ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски учител към министър: Не ви ли омръзна само да гледате сеир и да се наслаждавате на случващото се в ПГЕЕ в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:37 / 23.04.2017Коментари (5)7604
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ангел Иванов Грънчаров, учител по философия и гражданско образование от Пловдив, с ново отворено писмо:

Уважаема госпожо Началник,
Уважаеми г-н Кмет,
Уважаеми г-н Началника на Второ Районно управление на МВР в Пловдив,
Уважаеми г-н Министър на образованието и науката,
Уважаема г-жо омбудсман на Република България,

Уведомявам Ви най-напред, че на 20 април 2017 г., беше вторият ден на моята гладна стачка, наложи ми се да прибягна до това крайно средство за борба поради поразително арогантното отношение на директорката на ПГЕЕ в Пловдив спрямо гражданския протест ЗА СВОБОДА В ОБРАЗОВАНИЕТО, който водя вече трета седмица на тротоара, до централния вход към двора на училището - и поразителното й нежелание да разбере верния смисъл на моята акция или демонстрация. Между другото г-жа директорката на ПГЕЕ е издала нарочна дискриминационна заповед, в която нарежда на охранителите на училищната сграда "лицето Ангел Иванов Грънчаров" да не бъде допускано не само в сградата на училището, но и в двора на училището; опитвайки се на 18 април 2017 г. да вляза в сградата на училището (за да поздравя свои приятели, учители, с празника Възкресение Христово, да им кажа "Христос воскресе!", възнамерявах да сторя същото и като се срещна със самата директорка, освен това ми се налагаше да направя сетен опит да разговарям с нея относно ненанесени оценки на близо 200 ученика, на които преподавах философия (този проблем все още си стои висящ въпреки опитите ми да бъде решен разумно!), та вместо да ме приеме по съществуващия за всички граждани ред за достъп до училищната сграда и за прием на гражданите, директорката категорично отказа не само да ме приеме, но и да ме допусне до училищната сграда, тогава тя нареди на охранителите да извикат... полиция, в резултат моя милост беше отведен с полицейска кола в сградата на Второ районно полицейско управление - и всичко това беше направено пред очите на моите ученици, пред очите на колеги и пр.! 

Нещо повече, уважаеми г-н Кмет, но се оказа, че г-жа директорката е активирала своите "необятни връзки" и е успяла така да въздейства (по съвсем неправомерен начин!) на служители на Община Пловдив, че те са се поддали на нейния натиск и в резултат разрешителното за моя протест на третата седмица от провеждането му вече е с променено място, не е до входа към двора, а... в самия край на оградата в "югозападна посока", там, където просто се обезсмисля самия протест! Още при връчването на документа протестирах остро срещу тази неправомерна намеса на директорката в упражняването на моите човешки и граждански права, срещу опита й за пореден път да ме унизи, служителят, който ми връчи документа ми заяви, че ще уведоми съответните органи за моята негативна реакция и проблемът ще бъде решен законосъобразно; директорката си позволи да излъже служителите на Община Пловдив, а именно, че моите граждански протестни действия "били смущавали учебния процес" в училището, това не е истина, това са глупости, с нищо не смущавам учебния процес в училището!

Всеки ден директорката продължава да звъни на МВР и да се жалва срещу мен, поради което съм подложен на постоянни полицейски проверки, служителите на МВР идват да ме проверяват, изявяват разни претенции срещу мен, примерно защо съм бил поставил на масата свои книги, обвиняват ме, че съм бил извършвал "незаконна търговска дейност", при положение, че тези книги не са за продажба, оставил съм ги на масата защото това са мои книги, в които съм представил своите възгледи за промяна, за реформа в образователната сфера, за демократизация на българското образование, за една нова философия и стратегия на образованието в България. Други мои книги, именно учебни помагала, пък ги подарявам на учениците, които обичат да четат, точно такава табела съм сложил на книгите, но въпреки това полицаите ми забраниха да ги държа на масата си, това, видите ли, било "незаконно" и пр. 

Вече информирах по надлежния начин органите на МВР за упражнен полицейски произвол в първите два дни на протеста ми, в които все още не беше излязло разрешение от Кмета предвид това, че аз не е имало как с точност да зная, че ще бъда опраскан (уволнен) от директорката точно ден преди изборите, поради което и не можах да си извадя надлежното разрешение да протестирам, за тия два дни ми бяха съставени актове, все още не съм уведомен за санкцията, която произлиза от тях, за да мога да я обжалвам по съдебен ред. 

Директорката се е жалвала на полицията и също бях проверен от полицейски патрул, който ме заяви, че трябвало да изместя протеста си "на 9-та глуха линия", там, където не минава нито един ученик или учител, в края на дългата ограда откъм ул. Пещерско шосе, т.е. явно директорката продължава да упражнява груб натиск за да обезсмисли моя граждански протест и да направи невъзможно ползването ми от моите човешки и граждански права, гарантирани ми по Конституцията на България. Надявам се съответните власти, общински и полицейски, повече да не се оставят да бъдат въвличани в тия нарушения на закона, надявам се, че съответните държавни органи ще престанат да съдействат на самоуправната директорка, въобразила си, че тя лично стои над закона, допускайки такова крайно неправомерно накърняване на моите човешки и граждански права, гарантирани ми по Конституция!

На 20 април отново се опитах да вляза в сградата на ПГЕЕ в Пловдив, предвид това, че искам да подам документите си за участие в обявения конкурс за учител по философия (след като ме опраска-уволни, директорката назначи на мястото, на което аз съм титуляр г-н Хармелин Господинов, учител, който обаче след две седмици внезапно... почина - Бог да го прости! - директорката обяви мястото на борсата, ето, аз реших да се кандидатирам за участие в конкурса за учителското място, на което по право съм титуляр, виждате какви превъзходно идиотски казуси успява да сътвори нашата неуморна директорка с тъй богато административно въображение и несъмнен талант в упражняването на един най-развит административен волунтаризъм! Та значи опитах се да се информирам на място за условията за кандидатстване за това учителско място, достъп до сградата отново ми беше отказан, отново бях заплашен с извикване на полиция и с принудително извеждане от двора на училището!!! Наложи ми се да звъня по телефона на г-жа Киркова, Началник на РУО-Пловдив, за да я информирам за тези нови прояви на необуздан административен произвол и терор в ПГЕЕ, информирах секретарката й, тя обеща да информира Началника, никаква реакция обаче не последва! След като по този начин не ми беше дадена възможност да се информирам за условията за този конкурс за учителско място по философия и след като на мен лично ми е отказан (при това с нарочна писмена директорка заповед!) достъп до сградата на училището, поради което аз фактически не мога да подам си документите за участие в този конкурс, с което отново са потъпкани мои най-базисни човешки и граждански права, то на това основание се принуждавам да подам сигнал в Комисията за защита от дискриминация! 

Докога, уважаема госпожо Киркова, на нас, жертвите на административния произвол и терор, упражняван от директорката на ПГЕЕ в Пловдив, ще ни се налага да влизаме в какви ли не разходи, включително и финансови, само и само за да спомагаме някак за преодоляването на крещящото административно-правно невежество на въпросната склонна към какви ли не самоуправства директорка?! Не е ли време образователното ведомство да предприеме някакви мерки, та тия недопустими рецидиви най-после да бъдат спрени?!

Задавам този въпрос и на Министъра на образованието и науката. Вълнува ме какво мисли по тия неща и омбудсманът на републиката. Не Ви ли омръзна само да гледате сеир и да се наслаждавате на случващото се в ПГЕЕ в Пловдив, г-н Министре?! Не се ли безпокоите поне малко, че сте пренебрегнал своите отговорности като върховен началник на всичките тия училищни директори, които живеят с тъй измамната мания за своето абсолютно всевластие?! Като български гражданин и данъкоплатец за кой ли път Ви задавам този въпрос.

Мисля, уважаема госпожо Киркова, че директорката на ПГЕЕ в Пловдив вече премина всички граници не само на закона, но и на морала, наруши базисни принципи и на самата човечност. Не е човешко, по моето дълбоко убеждение, да подлагаш на такъв безогледен тормоз и терор един учител, един човек в напреднала възраст, страдащ от тежко сърдечно заболяване, един инвалид и то години наред, и то дори когато той се е видял принуден да протестира, при това да прибегне и до такова крайно средство, а именно гладната стачка. Да, именно по време на протест с гладна стачка да си позволяваш такова едно толкова безцеремонно грубо отношение, да пращаш всеки ден полиция срещу прибегналия до отчаяни действия човек и гражданин, не, това не е човешко; не зная дали си давате сметка за това, г-жо Киркова, не зная как гледате на случващото се и Вие, уважаеми г-н Кмете?! 

Ами Вие, г-н Министре, как мислите, допустимо ли е по тази начин да постъпва спрямо свой колега не само един учител и възпитател, но и един началник, един ръководител на учители и възпитатели - според вас допустимо ли е да проявява такава крещяща безчовечност един образователно-възпитателен ръководител?! Ако не предприемете нищо за да спрете тия безпрецедентни ексцесии, ще приема, че Вас лично изобщо не Ви смущава такава една екстравагантна безчовечност, от което пък ще си направя извода, че Вие лично с това фактически признавате, че в рамките на безчовечната "образователно-възпитателна" система да си безчовечен е едва ли не норма, е основно изискване! 

Затова че съм човечен ли аз "не ставам" за безчовечната система, а, г-н Министре?!

Спирам дотук. Вече просто нямам думи да изразя възмущението си...


21 април 2017 г.
Пловдив








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Интернет трол; Специалист по тролене, дразнене на хора със слаби нерви в интернет; гад мръсна, zakleta maina; ужасен човек, често пиши провокативни коментари, само и само за да гледа как света гори; Не му сА връзвайтИ ;))) ) ) ) )
на 24.04.2017 г.
0
 
 
Ама чакайте сега, защо някой яде и пие, и друг трябва да плаща сметката? Какъв сеир гледа министъра, и какво общо има той? Преди няколко дена спряха предаването на Слави, заради подобен казус. Един журналист, водеше разследване, срещу ГЕРБ, обяснявайки, как за пореден път гласувал за тях? (Аотист?) Значи, всеизвестно, е че директорката е там, по партийна линия, Убеден съм, г-н Грънчаров, че ако не вие, то вашите колеги рано заран са се юрнали да правят същото нещо като (Аотиста?), не разбирам само, какъв е проблема? Ако тя верно е крива - къде са вашите колеги учители? Защо не окажат масово неподчинение и откажат да се явят на работа всички до един, до смяната и? И понеже въпросът е реторичен, ще отговаря: Вариант 1: Всеки си крета да не го изгонят, защото няма отборна игра, и краката му се клатят, и не го е..е за другите (типично по български); Вариант 2. Само вие имате проблем с нея, защото нещо не ви изнася, и си правите произволи, като и се качвате на главата. Понеже не съм запознат, допускам, че е Вариант 1. Извод - сърдете се на тях... или себе си. Има много начини - ЕФЕКТИВНИ - един проблем да се реши. Има и много начини да се привлича внимание, за нещастие - те не са ефективни в посока решаване на проблема. Те са ефективни само за привличане на внимание. (Без да защитавам или обвинявам някоя от страните, само казвам, как би трябвало да се реши проблема а нула време.)
на 23.04.2017 г.
0
 
 
Тази директорка била голяма ку-чка. Защо не направят анонимна анкета сред учениците? Какво ли ще излезе?
+1
 
 
Медицината е безсилна в този случай.
-2
 
 
сеира е колко сте са заразените от уран в водата и като кайат 4е е и в пловдив при сваршен факт,аз се 4удъа на грайданското тарппение ,колко народ тръабва да измре да има маст......
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: