ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Шофьор по линия №9 унизи безпомощен пенсионер! Докога?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:47 / 21.01.2013Коментари (12)9411
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Пореден сигнал за некоректно отношение към пътниците, ползващи или опитващи се да ползват масовия градски транспорт в Пловдив получихме на редакционната поща на Plovdiv24.bg. Този път става въпрос за неприятен инцидент по линия №9, обслужвана от "Градски транспорт" на небезизвестния Ангел Батаклиев. Ето и гледната точка на нашата читателка Венета Ташева, явно станала пряк свидетел на разигралата се ситуация:

На 17.01.2013 г. в 8.00 ч. пътувах с автобус РВ1516 АТ по линия №9. Възрастен и трудноподвижен гражданин с бастун се опита да се качи на спирката преди училище "Димитър Матевски" в "Тракия" в посока Централна гара. Може би бе тръгнал към някоя поликлиника, като съдя за видимо лошото му здравословно състояние. Тогава шофьорът хлопна тенденциозно вратата пред него и като потегли, започна да ругае и обсъжда с контрольора това, че нищо не могат да му направят. Унизеният дядо махаше безпомощно с бастунчето след автобуса.

Грозният коментар между двамата и подигравателното отношение ми дойдоха в повече и открито заявих, че заставам на страната на гражданина и ще сигнализирам, където трябва. Питам се - докога такива служители ще остават несанкционирани, може би е добре да отстъпят работното си място на друг, осъзнал, че в задълженията му влиза не само безопасното превозване на пътниците, но и съответното културно обслужване и внимателно отношение към възрастни, инвалиди, а и не само към тях. С уважение и очакване за адекватна реакция.

От фирмата-превозвач заявиха пред репортер на сайта, че вече тече проверка по случая и при доказване на вина, провинилите се ще бъдат санкционирани най-вероятно с глоба.


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Във 29-ките се въртят около 5 жени, никога не съм чул да се развикат на някой и винаги са били любезни! 29-ката май е на Хебросбус
+1
 
 
явно не съм бил аз този твой приятел, защото преди години ми се случи същото пред очите ми, но тогава го настигнахме с колата на мой колега и го засекохме автобуса а следващата спирка. Тогово му теглих едно конско, а шофьора си глътна езика. Малко ми трябваше да направя глупоста да му посегна пред пълен автобус с пътници, но тук в тази държава е сбъркано всичко и накрая можеше аз да си го отнеса. Все пак съм 100% обеден, че си е помислил, какво ще напранви следващия път, като види стар човечец с бастун.
0
 
 
За тази цел един приятел наби шофьора на един рейс.Записа му номера, отиде на последната спирка, хвана го и го понаби!
-1
 
 
Има армия от безработни шофьори,като не знаеш как да се държиш,вън.....и друг на неговоро място.....Само говорят по джиесемите по време на движение.....и пушат цигари,когато има малко пътници в автобусите.....До кога?????!!!!!
ок сам и слушам това http://m.dir.bg/new_song_open.php?sid=41909
на 21.01.2013 г.
+1
 
 
Че това са само селяци играли на къра сред магаретата.
+6
 
 
Културата на обслужващия персонал по обществения транспорт е ужасна и възмутителна искам да кажа че по целия свят няма кондуктори кандидати сме за европейска столица а няма нищо европейско нека се сложи ограничение и за всички автобуси да не са по стари от 10 години както сложиха на такситата нека се направи електронно таксуване също така и шофьорите да продават билети и на бутките а се продават билети и както във София за има 5 или 10 билета които да си купиш и да имаш намаление и да има повече контрольори за сметка на това а не и в без това препълнения рейс да де мандахерца кондукторка или кондуктор и да те блъскат да мине . Така и не разбраха превозвачите в пиковите часове да пускат коли по на често. Безумно обидно е да си гражданин на БГ защото всеки и от всякъде те мачкат.
+4
 
 
Искам и аз да споделя какво се случи в автобус номер 18 в събота около 13.20-13.30 часа. Чаках на спирката на "Сточна гара" в посока Тракия, след около 10 минути дойде малка 18-ка. Шофьорът не знам защо реши да спре в края на лентата за автобуси, при положение че нямаше натоварено движение, нямаше друг автобус зад него, а желаещите да се качим бяхме 5-6 и ни се наложи да подтичваме, за да се качим навреме. След 2 минути във въпросния минибус (на светофара на сточна гара), шофьорът направи адски грозна забележка на една от пътничките, развика и се да сяда- имало свободни места. Тя от своя страна отговори, че на следващата спирка слиза и тогава той и каза: "Ами да ти отварям вратата още тук и да слизаш, чуваш ли какво ти казвам, сядай че ако стане нещо с теб аз ще си го отнеса"! Казах си добре, до някъде е прав, но защо с този тон?!? На спирката на "Макдоналдс" се качи мъж, показа си картата за пътуване при което шофьорът пак по доста груб начин му каза:" Какво ми показваш така картата, така можеш да я показваш само на жена си!!! Не знаеш ли как се показва картата, от къде да знам ти ли си на нея, не си ли ти"!!! Записах си номера на слизане PB6619MK. Крайно грозно е поведението, не ми се мисли как ще се държат когато разписанията на автобусите се удължат до по-късен час!
+10
 
 
Освен да пожелая на "рейсаджията" да се отнасят и с него така след време!!!Това е пълно безобразие!!
+5
 
 
Това не е за първи път, аз многократно съм била свидетелка на такива 'изяви'. Дори са правили забележка на шофьора, но той не отразява никой! Буквално им затварят вратите под носа.. и причината е каква - защото са с карти и няма да им вземат левчето. А колкото до кондукторите.. кога най-после ще има електронно таксуване?????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: