ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Улични кучета бродят из града! Страх ме е!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:42 / 09.02.2012Коментари (133)11889
Отрицателните температури, както и над половинметровата снежна покривка принудиха много от бездомните кучета и котки все по-често да обикалят край контейнерите за боклуци в различни пловдивски квартали в търсене на храна. Представляват ли животинките опасност за хората, които минават покрай тях, и трябва ли да се страхуваме? В студовете обикновено кучетата се опитват да намерят прехрана на групи, което предизвиква опасения и чувство на несигурност у много граждани. Дали обаче има основания за това - оставяме да прецените вие, нашите читатели. Plovdiv24.bg публикува мнението на пловдивчанка без никаква редакторска намеса:

Здравейте! Знам, че не тук е мястото, където да се реши въпросът, но само за Вас се сещам и не знам към кого да се обърна. Все по-често забелязвам, и то масово в централни райони на града да бродят улични кучета, а не е имало с години. Какво става не ми е ясно и дали някой друг го забелязва и обръща внимание. Прави ли се нещо по въпроса? Мен лично ме е страх от кучета и не ми е приятно да се чудя как да ги заобиколя и да треперя всеки път, като ми се изпречат на пътя.

Категорично няма да се купува частен имот за построяването на кучкарник, заяви преди време кметът Иван Тотев. Градоначалникът тогава уточни, че община Пловдив ще се придържа към първоначалния вариант, а именно изграждането на кучешкия приют да бъде на мястото на бившата свинеферма на "Ягодовско шосе".

Припомняме, че въпросният терен трябваше да бъде прехвърлен на Общината от Министерски съвет. Причината за това е, че през лятото на 2010 г. от МВР предложиха да се направи заменка, при която на общината да бъде дадено място от 8 декара, където са се помещавали ведомствени свинарници. От своя страна градската управа трябваше да отстъпи терен за разширението на 6 РУП в "Столипиново".



Още по темата: общо новини по темата: 88
25.12.2023 »
17.10.2022 »
08.10.2022 »
04.10.2017 »
08.10.2014 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на morena
премахни филтъра

-2
 
 
моренката си е чиста лицемерка! Сигурна съм, че докато си ядеш "кифтенцата" не мислиш колко е страдал прасчо нали. По-малко такива като теб да има!
0
 
 
Ало Манталитетната я се осъзнай малко. Като нямаш право да се разпореждаш с чуждия живот... защо искаш да останат бездомните кучета, които са УБИЙЦИ в мнооооого случаи и ще убият нечие дете или баба или някой тинейджър връщат се в малките часове от дискотека. Кое ти дава право на теб да се разпореждаш с техния живот????? Аман вече от тъпи псевдо природозащитници! Като на помяра живота бил ценен колкото човешкия да забраним и убийството на крави, прасета, на пиленца, на зайци... Пък и човека е с вроден инстинкт за оцеляване. Както убиваме прасета, за да ядем и да съществуваме. Така и трябва да се убият помярите, за да не убият нас. Кой ще предпочетете да защитите: песа от улицата или ваш близък. Защото вече дойде момента в който е "или или". Ако не се направи нещо за бездомните животни обричате бъдещето на вашите деца и кой знае колко поколения напред... едни ще бъдат разкъсани, други заразени от болести пренасяни от тях... Докога така?
-2
 
 
Уличните кучета са толкова бити и наплашени от хората , че само като ги погледне накриво някой и подвиват опашка и се крият и бягат . Зверовете са хората .
+2
 
 
На мен лично не веднъж ми се е случвало куче , заради дадено парче хляб да ме изпраща до нас. Както и сутрин съм слизала по тъмно на гарата и пак са ходили след мен да ме изпращат , като стигнах до светло място кученцето си тръгна, дори не му бях дала да яде .
-8
 
 
Че има кучета има , че преди ги нямаше нямаше ги , че има истерички дето и от въздуха ги е страх и тях ги има. Хора на които им пречи всичко дето мърда и ходи , еми идете на Марс. Кучетата никой не са ухапали . На един му пречат кучетата, друг мрази котеките, намен лично комарите са ми неприятни лятно време , е на това нещо му се казва природа хора. Като сте такива параноични изстерички , ходете на психотерапия или си стойте във вас.
+6
 
 
Решението е просто: Всички кучета се хващат и оставят в клетка. Обявява се във всички медии масово. Кучкаролюбците се втурват и си взимат вкъщи по 2-3 кучета и всичко е прекрасно...само с един лек проблем...кучелизачите обичат само да плямпат и от време на време да хвърлят по 2-3 залъка баничка на някой помияр. Защитата им на животните се свежда до гръмки лозунги и слогани из форумите. Не съм почитател на евтаназията. УЖАСНА Е, но еднократно излавяне на всички кучета, евтаназия и се решават проблемите. След това стриктни мерки за гледане на домашни кучета и воала - няма помияри. Хайте кучепедали, започвайте да ме плюете...само имайте предвид, че не сте по-добри от мен, дори сте по-зле. Кучето, което храните на улицата ще роди нови 5...и те така...ще има нови 5 страдащи помияра в студа и глада...След умъртвяването на всички, се спира и тази порочна практика...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: