ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поискаха "синя зона" в Пловдив да стане 5 лева за час, а глобата за неправилно паркиране - 100 лева!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:25 / 17.02.2021Коментари (22)21700
© Plovdiv24.bg
Позиция на бившия зам.-председател на Общинския съвет на Пловдив Пепа Деведжиева:

"Само висока такса за "синя зона" ще въведе ред в паркирането, защото сега, когато за спирането в тази зона и на общинските паркинги се плаща една и съща сума, резултатът е ясен – паркингите са празни, а по улиците в центъра са спрели кола до кола. Добър пример за това е новият полупразен паркинг на ул. "4 януари“.

Още като общински съветник в предишния мандат предложих таксата за "синя зона" да стане 5 лв., което беше посрещнато с бурно недоволство не само от колегите ми, а и от гражданите, убедена съм в това. Но не е ли ясно, че мениджмънтът трябва да се промени и да се намери начин хората да бъдат стимулирани да спират на общинските паркинги, в които са направени инвестиции и те трябва да се връщат?

Докато таксата е еднаква – 2 лв. на час, това няма да се случи, но ако за "синя зона" се плаща примерно 5 лв., а за паркинг – 2, нещата ще се променят. Цената от 5 лв. на час може да звучи шокиращо, но спирането точно до офиса, точно до кафенето, точно до магазина и т. н. би трябвало да е скъпо удоволствие. А и всеки проблем има две страни – не може да се мисли само за шофьорите, които спират по някаква причина в центъра, защото има и хора, които живеят там.

Те също трябва да спират някъде, а местата за паркиране са недостатъчни и се получава така, че живеещите в центъра не могат да намерят място за спиране, когато се прибират от работа заради паркиралите в "синя зона". Този проблем се задълбочи с удължаването на работното време на зоната до 18,30 часа. А трябва да се има предвид и това, че живеещите в центъра плащат най-високия данък сгради, оттам и най-високата такса смет, и не е редно да не могат да се приберат нормално, трябва да се помисли и за тях.

Не само таксата за "синя зона" трябва да се увеличи, а и глобата за неправилно паркиране. Сега освобождаването на колата след поставянето на скоба струва 30 лв., което не е респектираща сума. Ако санкцията стане 100 лв., спиращите по градинки и зелени площи рязко ще намалеят.

Така че тези мерки ще гарантират не само повече ред по улиците, а и повече приходи в общинския бюджет, общо взето, ефект две в едно".


Още по темата: общо новини по темата: 262
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
29.06.2023 »
27.06.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Алчността на държавните предприятия няма край. Изучиха се да ни сурвакват по всякакъв начин и повод, а е неясно къде отиват средствата?! Работят, като едно голямо АД с търговска насоченост! В частност паркиране и репатриране: къде са парите от толкова години дейност - не виждам, като съ/ие на улици да сме цъфнали и вързали! Навремето никъде не се заплащаше паркиране и престой. Сега данъка на един нов автомобил м/у 100 и 200 кс е в порядъка на 300-500 лв. ЗА общ. Пловдив, че и паркиране да Ви плащам. Пред всички държавни дупки са наслагани колчета и табели колко места държат - да не би да ги плащат(?)та г-жата ще ме съветва да не си спирам пред офиса! Да не казвам, че нагльовците от прокуратурата спират директно на площ. Съединение!!! А камиони и др. тежка техника?! Знаете ли, че на един влекач данъка е 1000 лв.!!! Ей така - бадава за общината! И нищичко не ползват от градската инфраструктура! Та къде са парите, къде са чекмеджетата?!
+1
 
 
Направо 100 лв на час. Никой да не спира и да ги видя откъде ще ни точат. Алчна работа....
0
 
 
Ми да бе и 100лв.я направете синята зона.И къде отиват после парите от нея? Защо общината няма пари да си оправи най-елементарното дупките по пътищата да не си разбиваме колите? Защото все няма пари това е вечния отговор.Не трябва да има такива платени зони въобще даже болшенството от народа е беден и няма пари за такива такси.
+2
 
 
50% от автомобилите паркирали в синята зона са с инвалидни стикери. Да вземат да си вършат работата и да проверяват, като има инвалиден стикер колата, инвалид ли я кара ? Аман от тарикатщини. Баламите да плащат. Направете я 50лв за час бе. Пак баламите да плащат.
0
 
 
Увеличаването на таксата за синя зона едва ли ще означава паркиране на общинските паркинги, където таксата ще е по-ниска ! Просто голяма част от местата в синя зона ще останат празни, както се случва и сега ! Въпросът ми е къде паркират тогава колите си хората ? Синята зона на бул. Марица е полупразна, също празен е и най-новият общински паркинг до ОУ "Александър първи" !
+2
 
 
Защо изобщо се дава гласност на такива малоумници???
+1
 
 
И смята ли г-жа Деведжиева че общинските паркинги ще имат капацитета да поемат всички автомобили, които биха "мигрирали" от синя зона? Другото е че синя зона не е съсредоточена само в центъра, а се разпростира доста извън него. Ако в центъра действително шофьорите биха имали избор между общински паркинг и синя зона, то в други райони алтернатива няма. И естествено, че хората ще искат колите им да са паркирани пред офисите. Хайде ако съм отишъл на разходна или на кафе, не е толкова проблем автомобила ми е на 15 минути пеша, но ако съм на работа и ми се налага да правя служебни пътувания никак не би ми се искало да губя по 30 минути от работното си време за да изминавам пеш разстоянието от колата до офиса и обратно (горе долу по 15 минути в двете посоки). А ако работата е такава, че се налага по няколко пъти на ден да се ползва кола?
+2
 
 
Идеята не е лоша, стига обаче да има достатъчно общински паркинги. Най-съм съгласен с това глобата за неправилно паркиране да скочи на 100лв, защото 30лв явно не могат да уплашат великите български тарикати!
+2
 
 
Индивиди със служебно положение се ползват и от редица съпътстващи ги облаги. Вероятно и служебен пропуск за достъп до места, където на обикновен човечец ще дерат по 5 лв. Внимателно да не се задавите.
+4
 
 
Ми паркингът на "4-ти януари" ще е празен, щото е едно блато, а не паркинг. А да паркираш в блато при всеки дъжд, че и да плащаш по 2 лева на час е много съмнително удоволствие. Ако е лев на час със сигурност ще се напълни и ще влязат много повече пари в общината. Ама на кой да му дойде на акъла да го направи така? Управляващите мислят само за собствения си джоб.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: