ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка за пробива: Как деца и възрастни ще пресекат тази магистрала, за да отидат до реката?
Автор: Диана Бикова 12:54 / 01.12.2022Коментари (5)4551
© Plovdiv24.bg
Над 20 граждани и експерти се изказаха по време на общественото обсъждане за пробива при Водната палата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето част от изказванията:

Ивайло Спасов: "На Пловдив му трябва още време, за да реши проблема с това кръстовище. По-интензивното движение ще доведе до повишаване на шума".

Друг гражданин: "В това ли се изразяват мерките за подобряване на атмосферния въздух? Къде са буферните паркинги, какво направихте за изчистване на града от автомобили? Има нарисувани дръвчета – къде ще ги сложите на 70 см тротоар?"

Александър Стайков: "Сдружение "Бизнесът за Пловдив" подкрепя това решение". 

Пепа Деведжиева: "Като цяло има проблем с трафика и той може да се реши чрез довършване на бул. "Северен", мост на бул. "Копривщица" и да започне да се прилага политика колко ще се строи в нашия град. Например, в София има симулативен проект при строителство колко ще се натовари инфраструктурата. Аз  съм против, там е Съдебната палата, има училище, цялата Съдебна палата са против, защото се натъкват на този проблем".

Емилия Манолова: "Ние сме конкретно застрашени от този пробив, заради близостта на нашите сгради. Ще бъдат направени 8 кладенеца, ще източват вода по време на строителството, а после – за противопожарна дейност. Ще се събира вода, ще бъдат засегнати устоите на моста. Как ще бъде пресечена тази магистрала от децата и възрастните хора, за да отидат до реката? Трафикът е север – юг, а не изток – запад. Не е ли по-добре да помислите за градския транспорт, всеки да го ползва, защото в тези всички коли пътува по 1 човек."

Маньо Манов, част от проектантският екип: "Ние сме над нивото на река Марица – това са геоложки проучвания, не геодезически. Съвременната технология на строителство и съвременните методи могат да направят чудеса. В техническо отношение проектът е елементарен. Няма кладенци и БД няма отношение, защото не е в обсега на реката. 

Олег Петров: Мой приятел проектант, строил Водната палата, ми каза, че основите й са в пясък. Защо, г-н кмете, не започнете дълъг мост, от панаира чак до "Шести септември"?

Гражданин: "Това колело откакто се е пръкнало е един цирей в града и трябва да се реши този проблем. Заради ниската култура на движение често сме свидетели на движещите изток-запад не могат да преминат колелото, защото то е задушено от некадърни шофьори, които не са преценили дали могат да го преминат. Когато се освободи трафикът по "Марица", движението по "Шести септември" ще се облекчи".

Емил Янков, "Възраждане": "Критиката ми е към цялостната визия за развитието на транспорта в града. Този пробив е закъснял, обсъждаше се още при предишния кмет. Трябва да се направи цялостен проект за движението север - юг и изток - запад, а не на парче. Да не би на Сточна гара положението да е много розово? Смятам, че ако се прави пробив, трябва да остане кръговото с левите завои".

Слави Георгиев, общински съветник и политик: "Днешното обществено обсъждане е факт благодарение на моето предложение на последното заседание на ОбС. Ако приемем решение – ще похарчим 9 млн. лв. и ще изместим задръстването със 100 метра към Чифте баня. Трябва да обследваме защо въпреки задръстването, хората продължават да минават през панаирния мост, а не през по-малко натоварените - Герджика и УХТ. Аз съм против този пробив".

Веселка Христамян, общински съветник: "Никой от малките партии не си е позволил да нарича кмета "кметче".

Наблюдава се работа на парче, колкото да замажат проблемите на Пловдив. От името на ДБ предлагам да се спре проекта, да се направи поръчка за цялостно транспортно обследване на Пловдив – цялостен транспортен модел на Пловдив и след това да коментираме начините за решение. Единият от тях са мостове, за разтоварване. В момента транспортната инфраструктура е в колапс. За качествена градска среда трябва да се мисли визионерски".

Ижн. Кривошапкова: "Община Пловдив е поръчала транспортно проучване, качено е на сайта на общината, от 84 страници е и съдържа анализи и препоръки. Ние сме предложили анализ за прогноза за 2040 година. Трафикът се е увеличил с 53%, всеки ден 8000 нови автомобила се регистрират в общината. Ние сме изследвали цялата територия, препоръчали сме да се създаде система на обществен транспорт – ефективна и удобна за гражданите система".

Величка Пачеджиева: "Съюз на урбанистите е против реализирането на този проект."  

Арх. Топалова: "Три пъти мери, един път режи. За този конкретен обект – всяко предложение е със собствени компромиси. И двата проекта се стремят да улеснят автомобилния трафик в сърцето на града.".

Plovdiv24.bg излъчва на живо общественото обсъждане.



Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Докато светът се стреми да пренасочи трафика от центровете към периферията на урбанизираните центрове, нашата градска администрация се опитва да осигури по-лесен достъп на повече превозни стредства в и без това преокупирания от автомобили център с един скъп, непроучен, недомислен, необоснован, неуместен проект, с повече вреди отколкото ползи за града и гражданите му.
0
 
 
В хода на това обществено обсъждане не става ясно основанието зад решението да се построи пробива, но става от ясно по-ясно, че решенията в общината се взимат от: 1/ Некомпетентни кадри 2/ Незаинтересовани бюрократи 3/ Корумпирани индивиди с приоритет на лични си интереси (които не съвпадат с тези на града и гражданите) Изберете си един! Два? Или комбинация от трите. Тази имитация на ръководство трябва да се изрине час по-скоро от общината
0
 
 
Гледах клипа и напълно подкрепям мнението и изказванията на г-жа Деведжиева и г-жа Манолова! Аз също съм ПРОТИВ тови безумен пробив, с който единствено целят някои хора да си напълнят джобовете за сметка на нас - гражданите!!!! И кмета ни е наистина е под всякаква критика за съжаление!
+3
 
 
Слушах малка част от обсъждането - искам да изкажа благодарности на гражданите, които единствени отстояват интересите на пловдивската общественост. Градът е в политическа кома. Пълни безхаберници ни управляват. Слушах и малка част от изказването на Зико - толкова е жалък, че чак ме е срам да го слушам и гледам.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: