ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивска ИТ компания дарява три стипендии за курс по програмиране на деца в неравностойно положение
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 08:00 / 01.02.2021Коментари (0)4958
©
Пловдивската ИТ компания "Уеб Екс Софтуер“ (WebX Software)  дарява стипендии за курс по програмиране на деца в неравностойно положение с помощта на организацията "Заедно в час“. Учениците ще могат да  посещават напълно безплатно курсовете по програмиране в школата “Logiscool Maritsa".

Трите деца, които са проявили интерес, са от различни училища в Пловдив и на различна възраст – 4ти, 6ти и 11ти клас.

"Програмирането   е   знанието   на   бъдещето. Живеем   в   свят, в който технологиите са неразделна част от ежедневието ни. Особено през последната година, когато за всички стана ясно, че онлайн присъствието вече е задължително. Затова ние вярваме, че днес всяко дете трябва да получи дигитално образование.“ – казва Калин Диев, управителят на "Уеб Екс Софтуер“.

По какъв начин знанията от курсовете по програмиране помагат на децата в бъдеще?

Изучаването на основите на програмирането учи децата на това как софтуерните инженери използват математиката, за да разрешават проблеми по логичен и творчески начин.

Когато децата се учат да програмират, те развиват и способността да не се отказват след неуспех. Те научават, че провалът не е непременно нещо лошо, а напротив - често е възможност. Когато се провалят и опитат отново, те могат да се поучат от грешките си. Кодирането дава възможността на децата да опитат отново и отново, докато успеят да постигнат резултата, който търсят.

Компютърното програмиране учи децата да експериментират и им дава увереността и самочувствието да бъдат креативни. Те получават шанса да създадат нещо, което е изцяло тяхно.

Защо е важно дигиталното образование днес?

Живеем в дигитален свят, изпълняваме по-голямата част от нашата работа и ежедневните си задължения с помощта на дигитални устройства. Имайки предвид начина, по който светът се развива, да програмираш е ценно умение. Бъдещите работни места и не само тези в технологичния сектор, все повече ще изискват високо ниво на компютърни знания.

Днес има голяма липса на ИТ специалисти в България, както и в ЕС, а и по целия свят. С напредването на технологиите, се увеличава нуждата от опитни програмисти. Така че всяко дете, което се научи да програмира, ще има голямо предимство, с много повече възможности за кариера.

Заедно в час

“Заедно в час" е неправителствена организация, която вече 10 години работи за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете. Мисията на организацията е да развива нови учители, да подкрепя училищни екипи и да изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. "Заедно в час" е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България" и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All. 
©

Намирането на подходящите ученици, на които да се дарят стипендиите, бе осъществено с помощта на организацията. А именно чрез техните учители – мотивираните професионалисти, които ежедневно работят за подобряването на образователната система.

Logiscool Maritsa – завладяващи курсове по програмиране за ученици

Logiscool преподава програмиране на деца от 1-12 клас по един забавен и креативен начин. В свят, в който технологиите засягат всеки аспект от живота ни, е от голямо значение децата да бъдат не само ползватели, а да прекарват времето си пред екрана по един активен и творчески начин.

За да направи обучението по-привлекателно, екипът на Logiscool представя учебния материал под формата на игра. Учениците получават възможност да разработват свои собствени игри или програми по време на занятията, така, след всеки урок, те могат да се гордеят с това, че са създали нещо ново.

Най-важното предимство на Logiscool, е собствената образователна платформа и учебна програма, съобразена изцяло с възрастта на всеки един ученик. Тя се актуализира непрекъснато от екип от педагози и ИТ специалисти въз основа на обратната връзка от повече от 70 000 ученика от целия свят, минали през нея.

За повече информация за курсовете:

https://www.logiscool.com/bg/plovdiv-spring-courses







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: