ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Аман от пишман майстори!
Автор: Мария Морунова 09:15 / 26.11.2013Коментари (34)10299
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Читателка сигнализира за некоректна според нея фирма за климатици в Пловдив. Става дума за фирмата New Clima, а ето какво писмо получихме на редакционната поща на Plovdiv24.bg:

"Здравейте. Искам да изразя възмущението си от една т.нар. фирма New Clima Пловдив. Ще разкажа колкото се може накратко какво ни се случи, за да предпазя много хора от тези мошеници. Тази "фирма" се занимава с ремонт и поставяне на климатици. Наложи ни се да преместим два климатика от един етаж на друг. След като се обадихме на няколко телефона, се спряхме на Ненко Мечков, тъй като от разговора ни се стори доста запознат с нещата, а и не взимаше скъпо. Дойде със сина си в уречения ден, за да премести единия климатик. Свършиха си работата. Останахме доволни, въпреки че имахме малки забележки, но.... Не бяха толкова важни.

Уговорихме се за следващата седмица за другия климатик. Дойдоха. Преместиха и него. Взеха си пак парите и си тръгнаха. Веднага след тях ни направи впечатление, че климатикът не е поставен както трябва - беше отделен от стената, стоеше накриво и се клатеше. А външното тяло беше сложено така, че тръбите, които излизаха от него, за да свържат вътрешното тяло, преминаваха точно пред прозореца. Обадихме им се, но те не пожелаха да се върнат веднага, а чак след една седмица. Дойдоха и се оказа, че не са сложили захранващия кабел от правилната страна и един от дюбелите е изпуснал. Дотук -добре. Оправиха го - уж.

Но големите проблеми започнаха, когато стана студено и се наложи климатиците да се използват. Нито единият климатик, нито другият искат да заработят. Единият климатик не искаше да духа топло, тъй като "майсторът" Мечков не стегнал нещо и фреонът изтекъл. Другият се оказа, че е със същия проблем, но при него беше останал малко фреон.

Следващият проблем, оказа се, че и двата климатика са сложени накриво и през лятото, когато са на охлаждане, ще тече вода от вътрешното тяло. Това го разбрахме от други техници, които се наложи да извикаме, тъй като Мечков се покри. Отначало не си вдигаше телефона. После като му звъннахме от друг телефон, се обади. Обеща да дойде в събота. Но - уви. Естествено, че не се появи. Даже не се обади да каже каквото и да било за негово оправдание. Чак в понеделник, когато някой беше писал в един сайт за услуги, че Мечкови са измамници, той ми се обади, за да ми търси сметка защо ние сме писали такива неща за него. Той не могъл да дойде, защото му бил развален буса. Исках да му обясня, че не сме писали нищо и ще трябва да ни върне парите за това, което е свършил, за да можем с тях да платим на други, които ще оправят щетите, причинени от него. Но той ми затвори телефона и до ден-днешен ни вест, ни кост от него.

Пиша всичко това, за да предпазя хората, които имат нужда от техници. За пореден път се убеждавам, че за да получиш някаква услуга от когото и да било, трябва да разчиташ на приятели, които да ти препоръчат някого. А да разчиташ на обявите в интернет - това е като тото. Хубаво помислете, когато търсите услугите на фирма за климатици.

Поздрави."


Репортер на сайта веднага се свърза с фирмата и то с конкретния майстор Ненко Мечков. Въпросният господин отговори, че твърденията на тези клиенти не са верни и от монтираните от фирмата около 3500-4000 климатика на клиенти никога никой не се е оплакал.

"Става дума за хора, които смятат, че като ме оклеветят, ще им върна парите, които съм получил за свършената от мен работа. Когато слагахме първия климатик, те започнаха да плюят срещу майсторите, които са го монтирали преди години. Това е причината да направя снимки на климатиците в какво състояние са били, когато са монтирани от нас. Освен двата пъти, в които монтирахме климатиците, посетихме семейството и трети път по тяхно искане заради кабел, който минава пред прозорец. Действително направих кабела да минава под прозореца, за да им е естетически издържано.

Платиха 1 м тръбен път, а трябваше да бъде платен още тръбен материал, за да минава под прозореца. Въпреки това аз го направих, защото иначе климатикът не би могъл да работи", изчерпателно обясни Мечков.

По думите му несправедливо е обвинен и за това, че не е пожелал да посети семейството след тяхно повикване.

"Искаха да отида след 18.00 часа, защото са на работа, а тогава вече е тъмно и не мога да свърша както трябва работата си. Или пък че не съм отишъл, защото колата ми се е развалила. Аз се извиних, тъй като нямам физическата възможност да отида, защото наистина колата ми се развали и дори още е на ремонт", каза още техникът.

Той завърши, че разполага със снимки на климатиците, ще напише опровержение на тези обвинения и ще заведе дело за клевета срещу това семейство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Интелектуална Пловдивска
премахни филтъра

+4
 
 
До всички,коментатори,които обвиняват клиентите!Много овче мислене-хората са си платили за услуга,а човека като се пише майстор и е решил да се продава за определена сума е длъжен да си свърши работата.Не клиентът е виновен-пише токова струва,клиентът толкова плаща!Би трябвало комисията за защита на потребителя да провери този сигнал и да състави съответния акт.Тогава майстора няма повече да бъде некоректен.Ако имаше закони всеки щеше да си знае мястото и майстора и клиента!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: