ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Подарете си едно уникално преживяване в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:10 / 14.09.2021Коментари (0)2217
©
След броени дни започва 4-тото издание на фестивала "Уикенд в Пловдив“. Тази година, той ще се проведе в разгара на туристическия сезон в града под тепетата – на 17, 18 и 19 септември. В същия период 17-19 септември се провеждат още два фестивала – "Празници на Стария град“(13-19 септ.) и фестивала "Пловдив - древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“, които са напълно безплатни. В съчетание с атрактивните оферти, които "Уикенд в Пловдив“ предоставя, организаторите - Община Пловдив и Съвет по туризъм - Пловдив вярват, че ще успят да предложат наистина един незабравим "Уикенд в Пловдив“, наситен с щастливи емоции.

На пресконференция днес в Дома на културата "Борис Христов“, бяха представени основните акценти от програмата, които показват как туристическият бранш в града се обединява, за да предостави на гостите си най-добрите оферти и предложения за престоя в града по време на най-дългоочаквания "Уикенд в Пловдив“.

В пресконференцията участваха заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, инж.Любозар Фратев – председател на Съвет по туризъм – Пловдив, Юлиана Йорданова – началник-отдел "Туризъм“ в Община Пловдив и Румяна Титерякова – член на Съвет по туризъм и представител на Асоциацията на екскурзоводите в България.

"Фестивалът "Уикенд в Пловдив“ е една прекрасна възможност за гостите и гражданите на Пловдив да си подарят едно уникално преживяване, посещавайки някое от събитията от богатия събитиен календар на общината, музейните експозиции, и същевременно да се възползват от атрактивните отстъпки в местата за настаняване и заведенията за хранене.

В лицето на Съвета по туризъм и в рамките на предстоящия формат, община Пловдив, хотели, ресторанти и културни институции обединяват своите усилия за безопасното рестартиране на туризма в града ни, популяризирането на дестинация Пловдив и увеличаването на туристопотока към нея. Бих искал да поздравя специално Съвет по туризъм - Пловдив за труда и усилията, които полага в тези изключително неблагоприятни условия за туристическия сектор, както в национален така и в световен мащаб, в резултат на пандемията от Covid -19.

Пожелавам успех да 4-тото издание на формата. Убеден съм, че с общи усилия фестивалът "Уикенд в Пловдив“ ще се утвърди като един от най-посещаваните от събитийния календар на община Пловдив. Обръщам се към всички, които все още се чудят как да си организират идните почивни дни: вземете телефона си, отбележете се с хаштаг#visitplovdiv и резервирайте вашия "Уикенд в Пловдив", каза по време на пресконференцията заместник-кметът Пламен Панов.

Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г.

Вижте няколко от акцентите в програмата:

В 4-тото издание на "УИКЕНД В ПЛОВДИВ“ на 17, 18 и 19 септември гостите ще имат възможност да се възползват от над 50 атрактивни оферти и отстъпки (от -10% до -50%) за хотелско настаняване в Пловдив, заведения за всеки вкус, туристически забележителности, активности за свободното време и шопинг. Организаторите на фестивала ще предложат и две напълно безплатни активности:

"УИКЕНД В ПЛОВДИВ ТУР“ ще се проведе общо 4 пъти (по два в събота и неделя от 10:00 и 15:00 часа с лицензиран екскурзовод;

"КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“ ще се проведе в събота на 18 септември от 18:30 часа в една от най-новите културни локации в Стария град, къща "Иван Черноземски“.

Всички активности по време на фестивала ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, които са в сила към датата на провеждането им.

За да се възползвате от всички атрактивни оферти и безплатни активности, ще трябва да се сдобиете с "УИКЕНД ГРИВНА“, която ще бъде Вашият "БИЛЕТ“ за фестивала.

Гривни ще се предлагат през трите фестивални дни - 17, 18 и 19 септември от 10:00 до 17:00 часа на презентационните щандове на фестивал “Уикенд в Пловдив", които ще откриете на "Главната улица“ в Пловдив - ул. "Княз Александър I Батенберг" до билетния център и на "Малката главна“ ул. "Райко Даскалов"51, пред сградата на БНБ. Цените на гривните са между 10 и 24 лв. в зависимост от броя.

С всяка закупена гривна ще получите книжка "УИКЕНД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“, която ще Ви даде възможност да участвате в игра с награди. За целта е необходимо да съберете 8 стикера. Първият стикер ще бъде комплимент от организаторите с логото "Уикенд в Пловдив“. Стикер с логото на обекта ще може да се вземе от всяка една локация, която е участник във фестивала, но само при условие, че сте се възползвали от "офертата“ на обекта. След като изпълните "Уикенд предизвикателството“ и съберете стикерите, трябва да ги снимате и да ги изпратите на организаторите по електронен път.

Награди: Една нощувка за двама в хотел "Интелкооп“; Една нощувка за двама в хотел "Новиз“;

Една вечеря в ресторант "Райя“; Една торта от сладкарница "Complimenti“, Четиридесет броя пътеводителя за Пловдив.

За Ваше улеснение е създадена интерактивна карта с всички обекти и оферти, част от "Уикенд в Пловдив“. Картата ще е налична онлайн и ще може да използвате чрез Вашите смарт устройства. Също така обектите ще бъдат обозначени със стикер "Уикенд в Пловдив локация“.

В същия период 17-19 септември ще се проведат още два фестивала – "Празници на Стария град“(13-19 септ.) и фестивал "Пловдив - древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“, които са напълно безплатни. В съчетание с атрактивните оферти, които "Уикенд в Пловдив“ предоставя, организаторите вярват, че ще успеят да Ви предложат разнообразно преживяване, наситено с щастливи емоции.

Най-хубавото за "Уикенд“ посетителите е, че всеки сам избира от кои отстъпки и активности да се възползва, като сам организира своята програма за престой в града под тепетата.

Резервирайки в календара си датите 17, 18 и 19 септември за посещение и "Уикенд в Пловдив", ще се насладите на прекрасния ни град и на гостоприемните обекти, които очакват своите гости с нетърпение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: