ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Предстои ли нашествие на е-тротинетки в Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:57 / 21.09.2020Коментари (0)4654
© БГНЕС
Една индустрия, която изглеждаше екзистенциално застрашена в началото на пандемията на новия коронавирус, показва признаци на живот.

В редица американски и европейски градове, които постигнаха сериозен напредък в отварянето на икономиките си, търсенето на електрически скутери, велосипеди и услуги за наем на мотопеди нараства, съобщават редица компании. А това се случва и в България, където две от трите компании за наем на тротинетки продължиха да работят, а третата - американската Lime, предпочете временно да прекрати дейността си, но сега отчита силен ръст на търсенето и форсира разширяването си.

Сега тя е готова да навлезе в нови градове, обясни пред Bloomberg TV Bulgaria, оперативният мениджър на Lime за България и Гърция Петко Анчев.

“Имаме конкретен план за разширяване в други български градове, което ще се осъществи в следващите седмици. Става дума за по-големите български градове, а финално решение ще се вземе скоро. В този момент в няколко големи града имаме екипи, които тестват инфраструктурата - един от най-важните аргументи, които могат да натежат при вземане на решение за предоставянето на услугите", каза Анчев.

Investor.bg научи, че компанията планира влизане във втория по големина български град - Пловдив. Скоро Lime ще разшири дейността си и в други гръцки градове, а компанията гледа като следваща възможност за края на тази година и началото на следващата към Западните Балкани. Там може да се предложи и по-различна от тукашната услуга.

Повишението на ползването на скутерите подчертава и промяна в настроенията за тях. Районите в центъра на града и прилежащите квартали преди бяха центърът на дейностите им, а служителите в офисите в центровете на градовете използваха превозните средства, за да пътуват на къси разстояния до работа или да вземат обяд или кафе в близост до офиса по време на работния ден.

Но тъй като много професионалисти по света продължават да работят от вкъщи, жилищните квартали в някои градове са се превърнали в нови горещи точки за микромобилността. Сравнявайки месеците февруари и април - преди и след блокирането - Lime заяви, че е забелязала 8,6% увеличение на пътуванията през целия следобед, със спад в пиковия час - на всички свои активни пазари.


“Забелязахме огромна промяна в настроението на клиентите спрямо скутерите, в един момент те наистина бяха забелязани от нашите съществуващи клиенти и нови клиенти като решение на проблема, който се създаде в пандемията - събирането на хора в една точка. Градският транспорт например… означава и събиране на много хора на едно място. Скутерите се появиха като алтернатива на този транспорт и начин хората да се придвижват безопасно и самостоятелно и доста бързо в града", каза още Анчев. 

За София американският концерн бе предвидил 50%-ен спад в пътуванията по време на пандемията и въз основа на тази прогноза и желанието му да подпомогне властите в ограничаването на пандемията решава да спре временно дейността. Сега обаче търсенето се възстановява и дори се увеличава силно.

Сравнявайки двете страни, за които отговаря пряко, Анчев подчерта добрата регулация на този вид транспорт в България, която бе една от първите държави, въвели специални правила за подобен вид транспорт. Това, по думите му, е спомогнало и за бързото навлизане на услугата у нас, за разлика от Гърция, където такова регулиране липсва.


Още по темата: общо новини по темата: 26
09.01.2024 »
02.11.2023 »
29.09.2023 »
27.09.2023 »
07.08.2023 »
14.07.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: