Подменят част от контейнерите в "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:16 / 25.11.2014
1520
Община Пловдив предприе действия за повишаване ефективността на системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки, която към настоящия момент се организира съвместно с три организации по оползотворяване на отпадъци от опаковки.

Планира се още през следващата седмица "Булекопак" АД, която има изградена система в район "Южен" и район "Западен", да започне подмяна на жълтите контейнери тип "Бобър" в район "Южен" с контейнери тип "иглу". 

Причината за подмяна е, че контейнерите тип "иглу" имат по-голям обем, изглеждат по-добре и се подобрява качеството на събираните в тях суровини.

Освен това се предотвратява посегателството върху рециклируемите отпадъци и се намалява риска от несъзнателно запалване на цветните контейнери.

Предвижда се при подмяна на жълтите контейнери, всяка една точка да се състои от 1 (един) зелен и 1 (един) жълт контейнер. За да се осигури минималния изискуем обем на съдовете за разделно събиране спрямо броя на населението, ще бъдат разположени допълнителен брой жълти съдове в близост до контейнерите за смесен битов отпадък, като по този начин броя на точките с цветни контейнери ще се завиши с около 50 %. 

Така ще се осигури и по-добра възможност за гражданите да прилагат разделното събиране в близост до дома си. Община Пловдив се споразумя с организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки да се подменят жълтите съдове и в район "Западен" през следващата година, като също ще се завиши броя на точките с разположени цветни контейнери.

Предложение за промяна на системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки е направено и към другите две организации, с които община Пловдив има сключени договори.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).