ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
При спец акция полицията разби пловдивска банда за източване на дебитни карти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 23.12.2012Коментари (9)10998
© МВР
Петима мъже от Пловдив са задържани като заподозрени в изготвяне на скимиращи устройства и извършване на нерегламентирани парични транзакции в страната и чужбина. В хода на специализираната акция, проведена от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", са били иззети 5 скимиращи устройства, множество части за банкомати, пластики за клониране на банкови карти и около 30 000 евро.

Операцията бе проведена в четвъртък и петък на територията на областния град след предварително придобита информация, че пловдивчанинът Р.С. /33 г./ изготвял клонирани банкови карти, с които се осъществявали неправомерни тегления на пари от АТМ устройства в България и в страни от ЕС. За изработката на скиминг устройствата мъжът се снабдявал с технически средства и части за тях от София. Също така Р.С. плащал на подбрани от него лица, чиято задача била да поставят скимингите на АТМ устройствата. По този начин той се сдобивал с данни от чужди платежни инструменти и ПИН-кодове и изготвял карти-дубликати, с които се правели незаконните транзакции. На помощниците си Р.С. осигурявал пари за пътуванията, автомобили, неистински документи за самоличност и скиминги.

В хода на разследването служителите от ПИП успели да установят и други четирима мъже от Пловдив, съпричастни към престъпната дейност. Това са М.Г. /28 г./, К.М. /30 г./, А.П. /37 г./ и Д.А. /34 г./. Последният държи съседен на Р.С. офис на бул. "Менделеев", където двамата са задържани в петък около 18,30 часа. Междувременно били арестувани и останалите трима мъже.

При последвали претърсвания във фирмените помещения на Р.С. и Д.А. са били открити общо 5 скимиращи устройства, 77 пластики с магнитни ленти и изписани цифри на тях, представляващи най-вероятно ПИН-кодове; 12 лайсни с монтирани на тях платки и микрокамери, наподобяващи части от АТМ устройство; 3 пластмасови "усти", подобни на вход за банкова карта на банкомат; 12 USB-кабели за зареждане и източване на информация от скимингите. Иззети са също компютърни конфигурации и лаптопи, флаш памети, 12 мобилни телефона и батерии за тях, зарядни устройства, поялници и клещи.

Други 26 пластики с магнитни ленти са били открити в жилщето на К.М, а от селкостопанска постройка в Първенец служителите са иззели още множество части за банкомати, микрокамери и платки.

При проверка в два апратамента, ползвани от Р.С., е била намерена фалшива лична карта с негова снимка и сумата от 30000 евро.

Петимата мъже са били задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 249, ал. 3 от НК. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Пловдив, която е постановила 72-часово задържане на Р.С. в ареста.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на karpe
премахни филтъра

+6
 
 
А някоя банда джипчийки не беше ли разбита !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Проблеми между шофьори от масовия транспорт и пътници
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: