ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка, работеща на морето: Гаврата е пълна, ще ви кажа защо туристите бягат!
Автор: Васил Динев 21:15 / 06.07.2019Коментари (20)121367
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанка, дълги години работеща през летните месеци по нашето Черноморие, се свърза с Plovdiv24.bg, за да сподели своята гледна точка за проблемите там. Даваме й думата сега:

"Здравейте! Напоследък е доста актуална темата, свързана с отлива на туристи. Дори не зная откъде да започна. От немалко години съм в тази сфера и трябва да ви кажа, че нещата сякаш се въртят в омагьосан кръг.

Родните "бизнесмени" (неслучайно ги слагам в кавички) сами са си виновни за това положение. Плащат на персонала си толкова мизерни пари, че дори не ми се коментира. 600-800 лева. При положение, че работата е сезонна, което предполага по-високо от средното възнаграждение, защото горе-долу работиш 3 месеца.

Това от своя страна води до огромно текучество - хората напускат дори по средата на сезона, защото вече им е писнало да бъдат мачкани и експлоатирани. Новите, които ги заместват, съответно нямат нужната подготовка, качеството пада и туристите започват да недоволстват. Стигна се дотам да внасяме работници от Украйна и Молдова, които дори не говорят български.

В заведенията картинката също не е особено розова - доста скъпи цени, а обслужването е под всякаква критика - нацупени сервитьорки, които все едно искат да те изгонят от ресторанта, а не да спечелят пари.

Контрастът с Гърция е безкраен - там едва ли не ще ти стане неудобно, че те гледат като писано яйце. А тук - никакво отношение и доста съмнително качество. А накрая сметката - голяма. Затова не трябва да се учудваме на все по-честите новини за опашки на "Маказа" и на ГКПП "Кулата"...

2017-та и 2018-та бяха изключително силни заради проблемите на Турция, Египет и други традиционно силни морски дестинации. Това бе и шансът ни да заемем добри позиции на пазара. Но не би.

Родният бизнес превърна морето ни в евтина дестинация за съмнителни чужди туристи, които се наливат с евтин алкохол, понякога малтретират персонала на хотела, в който са отседнали и по този начин разнасят лоша слава на курортите ни. Ден година храни - това вероятно е водещият принцип по нашето море през лятото.

Той обаче просто е криворазбран. Така няма как да стане, мили български олигарси, които искате с минимум инвестиции да имате максимални печалби. Или трябва да промените манталитета си и да се научите да предлагате добра услуга, или през лятото на скъпите сенки и шезлонги ще се излягате единствено вие и вашите семейства...."


Още по темата: общо новини по темата: 229
31.12.2019 »
26.10.2019 »
12.10.2019 »
09.10.2019 »
07.10.2019 »
04.10.2019 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Къде е коментара на родолюбеца на бг черноморие, к-***ата Елестар ?Нещо млъкна напоследък и остава svinsko да квичи със сгрешени опорни точки.
+2
 
 
Дано сте превключил защо бягат от България и предпочитат Гърция и Турция.Там наистина те имат за човек .Обслужване прекрасно да не не говорим що е олинклузив.
+2
 
 
Шапшалите Чопърчо и Филипсбуш веднага да се намесят и да защитят нашите псевдобизнесмени...!
+5
 
 
''Искаме магистралата до Гърция не до Бургас'' е тва вече е култово !
+8
 
 
От 2г ходя в Гърция за по 5 нощувки, нищо общо с Несебър Созопол или други такива. Храна качествена, хотели хубави, цената нормална, плаж шезлонг фрапе чадър. У нас идеш на ресторант замразени храни и шопска за 10лв,в хотела кренвирши за закуска, скъпи нощувки и чадъри, да затварят. Искаме магистралата до Гърция не до Бургас
+5
 
 
Не се напъвайте да им давате акъл на нашите бизнесмени собственици на хотели те даже не стъпват в собствените си хотели освен да нахранят на безплатна софра поредните държавни чиновници които им уреждат бизнеса с нужните му разрешителни и рояка от приятели които не пропускат аванта никога Самите хотелиери също избират чужди дестинации за почивка защото знаят много добре каква храна сервират и не смеят да седнат и в собствения си бардак камоли в съседния Персонала се избира на принципа на най-големия мазохист с опция да бъде набит и изгонен без заплата в края на сезона и покана другото лято пак да дойдеш! Кой да дойде да те посрещне на рецепция собственика по-скор би дошъл да ти разбие главата ако решиш да се оплачеш от нещо но него просто го няма там
+6
 
 
Оправяйте се както си искате и спрете да ни занимавате с Лайноморието. Нас там скоро няма да ни върнете.
+8
 
 
Това ще се превърне в масов проблем в цялата държава,ще дойде момент в който фирмите ще останат празни така както останаха плажовете
+9
 
 
Кой ви каза , че в България има бизнесмени? Голяма лъжа, В България има сещества с малко повече пари и положение в обществото чрез връзки с политическата власт. Те ,(съществата) не са научени първо да са коректни , държат се с персонала като роби, ако може въобще да не им плащат а те да са като пчелици. Не умеят от алчност да развиват иновации и социална политика, тъпчат на едно място като само вдигат цените без да реновират. е*ават българския турист , а от бг туристът на родното море по-добър няма и като го изгоните вижте колко сте жалки бе ейййй мишоци от бизнеса. От вас по тъпи и ограничени същества не съм видял никъде по света.Вас дори вие срам да посрещнете туристите който сте подмамили в хотелите. Аз преди 20 дни бях в Доминиканската република и лично собственика на хотела5звезди ни привдства с ,,Добре дошли" , а вие жалки същества се научетена реклама и нормални човешки отношения и си уважавайте персонала , иначе ще ядете хурката с двете къдели.
+3
 
 
Мило конче, вземи си опорните точки и си ги заври някъде. Иди и работи на морето да видиш какво ще изкараш за няколко месеца келеш.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: