ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
По горещи следи пловдивски криминалисти задържаха ловък крадец
Автор: Адриана Георгиева 16:56 / 03.12.2020Коментари (0)2662
© Google
От антиквариат в Пловдив, рецидивист откраднал старинна златна монета от 500 куруша, която продал в Костинброд, Схема за кражба на златни накити и ценни предмети, организирана от опитен рецидивист от Берковица разкриха служители на Четвърто РУ, научи Plovdiv24.bg.

В началото на миналия месец в управлението бил получен сигнал за извършена кражба на ценна монета от 500 куруша, датираща от времето на Османската империя- около 1870г, която фигурира в Международния каталог на световните монети. Сигналът бил подаден от управителя на антикварен магазин в центъра на гр. Пловдив, който съобщил, че най- вероятно кражбата е станала, докато продавачът е показвал на кандидат- купувача различни ценни предмети, изложени в обекта, а подходът на крадеца бил отвличане на вниманието. 24 каратовата златна монета била с тегло 36 грама и се предлагала на стойност от 3 600 лв.

Монетата била поставена на златна халка за носене с надписи на арабски език. Докато искал и разглеждал различни накити, крадецът успял да скрие и изнесе монетата, а няколко дни по- късно я продал в друг антикварен магазин, но на територията на Костинброд.

На 1 декември в управлението било съобщено за друга кражба- този път на златен пръстен "Булгари“ с тегло над 7 грама, извършена от друга заложна къща в Пловдив. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия по "горещи следи“ бил установен и задържан извършителя на двете кражби- 63-годишния В. Г. и неговия 22- годишен съучастник - и двамата от гр. Берковица. В условията на неотложност последвал обиск на бунгало в покрайнините на град Пловдив, наето от възрастния мъж, където били открити още два златни накита, откраднати от златарски магазин в друго населено място, а собствениците им разбрали за кражбата от пловдивските служители на реда.

При проведена беседа, мъжът заявил, че предлагал препитание на безработни младежи от родния му край, като условието било да притежават собствен транспорт, с който да го придвижват из страната. Крадецът покривал транспортните разходи и им плащал дневни, като обещавал "да ги въведе в занаята“. Фокусът му попадал върху антикварни магазини и златарски ателиета с богат асортимент с цел по- трудното установяване на откраднатите вещи и ценни предмети. Откраднатото продавал веднага, но на територията на друг град, след което се връщал в наетото място за обитание.

Мъжът има богато криминално минало. Според справка в масивите на МВР името му се свързва с 26 заявителски материала – предимно кражби и два грабежа, регистрирани през последните 20 години, извършени на територията на различни градове в страната- София, Берковица, Ловеч, Враца, Сандански, Мездра, Велико Търново, Харманли и Казанлък, а през март мъжът е бил освободен от затвора във Враца след излежана присъда. За поредицата от извършени престъпления предстои повдигане на държавно обвинение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: