ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полиция и Инспекцията по труда извикани в "Либхер"
Автор: Стойчо Генов 13:44 / 18.04.2022Коментари (16)81775
© Plovdiv24.bg
Председателят на СРС "Подкрепа" в Пловдив Атанас Кръстев потвърди пред репортер на Plovdiv24.bg, че той и други членове на синдиката подготвят гладна стачка заради възникналите проблеми в завод "Либхер" край Пловдив. Кръстев разясни подробно пред нашата камера кои са основните искания на работниците и защо те имат право на тях.

"Ние внесохме учредителен протокол за синдикалната организация на "Подкрепа“. Също така внесохме и документ по член 3 от Закона за уреждане на колективните трудови спорове, като вече почва да тече неговият срок – някъде около една седмица. Ръководството на "Либхер" е длъжно да предприеме действия на базата на тези наши действия и срокове", разказа пред камерата на Plovdiv24.bg Атанас Кръстев.

"Парадоксалното е, че днес охраната ми каза, че има устна заповед от ръководството на "Либхер“ да не бъдат допускани представители на синдикатите. За мен, а и за адвокатите, с които бях, това е грубо погазване на българските закони. Ние като синдикат имаме право да получаваме информация и да присъстваме на места, свързани с трудовите и осигурителните отношения на работниците и служителите. Бяхме принудени да повикаме полиция и представители на Инспекцията по труда", допълни още лидерът на "Подкрепа" в Пловдив.

Ето какво още заяви пред камерата на Plovdiv24.bg Атанас Кръстев:

Те си направиха съответните протоколи. На база на тези протоколи ние ще започнем действия за превишаване на длъжностни права от страна на определени хора от ръководството. Тези хора не трябва да нарушават принципите на нашето законодателство.

Ще се свържем и с представители на европейските синдикати. То няма никакъв спор. "Либхер" е едно предприятие, в което нашите работници са произвели над 1 млн. хладилници. Това е повече от произведеното от т.нар. дъщерни дружества в другите страни от Европейския съюз. Това значи, че имат по-висока производителност, а и повече печалба.

Работниците са направили съвсем скромни искания. Те са увеличаване на трудовите им възнаграждения с 200 лева, плюс ваучери за храна от 200 лева и намиране на ситуация, касаеща поевтиняване на храната. За ваша информация, ръководството им е предложило поевтиняване от 2,30 лв. Няма как да се обяви, че хората несправедливо и алчно искат увеличаване на заплатите си. Както и че "Либхер" нямат достатъчно средства да плащат това, което работниците искат.

Подготвяме гладни стачки. Аз лично ще се включа. Моята лична идея е тя да се прави стъпково от наши членове, включително и неработещи в "Либхер". Ще искаме да се обърне внимание от европейските синдикати за това, което се случва в "Либхер“.

Гледайте в прикаченото видео цялото изявление на Кръстев, както и това на председателя на "Подкрепа“ в "Либхер“ Матеев!



Още по темата: общо новини по темата: 24
10.05.2022 »
10.05.2022 »
09.05.2022 »
09.05.2022 »
07.05.2022 »
03.05.2022 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лелееее, само като му видя физиономията на този и ги разбирам тия от Либхер, защо не искат да преговарят с него...
0
 
 
Еми на тези от подкрепа някой им плаща да ровичка в Либхер. Някой, който има интерес да няма неподчинени на мутрите работодатели! Да живее мафията! Да живеят олигарсите и всички, които ги докараха на власт!
+1
 
 
Е айде тия синдикати и тук в София да дойдат! Само да им подскажа - целия така наречен бизнес парк в Божурище е в същото положение защото има картелно споразумение за нивото на заплатите. Достатъчно е само в Мултивак да влязат и да видят за какво става въпрос. Нямало фирмена политика за стимулиране на работниците!!!!????? И странно как се сдобиха с финансиране по Ковид подпомагането на закъсали предприятия, когато се скъсаха от работа по време на кризата и не са спрели дори за ден, да не говорим за извънредния труд....ама те нашите синдикати и инспекцията по труда и всички други са с добре замазани с парички очи - какво им пука за такива нередности!
+1
 
 
Не им се вързвайте на синдикатите- само ще ви вземат членски внос, а полза никаква няма! ЛИбхер си е много добра фирма, не сривайте реномето на България пред собствениците, защото това ще повлияе зле на бъдещите инвестиции!
0
 
 
Преди малка - вече 29 минути,е поместен отговор от фирмата.За голямо съжаление на насьо никъде,ама НИКЪДЕ,не е предвидено да му се отпуска по кашонче ракийца!Затова - стачка до дупка,пардон,до кашонче!
-2
 
 
Не разбирам какво точно искат пиявиците от Подкрепа. Нещата тъкмо се нормализираха и работниците се разбраха с ръководството. Това не е първата стачка и до сега винаги се е намирало компромисно решение. Щом има диалог, винаги ще се намери решение. Тия от Подкрепа заблудиха доста хора и ги подкокоросаха да правят глупости. Чак изглежда съмнително. Хубавото е, че постигнатото в Либхер, а то не е никак малко, най-вероятно ще предизвика увеличение на заплатите в индустриалните предприятия в района. Лентяите от Пдкрепа да ходят другаде да пият сиромашка кръв.
+2
 
 
Нека нещата да са реални. Либхер е водещият работодател в областта. А и извън нея. Явно хората нямат реална представа какво получават - основна заплата започваща от 1205 лева, до 20% бонус за производство, до 15% за присъствие, с който се поощряват хората нямащи болнични и самоотлъчки, 140 лева ваучери, по 2,6 лева за поевтинена храна и т.н. Допълнително са здравните застраховки, йога, футбол, йомейхо и т.н Подпомагат се хора в затруднено положение. Много други социални придобивки и програми. И сега един алкохолик да иска да подобрява този Работодател е несериозно. Фирмата винаги се е стремила да дава повече от очакванията - в разумните гранизи разбира се. И сега един алкохолик да иска да ни подобрява.....?
-3
 
 
Крайно време е държавата да си застане на мястото и да започне да се грижи за българите тук, в България!!! Крайно време е да тропнем по масата и да бием шутовете на всички евро-пумияри и да се знае, че дойде краят на веселото!!! Ще се съобразяват с нас или ще вървят при рогатите!!! Но като гледам министърчетата и недоносчетата ..... почвам да губя надежда!
+3
 
 
Докато шефовете бяха германци - всичко беше наред. Появи се Ганьо с обещание за по-ниски разходи по заплащането на заплати и всичко тръгна надолу. Дано изкярат работниците, това е подигравка с труда им.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (887) 16%
Спас Гърневски (796) 14%
Д-р Иван Чомаков (546) 10%
Славчо Атанасов (1458) 26%
Иван Тотев (1495) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: