ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пребоядисване на дома в 5 лесни стъпки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:00 / 13.05.2020Коментари (0)6813
©
Топлите пролетно-летни месеци са най-подходящото време за пребоядисване на дома. Препоръчително е стените да се освежават веднъж на няколко години от хигиенични съображения. Боядисването е чудесен вариант и за разнообразяване на интериора, внасяйки видима промяна у дома.

Mr.Bricolage предлага богат асортимент от актуални предложения за обработване на вътрешни и външни стени. Обновеният магазин в Пловдив на бул. "6-ти септември“ 223А работи при засилени мерки за дезинфекция, a френската верига предлага и възможност за онлайн пазаруване или поръчка по телефона. При поръчка по телефона над 100 лв. доставката в Пловдив е безплатна, а над 200 лв. - и в цялата страна.  

Основните стъпки преди боядисване на стените са избор на цветове, набавяне на необходими материали, подготовка на помещението и грундиране.

Избор на цветове

Изборът на правилните цветове може да зависи от вида на помещението, нюансите на мебелите, тенденциите в интериорния дизайн и личните предпочитания. Възможностите са много - както за самата боя, така и за определяне на стените, които ще бъдат боядисани в различен цвят. Много добър избор е покупката на база за тониране, която може да се оцвети безплатно в огромна палитра от цветове. Дори и да се наложи оцветяване на допълнително количество, то става автоматично с компютър, така че се получава абсолютно същия цвят. 

Набавяне на необходими материали

Снабдяването с необходими материали за боядисване зависи на първо място от вида на помещението. За интериорни стени подходящ е латексът, докато за открити помещения - като балкони и тераси - се използва фасадна боя, устойчива на UV лъчи и атмосферни влияния. По подобен начин се избира и подходящ грунд за основа. Нужни са също четки за отсичане на ъглите, хартиено тиксо, покривни найлони, бояджийски валяк с легенче, както и подходящ съд за разбъркване на боята.

Подготовка на помещението

Първата стъпка от преобразяването на стените е подготовката. Нужно е помещението да се освободи от всички мебели и вещи, а по-трудно подвижните, както и подът, се покриват с найлони. От стените се свалят картини, плакати и стенни часовници, след което се премахнат всички неравности, пирони и дюбели, а  дупките се запълват. Контактите, ключовете за осветление и первазите на вратите
©
се облепят с хартиено тиксо, за да се предпазят. Преди същинското обработване е необходимо стените да се почистят и обезпрашат.

Грундиране

За основа се нанася грунд, който уеднаквява попивателната способност на повърхностите и прави боядисването значително по-лесно и с по-малко боя. За гладки вътрешни стени се използва грунд за латекс, а за балкона и терасата – дълбокопроникващ грунд. При освежаване на други повърхности, като например метални парапети на балкони и тераси, е нужно първо да се премахне старата боя с помощта на шкурка или телена четка, след което да се нанесе грунд за метал.

Боядисване

Най-накрая се пристъпва към боядисването на стените с избраните цветове. Започва се от ъглите с малка четка, а след това се използва валяк, който покрива големи пространства. Цветът на стените е не само от естетическо значение, но създава различни оптически илюзии в зависимост от големината на помещението и осветеността ѝ. По-светлите тонове карат помещението да изглежда по-просторно, докато по-наситените цветове създават красив акцент, като могат да се използват само върху някоя от стените. Често таванът се боядисва в бяло, но чрез експериментиране с различни нюанси може да се постигне интересен контраст.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (886) 16%
Спас Гърневски (795) 14%
Д-р Иван Чомаков (544) 10%
Славчо Атанасов (1455) 26%
Иван Тотев (1494) 26%
Здравко Димитров (487) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: