ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин засне катаджийка и патрулка, после го спукаха от проверки!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:53 / 12.10.2020Коментари (37)51210
© Plovdiv24.bg
Гневен пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже какво е преживял преди малко. Даваме му думата сега: "Здравейте, днес станах свидетел на изключително грубо нарушение на закона за движение по пътищата от страна на служители на КАТ. Ситуацията беше следната. Движех се по Асеновградско шосе в посока Асеновград. В колата ми светна сигнализация за спукана гума и трябваше да спра да видя какво се случва.

Преминах последния светофар непосредствено преди моста на Асеновградско шосе и спрях на разширението на спирката. Подчертавам - извън очертанието с двойна непрекъсната линия за бус лентата, а преди нея на прекъсната. Оглеждах гумите на колата си, когато се зададе патрулната кола на КАТ.

Не беше в специален режим, без включена каквато и да е сигнализация. Патрулката се качи на тротоара през пешеходната пътека и паркира върху спирката на самия тротоар.

Понеже минавам оттам често и също толкова често виждам паркирани върху спирката полицейски коли реших да снимам клип. Малко след мен друга бяла кола със син буркан, отново не в специален режим, спря пред мен, и то в очертанията на бус лентата с непрекъсната двойна линия. Хората от колата си купуваха банички от будката на спирката. В момента, в който служителката на КАТ забеляза, че снимам, каза на колегата си да включи светлинната сигнализация. Очевидно се усети в какво нарушение са.

В момента, в който потеглих, моментално и целенасочено ме спряха същите нарушители от КАТ. С обяснение, че съм спрял на по-малко от 5 метра от кръстовището. На клипа се вижда, че са минимум 10 метра. Разстоянието не беше измерено по никакъв начин от служителите. Очевидно заяждане заради снимането ми. Представих  всички поискани документи. 

Попитах ги защо не са спрели също и колегите си, с които се поздравиха, след като си бяха купили баници. Отговор нямаше. Попитах ги защо са си паркирали колата върху спирката и аз може ли да направя същото.

Отговорът беше да си вляза в колата и там да седя, защото иначе щели да ме задържат за неизпълнение на полицейско разпореждане. Заяждането продължи с пълна проверка на оборудването на автомобила ми, аптечки, жилетки, пожарогасители... като се стигна до там, че трябваше да отворя кутията на триъгълника си, че да не би да била празна.

Проверката продължи с проверка на всички възможни светлини на колата ми. Нещо, което ми се случва за първи път от полицаи за 22 години шофиране и над 1,5 милиона километра. Явно не е рутинна проверка, а само когато бъдат заснети в нарушение.

Не бяха открити неизправности и липси в оборудването ми и ми беше съставен акт само за спиране на по-малко от 5 метра от кръстовището, което при молбата ми да бъде измерено се отговори "Ми в съда ще доказваш"...



Още по темата: общо новини по темата: 5
15.10.2020 »
09.10.2013 »
09.10.2013 »
08.10.2013 »
08.10.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От така заснетия клип се виждат, че в зоната на спирката има три спряли автомобила,а патрулката на тротоара с включен светлинен сигнал ,като има разстояние от пътното платно минимум един метър за преминаване на пешеходци.И най-видимо е, че извършват проверки.
0
 
 
В другите държави, с изключение на САЩ, които минават, блъскат, спират, стрелят, където и когото хванат в нарушения и обяснения... Таа във всички други държави ако снимаш полицаи те хващат, събарят(ако сметнат че си подозрителен насочват пистолет), усукват ти ръцете и ти набиват носа в земята, без значение къде си. За хвърлен фас ти дават фиш 200ВЈ, а тука проблем.
0
 
 
Милиционерите така ще си я карат...те са свикнали така само да взимат
+1
 
 
Ми що снимаш бе,качило се секо на кола и писка!
+1
 
 
Има ли полицай който да е платил глоба ? Самите те не искат да променят нещата и всичко да е в тяхни ръце за да си правят каквото си искат. Сега незнам как е но преди толсистемата караха масово без винетки . Когато камерите за скорост и проследявне минат в друга служба нещата може и да се оправят .
+1
 
 
По принцип,всички са в нарушение! Сигурен съм,че ако колегата,не беше снимал,всичко щеше,да е ОК!Нищо,в съда ще отпадне,или споразумеят и... край,а пловдивчанина,да не е толкова бдителен към другите!Да види и себе си!
+2
 
 
Ако полицая съставил неправомерно акта плати от собствения си джоб разноските по загубеното дело, няма да пише глупости следващия път. А това НП, със сигурност ще бъде отменено, тъй като 5те метра са по субективна преценка на контролния орган. Как може да прецениш разстояние, без да го измериш с техническо средство и да документираш замерването
+2
 
 
абсолютни храстаджии... скатавки, хубаво че са на държавна службица... кога ги валя дъжда на КППтата добре ли им беше?
0
 
 
Станах свидетел днес , супер селско изпълнение
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (887) 16%
Спас Гърневски (796) 14%
Д-р Иван Чомаков (545) 10%
Славчо Атанасов (1456) 26%
Иван Тотев (1495) 26%
Здравко Димитров (487) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: