Преди 20 години Рашков обвини Богомил Бонев, че е поръчал убийството на пловдивски бизнесмен

Автор: Георги Кирилов
Коментари (4)
10:40 / 31.05.2021
6687
На 8 ноември 2001 година, три дни преди президентските избори, депутатът от "Коалиция за България" и бивш шеф на следствието Бойко Рашков съобщава в Пловдив, че има свидетелски показания, че Богомил Бонев, тогава участник в президентската надпревара, е поръчал убийството на известен пловдивски гражданин", пише "Епицентър".

Богомил Бонев е кандидат-президент. А Рашков, заедно с бивш съветник на Петър Стоянов, обвиняват Богомил Бонев, че е "поръчал убийство и подслушвал президентството“.

Статия от в. "Сега“ от този период ни припомня какво казва Бойко Рашков тогава в качеството му на бивш шеф на НСлС и народен представител от БСП.

"Има свидетелски показания, че Богомил Бонев е поръчал убийството на известен пловдивски гражданин“, заявил в Пловдив Бойко Рашков. Рашков отказал да назове името на свидетеля – човека, срещу когото било организирано покушението, но оживял. Но бил категоричен, че документът с показанията му съществува. Не знаел дали твърденията са проверени и дали по случая е образувана преписка.

"Нямам намерение дори да коментирам измислиците на Бойко Рашков, но настойчиво призовавам Георги Първанов публично да заяви дали стои зад думите на своя депутат“, заявява тогава Богомил Бонев в нарочна декларация.

Последва реакция - Първанов лично се обадил на Бонев да му обясни, че не е запознат с твърденията на Рашков и не ги смята за уместни.

Бонев отговорил, че с това смята въпроса за изчистен.

В интервю за предаването на Сашо Диков в "Евроком" в петък вечерта Рашков разказа за своя среща с анонимен свидетел, който твърдял пред него, че Борисов го е заплашил с думите: "Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо". На въпрос какви доказателства има за тези си твърдения, Рашков се подсмихна и обяви, че "както се казва в литературата: “следите остават".

Виж коментарите (4)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).