ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поредна недомислица на Общината накара дори нейни служители да газят закона!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 20.05.2020Коментари (2)12984
Конусите на ул. "Княз Александър Дондуков-Корсаков“ са сложени, за да свикнат хората, че не трябва да се паркира там. На улицата са монтирани и указателни знаци. 

Във връзка с множество запитвания на граждани Община Пловдив уведомява, че на въпросната улица е забранено спирането и паркирането, като това е указано и със знак съгласно Закона за движение по пътищата.  За преминаването на автомобили вече е поставена бариера, с която ще се контролира достъпът до Главната. Съоръжението все още не е включено, като окончателното му пускане ще бъде след поставянето на изходна бариера на улица "Май“ до кръстовището с ул. "Преслав“.

"Достъпът с МПС до самия център ще бъде контролиран и регулиран чрез бариери. Освен на улица "Княз Александър Дондуков-Корсаков“ подобна ще бъде изградена и на улица "Железарска“. Живущите и работещите в тези зони могат да бъдат спокойни. Гражданите, които имат настоящ адрес, който указва, че трябва да преминават през бариерите, ще получат специални кодирани чипове. Хората, които работят в зоната на РТВЦ и "Капана“, също ще могат да преминават с колите си. Номерата на техните автомобили ще бъдат въведени в електронната система, която ще ги "прочита“ автоматично“, обясни заместник-кметът Йордан Ставрев.

Предстои в близко време специално създадената комисия, съставена от общински служители, да вземе решение какви документи ще се изискват от живущи и работещи, за да им се осигури безпрепятствен достъп, когато съоръженията заработят. Информацията за детайлите и конкретни изисквания ще бъдат оповестени на сайта на Община Пловдив и чрез средствата за масова информация.

"Хората нека да бъдат спокойни, срокът за подаване на заявления ще бъде достатъчен, като това ще може да става и по електронен път“, уточни ресорният заместник-кмет. Той заяви още, че за кратковременни събития или мероприятия хората ще получават временен достъп, както е за Стария град отново с предварително пускане подаване на молба до Община Пловдив.

Поставянето на бариери е с цел сигурност. Автомобилите със специален режим на: полицията, спешна помощ, пожарната, таксита, куриерски фирми и др. ще имат безпрепятствен достъп. Фирмите доставчици, както и до сега, ще могат да подсигурят обектите, които обслужват, до 9.30 сутринта.

Заместник-кметът Ставрев напомни, че сградите на Българското национално радио и Българската национална телевизия, както и Община Пловдив са със специален статут, като първите две се охраняват от дирекция "Жандармерия“.

Поставянето на бариерите е в съответствие с Генералния план за организация на движението и плана за антитерористични мерки, приет с решение на Общинския съвет миналата година. Като целта му е предотвратяване на евентуални терористични актове с МПС и за осигуряване спокойствието на живота и здравето на гражданите, за контролиран достъп до най-дългата пешеходна улица в Европа – Главната и прилежащите ѝ зони. Средно на ден те са посещавани между 2000 и 4000 човека.

На бариерите ще има и денонощно дежурни служители на "Общинска охрана“. Това обясниха от Общината, без обаче да уточнят къде и как ще паркират живущите и работещите в самия център на град Пловдив!

Именно защото паркоместата в този район от повече от близо две седмици са крайно недостатъчни, самите служители на община Пловдив се върнаха към една порочна практика, която бе забравена и забранена през последните години.

Паркирането почти под прозорците на Общината от работещи в институцията, на метри от Главната, бе забранено със заповед в началото на 2016 година от тогавашния кмет Иван Тотев. Допреди месец забраната стриктно се спазваше, но сега новата местна власт отново започна да нарушава закона и паркираните коли там ежедневно са факт.


Още по темата: общо новини по темата: 103
23.03.2024 »
09.03.2024 »
04.03.2024 »
24.02.2024 »
19.02.2024 »
17.02.2024 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Чичо Ичо
премахни филтъра

на 20.05.2020 г.
+2
 
 
Май мислители там не останаха и затова няма нищо ново и ще е чудо ако нещо се направи от първият път и работи безупречно
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: