ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полицията: Фейсбук измамницата Ваня Тучева е рекетирала Панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:48 / 15.06.2015Коментари (7)9775
©
Пловдивчанката Ваня Тучева, която се представя за шеф на Асоциацията за използване на информационните технологии от земеделски производители в България, е викана в МВР и предупредена с протокол. Това съобщи за "24 часа" директорът на областната полиция Пламен Узунов.

Срещу Тучева м.г. е бил подаден сигнал от "Международен панаир" за това, че е искала да ползва безплатно конгресния център. След като получила отказ, тя "бомбардирала" търговската дирекция на дружеството със заплашителни мейли. Заканвала се със съд и прокуратура, имало и лични нападки към служителите. В отговор от изложбения център сезирали органите на реда, като предоставили писмата й.

"Извършена е проверка. Съставен е протокол и Тучева е била официално предупредена. Материалите са архивирани", обясни Узунов.

Пръв изобличи действията на самозванцата изпълнителният директор на панаира Богомил Бонев

Той постна на страницата си в социалната мрежа "Една измамница, която врътна Фейсбук на малкото си пръстче".

Никой не отговаря на посочените в официалната регистрация на въпросната Асоциация за използване на информационните технологии два мобилни телефона. Като един от управителите заедно с Тучева е записана Елена Николаевна Прошакова. "24 часа" се свърза с нея. Жената беше, меко казано, учудена.

"От 3 г. нямам никаква връзка с Ваня Тучева. Нито съм я чувала, нито зная с какво се занимава", заяви пред Прошакова. До скоро е имала счетоводна фирма "Проелис", но твърди, че я е закрила. Прошакова обясни, че навремето била помолена от Тучева да води счетоводството на Асоциасията й. "Изобщо не е развивала никаква дейност. Поне аз не знам да съм водела сметки. Това бяха едни договорки, доникъде не стигнахме", разказа тя.

Запознала се с Тучева в проектантска фирма, където Ваня била секретарка. После решила да регистрира въпросната организация. "В един момент изчезна и нямам никаква връзка с нея", категорична е счетоводителката. Дори не знае, че името й продължава да фигурира като управител в Асоциацията за използване на информационните технологии от земеделските производители в България.

За съществуването на тази организация напомня единствено лепенка върху пощенската кутия на Тучева в блок 8 в кв. "Тракия", където тя живее. Екип на "24 часа" посети адреса, но не я откри. Съседите й са вдигнали ръце от нея. 

"От 2 години не е плащала сметките си за почистване на входа и асансьора. Месечната й вноска е едва 5 лева, но тя се кълне, че няма пари. Натрупала е борч от 140 лева", казва домоуправителят Реджеп Хаджиев. 

Съпругата му Мюрвет Хаджиева признава, че я е страх да говори с Тучева. 

"Непрекъснато заплашва със съд, разправя се с нас", обяснява жената. 

Съсед на Тучева е и Пъшо Конов, един от създателите на джаз формацията "Бели, зелени, червени".


"Нито знаем какво работи, нито с какво се занимава. Единствено държим да си плати таксите за входа, но и това не прави. Може ли да се хвалиш във Фейсбук, че си спечелила 2 млн. евро за сайт, а да нямаш 5 лева", разсъждава музикантът. 

Пред него Тучева твърдяла, че Асоциацията й не била печеливша и водела дело срещу длъжник за 3000 лева. Като й ги върнел, тогава щяла да се разплати на домсъвета.

Според Конов Тучева била от първите заселници на панелния блок. След смъртта на майка си останала съвсем сама. "Имаше период, когато изчезна за дълго време и никой от нас не знаеше къде е", разказа музикантът.

Домоуправителят Хаджиев свикал извънредно събрание заради нейните борчове. В този момент тя влязла през входната врата. Хората я попитали: "Ваня, когато ще се издължиш, ако трябва и на разсрочено плащане", но тя ги подминала, без да отговори. Разказвала, че работи в телевизия, но не споменавала името на медията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Galia Kircheva 1
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Природни стихии
Купа на България, сезон 2023/2024
Covid-19
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: