ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Откога водата в Пловдив е 6 лева за кубик?
Автор: Диана Бикова 10:26 / 11.02.2021Коментари (7)18749
©
Читателка на Plovdiv24.bg се обърна към медията ни за съдействие заради висока сметка за вода. Ето какво ни написа: 

"Здравейте, реших да се обърна към вас, надявам се на съдействие. Казусът е следният: отнася се за ВиК Пловдив. След като ми бе засечен водомерът (те са два) показанията сочат 10 кубика общо за двата, в един момент се оказва, че аз дължа почти 60 лева за вода. Откога водата в Пловдив е 6 лева за кубик, не зная!

Ако има разлика на общ водомер, това е заради хора, които не са подали данни, аз като редовен платец длъжна ли съм да плащам водата на съседите си! Не е ли редно да се начисляват служебно на жилищата, за които не са подадени данни, поне така разбрах от инкасаторката!!!

Надявам се на съдействие от ваша страна да проучите случая, става въпрос за "Кючук Париж". Някой по веригата не си е свършил работата. Трябва ли да плащаме заради безхаберието на някой? Мисля, че ВиК са длъжни да си издирват некоректните живущи, а не ние да плащаме, понеже така е по-лесно!! Благодаря ви!!"

По отношение на сметките на гражданите дружеството прилага Закона за водите, Закона за етажната собственост и най-вече Наредба 4 за ползването на питейната вода, коментира казуса инж. Антон Гълъбов от ВиК - Пловдив.

Общият водомер на отклонението отчита влязлата във входа вода, а контролните водомери в апартаментите - потреблението на конкретното домакинство. Влязлата по общия водомер вода трябва да се плати и, съгласно закона, ако има разминаване с показанията от малките водомери, сумите се преразпределят. Във ВиК са констатирани случаи на разлика от 5% до 105%. 

Заради пандемията инкасаторите не могат да засичат измервателните уреди в домовете и се доверяват на предоставените данни от собствениците или от председателя на етажната собственост. Хората, които считат, че са ощетени, могат да подадат заявление до водния оператор да се направи засичане. 

Според Закона за етажната собственост преразпределението трябва да се обследва, но гражданите е необходимо също да проявят съпричастност и сами да проверят какво е потреблението в общите части, призова инж. Гълъбов. Миенето на коли или стълбищата във входовете с вода от общите чешми са най-честите причини за повишената консумация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на БПФК_1912
премахни филтъра

+1
 
 
Януари ми излязоха 2 (ДВЕ!) фактури за вода на стойност 5 и 10 лв. При условие, че потреблението ми е практически едно и също всеки месец, за декември сметката ми беше 6 лв., а за януари респективно 15. За февруари имам сметка 12 лв. Миналата година сметките ми са нещо от рода на 7, 12, 5, 17, 6, 19 лв при все, че потреблението ми е практически едно и също! Водомерът ми е с радио отчитане и няма начин да се "приравнява" или нещо такова. Никой във ВиК не може да ми даде адекватен отговор защо сметките са ми различни всеки месец и то двойно, тройно, че и четворно, при условие, че потреблението на вода ми е абсолютно същото или поне ако има разлики със сигурност не са двойно или тройно отгоре. Водомерът ми е на 2 години. Също така никой не ми отговори и защо имам 2 (ДВЕ!) фактури на един и същи водомер за един месец. Общо взето ВиК е тотално неадекватна компания, на която сме практически принудени да сме клиенти, защото няма алтернатива. Не, че нещо, ама на това май му викат директен монопол и в условия на пазарна икономика е забранено. А нарушителят е именно държавата, която трябва да не го допуска.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: