ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Почетният консул на Армения в Пловдив си приписва правомощия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 05.08.2010Коментари (18)8995
© Plovdiv24.bg
В изминалите дни Ехиязар Узунян - почетен консул на Армения в града под тепетата, с няколко свои публични прояви и медийни изяви започна да говори от името на арменската общност, каквито правомощия никой не му е предоставял.

Ябълката на раздора между Узунян и арменските интелектуалци бе предоставената от негова старана лобистка подкрепа за един от кандидатите в конкурс за Директор на Арменското училище. Със свои изявления и действия Узунян подкрепя Виржиния Гарабедян, с която публично е в близки лични и семейни отношения - в дружества и организации. Правейки изявления от една страна в качеството си на почетен консул, от друга като "говорител" на общността, той преминава всички допустими граници на морала и етиката, а още повече на дипломацията. Заетата от него хибридна позиция, се допълва от негативния спомен оставен в деня на арменските тържества - 28 май, когато той вместо да бъде сред своите сънародници от чието име говори днес, бе предпочел да пие кафе с Хасан Азис в Кърджали.

Притеснения будят изявленията на Узунян с които се насажда като единствен годен кандидат неговото протеже - Гарабедян. Самопровъзгласилия се "говорител" на общността разпространява клевети и лъжи по адрес на вече спечелилия конкурса за Директор на училището - Симон Тютелян. Притеснения будят опитите на Узунян да кадрува на места в които няма правомощия, а неговата добросъвестност се развенчава у все повече арменци.

Общоарменски съюз за образование и култура "Хамазкаин" счита за недопустимо вмешателството извършвано от почетния консул, който не разполага с правомощия по тази си длъжност. В свое изявление за в-к Марица Узунян заплашва, че ако неговата кандидатка не бъде Директор, няма да предоставя дарения, без да споменава размера на вече направените дарения, понеже те имат значение. На това място припомняме, че г-н Узунян си даде еднолично заем от близо 150 000лв. от парите на Църковното настоятелство в което участва, обявявайки това за благодеяние. От друга страна тези негови действия съдържат привкус на изнудване - направи за да ти дам.

Във връзка с приключилия конкурс и предстоящите назначения ние от ОСОК "Хамазкаин", претендираме за безпристрастност и обективност, понеже по - добрия кандидат, както за училището, така и за общността, ще бъде не този който е подкрепен от един или друг самозван "фактор", а този който има повече качества и ги е доказал по време на конкурса.

ПС: В разговор на представител на ОСОК "Хамазкаин" с посланика на Република Армения в България същия поясни, че представляваната от него държава не провежда политика на вмешателство и кадруване в административния и вътрешно-политическия живот на приятелските държави. Това навежда на мисълта, че изявленията и действията на г-н Ехиязар, като почетен консул са продиктувани от негови лични интереси.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на neti_di
премахни филтъра

0
 
 
Време е вече да проговоря. Вече близо 3 години сънародниците от град Пловдив са жертва на безогледни посегателства към етническото им самосъхранение и достойно гражданско поведение. Те са жертва на безогледна разюздана кампания на малка група самообявили се за последна инстанция малка група сънародници считащи се за общественици устремили се към нов ред на етническо самоуправление. Същите тези /те си се знаят/ водени от безудержен егоцентризъм и в последно време чрез техники на политически вождизъм системно опитват пробиви в дейността на демократично избраните етнически обществени структури на град Пловдив. Първият опит , смяна на църковното настоятелство на ААПЦ на град Пловдив не успя. Главните причини бяха две. Първата - недостатъчната информация за съдържанието на понятията мандат и мандатност и втората - неубедителна алтернатива за по рационално управление на църковни дела. Това безспорно бе доказано чрез резултатите от проведеният избора за църковно настоятелство. След несполучливият опит за бламиране на новоизбраното църковно настоятелство на ААПЦ на град Пловдив, играта се пренесе на полето избор за директор на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджиян" гр.Пловдив. Имам определени притеснения за подвеждаща "не само злонамерена" информация към управляващите такъв избор институции. Заявявам в тази връзка най-отговорно, че ако не се пристъпи към преоценка на резултатите от проведения избор за директор на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджиян" гр.Пловдив, пукнатините в етническото разбирателство на сънародниците ми от град Пловдив ще зейнат като пропаст. Защо считам така. За широко замислен сценарий на смяна на властта предсказвам следното. В град Пловдив от повече от пет години е структуриран Координиращ съвет на Арменските организации. Аз съм негов несменяем председател. Крехката дейност на такава многолика структура от арменски организации /общо 13 на брой/ в последно време сериозно е възпрепятствувана от войнстващи псевдо реформатори /моя клафикация/. От заявено от моя страна устно намерение за оставка като председател на Координиращия съвет - за което непрекъснато съм атакуван - се отказах, тъй като при личен разговор с г-н Сахак Чалъкян /това име да се запомни/ настоя аз лично да предложа неговата кандидатура. Разговора ни не бе документиран. Оставям на моите сънародници от град Пловдив, а и не от Пловдив да преценят кой какво върши и кой говори истината. В заключение сънародниците от град Пловдив следва най-сетне да определят кой какви права има в нашия град. В името на тяхното достойнство съхранение като етнос на най-многолюдното за момента в Република България мнозинство. Иначе ЯН може да започне да се топи. Едуард Арсенян - Председател на Координиращия съвет на Арменските организации
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблеми с водата в Брестовица
Срути се къща в Стария град
XXI игри на БАСС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: