ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски лекар връща дете, праща го в частната си клиника
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 18.09.2010Коментари (59)50078
© Монитор
Лекар от Университетската болница в Пловдив върна 8-годишно момиченце и го пренасочи за операция в частната си болница. Детето претърпяло инцидент в дома си късно вечерта на 14 септември. Родителите му го откарали по най-бързия начин в спешния УНГ кабинет в УМБАЛ "Св. Георги". Там било установено, че Ани Стефанова е със спукано тъпанче и трябва да бъде оперирана. Вместо да бъде приета за лечение в Университетската болница, дежурният лекар д-р Радослав Симеонов обяснил, че отделението е препълнено и предложил операцията да бъде направена в частната болница "Св. Козма и Дамян" в жилищен район "Тракия". За това съобщи майката Елена Стефанова.

Домашният инцидент станал съвсем нелепо около 21 часа на 14 септември. 8-годишната Ани се стягала за първия учебен ден. След банята майката започнала да чисти ушичките на детето. То обаче мръднало, а клечката за уши пробила тъпанчето. "Детето започна да пищи от болка, а след няколко минути от дясното му ухо започна да тече кръв.

Нямаше време, качихме детето на колата и го откарахме в детския спешен център на бул. "Васил Априлов". Там ни обясниха, че нямат апаратура, за да прегледат нараненото ухо и ни отпратиха към спешния УНГ кабинет в базата на УМБАЛ "Св. Георги" на "Пещерско шосе", разказва притеснената майка.

В хирургиите семейството било посрещнато от д-р Симеонов, който бил дежурен. Той прегледал Ани и казал, че е спешен случай, защото тъпанчето й е перфорирано. Според родителите прегледът на малката не бил отразен в журналите на отделението. След поставянето на диагнозата докторът поканил майката и момиченцето в кабинета си. Там се извинил, че ще запали цигара пред детето и заявил, че УНГ отделението е препълнено и е по-добре операцията да бъде извършена в специализираната болница "Св. Козма и Дамян" в район "Тракия". Обяснил на разтревожената майка, че за интервенцията там трябва да плати само 30 лева.

"Казах, че ще платя парите, а мога и повече да дам, но не искам детето ми да бъде пренасочвано. Оказа се напразно", обясни Стефанова.

Сред рекламите на частната клиника бил и фактът, че е луксозна и обзаведена с модерна апаратура. Докторът записал на хвърчащ лист телефона на майката и я успокоил с твърдението, че още едно детенце с болни сливици е пренасочил към частната болница.

"Каза ни да се върнем тази нощ вкъщи, а на 15 септември между 8 и 9 часа сутринта ще ни се обади в коя болница ще ни приемат. Междувременно ние трябвало да извадим направление за хоспитализация. На следващата сутрин докторът звънна и каза да отидем в "Св. Козма и Дамян", обяснява Стефанова. Тя уточни, че там също е информирала лекарите, че не е искала операцията на дъщеря й да бъде извършена в частната им клиника.

"След тази моя откровеност д-р Симеонов дойде и каза, че поведението ми е възмутило лекарите и сестрите. Той пренасочил дъщеря ми, защото в Университетската свършили лимитите и искал операцията да стане колкото се може по-бързо", разказва потърпевшата.

"Детето ми все още е в ръцете на докторите. След 10 дни дъщеря ми трябва да отиде на контролен преглед. Казаха ми да не разгласявам случая, щом операцията е минала без усложнения и Ани е добре. Въпреки това не смятам, че това, което стана, е редно, етично и морално, коментира Стефанова.

Според майката някои лекари забравят Хипократовата клетва и се стремят да правят бизнес от човешките страдания. Когато обаче става дума за дете, което има спешна нужда от адекватна лекарска помощ, печеленето на пари трябва да остане на заден план", се възмущава майката.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Anilinoff
премахни филтъра

0
 
 
Перфорация на тъпанчето или Опит както е известна като диагноза сред медиците НЕ СЕ ОПРАВЯ С ОПЕРАЦИЯ.Това го знае всеки кадърен лекар. Аз имам този "проблем" от детинство и съм се консултирал с много светила от световната медицина.Един път получи ли се перфорация след това и най-малката настинка или грип може да я активира отново.Жената само ще си хвърли парите на вятъра. Самото тъпанче ако се пази с времето перфорацията сама се затваря. За целта се прави профилактика с антибиотик на прах от специалист УНГ. След това с вишневска мас се правят процедури в домашни условия. Ако майката на детето чете тази статия нека ми пише на ЛС да и кажа какво да прави.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: