно те дават становище - отказват да финансират трансплантацията под претекст, че тя може да бъде извършена и тук. Както обаче по-горе споменах, състоянието на Георги не се повлиява от препаратите, с които е лекуван в България. В момента той е в Турция, където очаква да бъде извършена трансплантацията и да бъде стабилизиран. Единствената надежда, която ни остава, е да съберем останалите средства, които са нужни, чрез дарителски сметки и ДМС.

Прикачам линк към фейсбук страницата ни: https://m.facebook.com/helpgeorgi

Както и към кампанията в ДМС:

https://dmsbg.com/18715/dms-gosho/

Бих ви била изключително благодарна ако ни помогнете в разпространението на кампанията, тъй като това е единствения шанс на Георги. 

Поздрави и приятен ден,

Ива Кондарева"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1719) 16%
Спас Гърневски (1505) 14%
Д-р Иван Чомаков (1029) 10%
Славчо Атанасов (2790) 26%
Иван Тотев (2748) 26%
Здравко Димитров (932) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: