ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка почина след диагноза "цистит"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:02 / 15.10.2015Коментари (46)17910
©
Жена почина след две посещения на "Бърза помощ" в дома й и диагноза "цистит". Съпругът й Илия Чакъровобаче твърди, че лекарката, пристигнала в дома им, не е направила необходимото, за да спаси жена му Ирина. Отказано е да бъде откарана и в болница. Вече е назначена експертна комисия, която ще излезе със становище по случая.

На 25 септември Илия и Ирина Чакърови са на семейната си вила в Равнища. Вечерта 77-годишната жена получила болки в корема, съпроводени от обилно потене и повръщане. Съпругът Илия позвънил на личната лекарка в Пловдив, която дала съвет да направи отвара от магданоз. 

Ирина отново се оплакала от болки в корема и на следващия ден семейството се прибрало в Пловдив. Лекарката, която дошла, само разпитала жената, без да я прегледа, твърди съпругът твърди Илия.

"Изкара една чанта. Вика: "Цистит е, ще ти дам едни хапчета." Никъде не я пипна, за да види, че коремът й е твърд, че цялата е студена и тече пот, чисто студена като мъртвец", разказва той.

Илия предложил да закарат Ирина в болница, но лекарката отговорила, че могат да водят там само пациенти с инфаркт и инсулт. Вечерта жената пила предписаните хапчета, но подобрение не последвало. Сутринта Илия отново повикал екип на "Спешна помощ". Дошъл друг лекар.

"И човекът почна да носи някаква апаратура и вика съседите да я караме в болницата, работата е спешна. Още не съм излязъл и той вика: "Господине, върни се - тя повърна кръв и почина." Тя ми беше всичко, такава хубава жена, винаги навсякъде ме водеше за ръка, такава хубава жена", споделя Илия Чакъров.

От Центъра за Спешна помощ в Пловдив отказаха да застанат пред камерата. Получихме писмен отговор, от който става ясно, че при първото посещение на медицинския екип случаят е преценен като хроничен обострен цистит, както и че съпругът е отказал аутопсия и е декларирал липса на претенции към екипа на спешните медици.

"Никой не го е питал за аутопсия или дали има претенции към лекарите", заявява Христос Чакъров - брат на Илия.

Сега съпругът смята да търси правата си в съда. Директорът на Центъра за спешна помощ в Пловдив - д-р Иван Стойнов, е назначил проверка по случая, а резултатите ще станат ясни другата седмица.

Източник: БНТ








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Грозната истина! Отвръщавам се от мисълта за болници, лекари, антибиатици.... И т..н.
+1
 
 
Защо плащаме заплати на112. И бърза помощ като ни затварят телефоните тия некадърници!Били им малки заплатите ами мойта да не е голям а?Това ли е оправданието,ми да не си вършим всички работата тогава,а докторчета и сестрички па после що ги биели? Защото се правите на господ, но някои път и той ще ви обърне гръб!!!!!
+2
 
 
Никой ли не разбра вече, че в Бг ако не си платиш за частна медицинска помощ си умрял?
+3
 
 
навремето мойта баба получи подобни кризи , дойде бърза помощ , лекара и опипа корема ,а баба му каза ,докторе това е сплитане на червата, ( а тя е била един път оперирана от спл-червата ) , лекара отговори неможе да бъде корема ти е много мек , а тя ,,,неее и миналия оът ми беше мек"" , дигнаха я по спешност иии , веднага на операционната маса, така баба ми помогна на доктора с диагнозата си , а беше на 80г. ии доста дълго живя след тази операция .
+4
 
 
Ако това е тяхна майка , така ли ще постъпят , тези безотговорни ,и НЕНАКАЗАНИ до сега така наричани лекари, дано ТОЗИ ПЪТ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ .
+4
 
 
Да ги уволнят всички и да ни спасят най-накрая от тяхната безотговорност и без това не можем да разчитаме на тяхната помощ!
+5
 
 
Има една болница в кв.Кичук Париж, казва се "Св-Панталеймон". Хора, не разрешавайте на Бърза помощ да карат близките ви в нея. Там умориха моя баща като го лекуваха в неврологично отделение за инсулт, а той нямаше такъв. Беше за кардиологично отделение, имаше сърдечен проблем. В спешното неврологичното отделение просто чакат пациентите да починат. Такива некадърници не съм виждала.
+7
 
 
Живеем в една "прекрасна страна", в която плащаш здравни и пенсионни осигуровки, но най-големите ни страхове са, когато се наложи да ходим на лекар.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (906) 16%
Спас Гърневски (811) 14%
Д-р Иван Чомаков (550) 10%
Славчо Атанасов (1490) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (504) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: