ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Представители на социалния сектор в Пловдив с признание за свършеното от правителството на ГЕРБ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:33 / 16.03.2021Коментари (0)3991
Изключителни адмирации за реализираните политики от правителството на ГЕРБ в социалната сфера получи д-р Надя Танева, седма в листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив по време на дискусия с хора от социалния сектор в Световния ден на социалната работа.

На срещата присъстваха още кандидатите за народни представители Александър Държиков и Пламен Панов, както и кметът на район "Централен“ Георги Стаменов.

Надя Танева посочи, че всичко, което до момента е свършено при управлението на ГЕРБ е "изключително градивно, структурирано, навременно и достигащо да хората“.

"Увеличаване на пенсиите, на минималната работна заплата и на часовата ставка за заплащане са само една малка част от нещата, които правителството на ГЕРБ направи през 2021 г. Над 75 млн. лв. бяха отпуснати от държавния бюджет за подкрепа на семействата с деца, които са на онлайн обучение у дома, като най-голяма част от тези средства са за Пловдив – над 3 млн. лв. В пъти се увеличи размерът на данъчното облекчение за деца върху годишната данъчна основа, като сумата нарасна от 20 на 200 лв. за едно дете, от 40 на 400 лв. за две деца и от 60 на 600 лв. за 3 деца. Данъчното облекчение за деца с увреждания, с която се намалява годишната данъчна основа, е 2000 лв.“, подчерта Танева.

Тя припомни и увеличаването на неплатения отпуск до 60 дни по време на пандемията – поредна мярка за облекчаване на фирмите по време на кризата и акцентира на Националната стратегията за хората с увреждания за периода от 2021-2030 г.

"В тази стратегия са осигурени 9 млн. лв. за хората с увреждания, заделени са и 3 млн. лв. за достъпна среда. Приет бе закон за жестомимичния превод – нещо изключително необходимо. През 2020 г. се обърна много сериозно внимание на хората със зрителни увреждания, като са предвидени средства за закупуване на съвременни българоговорящи синтезатори“, изтъкна Надя Танева.

Тя припомни и други проекти, реализирани от правителството на ГЕРБ, които подкрепят хората с увреждания и продължи:

"Не мога да не отбележа асистентската подкрепа, социалния патронаж и програмата "Топъл обяд“. Само в Пловдив топъл обяд получават1800 човека, патронажната грижа обслужва около 400 души, назначени са и 1700 лични асистенти. Това са милиарди левове, които се заделят от бюджета за хората с увреждания.“.

Седмата в листата на ГЕРБ-СДС сподели и целите си, които е защитила и в докторската си дисертация за хората с увреждания.

"След всички анализи и анкети, които направих, смятам, че хората с увреждания трябва да бъдат подкрепяни чрез различни ресурси не по степен – първа, втора и трета, а според вида увреждане. За мен това е реалистичният подход, който ще им осигури пълноценна подкрепа. Другата ми амбиция е да има Единен регистър на хората с увреждания. В Пловдив например те са около 36 000 души, но няма класификация колко от тях са със зрителни или други увреждания. Обещавам, че ако стана народен представител, ще работя, за да изпълня тези цели“, каза още д-р Танева.

По време на правителството на ГЕРБ бяха увеличени с 30% заплатите на работещите в социалния сектор. В управленската програма е заложено да се подкрепят студенти, които учат и остават да работят в сферата на социалната дейност. И при следващ мандат на управление на ГЕРБ ще продължим да работим така, че всички работещи в социалната сфера да се гордеят, че са избрали професията на социален работник.

Адвокат Милена Кадиева, изпълнителен директор на Фондация "Джендър алтернативи“, благодари за законопроекта за промяна на Закона за защита от домашно насилие, внесен за обществено обсъждане през януари.

"Апелирам този закон да бъде приет възможно най-скоро, защото това е най-добрият правен текст, който съм чела до момента. Казвам го като юрист, който работи 20 г. в тази сфера, който се занимава и с европейско и международно право. Призовавам Ви и Ви моля за Вашата активност в тази област.“, обърна се адвокат Кадиева към Надя Танева.

Атанас Тавков, представител на сдружение "Различни, но равни“ за деца и младежи с тежки физически увреждания от Пловдив и областта благодари за спокойствието и сигурността, дадени на хората с увреждания от правителството на ГЕРБ.

"Убедил съм се, че всичко, което премиерът Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ обещаят се случва. Дистанцията на хората с проблеми и техните семейства бе стопена по време на това управление. Работили сме и в други времена и сме били потърпевши от различно отношение. Сигурността, която правителството на ГЕРБ дава е изключително важна за нас.“ категоричен бе Тавков.

"Познавам д-р Танева от 15 години - тя е влюбена в работата си, която върши със сърце и душа. Знам, че и като народен представител тя ще даде всичко от себе си, за да подобри не само условията на труд на социалните работници, но и да съдейства затова всички ползватели на социални услуги да бъдат удовлетворени от тях“, заяви шестият в листата Александър Държиков.

Кметът на район "Централен“ Георги Стаменов честити професионалния празник на служителите в социалната сфера. "Смятам, че те са достойните кандидати и заслужават доверието ни. Ако те бъдат наши представители в следващия парламент, съм сигурен, че ще направят всичко възможно, за да стане Пловдив един по-добър град за живеене за всички“, допълни той.

"Благодаря Ви за неуморния труд, затова, че сте на 24-часово разположение и затова, че сте хора с по две сърца, с едното се грижим за нашите семейства, а с другото подкрепяме всички, които идват за съдействие при нас. На 4-ти април ни подкрепете с номер28 в интегралната бюлетина!“, заяви д-р Надя Танева.

На изборите на 4-ти април коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 28 в интегралната бюлетина.


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: