ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин за Hills of Rock: Всичко беше 6, само музиката да не бе до 6
Автор: Васил Динев 08:39 / 25.07.2018Коментари (21)15649
Читател се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да искаже мнението си относно провелия се рок фестивал в Пловдив и много коментари за него по социални мрежи и не само. Ето какво написа той:

Първо искам да започна с това, че много се радвам за уникалните групи, които бяха на този фестивал. За съжаление аз исках да отида, да си платя билета и да ги гледам и слушам на място. Уви, нямаше как да стане, защото живея в района, а съм с малко дете. Затова ми се наложи да се изнесем от града за дните на концертите, защото предварително се запознах с програмата и видях, че музиката ще е до 6:00 ч. сутринта. От съседи разбрах, които дори са с изложение в другата посока (моят апартамент е обърнат към Гребната) разбрах, че особено първата нощ не са успели да спят при затворени прозорци, при положение, че сградата ни е нова с нова качествена PVC дограма и т.н.

Прочитайки толкова много коментари на хора по темата, мога да резюмирам, както и да се присъединя - Единственият проблем на фестивала бе музиката през цялата нощ.

Много е лесно на повечето хора, които са отишли и са слушали легендарните групи, страхотната музика, насладили са се на шоуто и т.н., но после са се прибрали в къщи, където децата им си спят спокойно, да скачат и обиждат нас потърпевшите. Нормално е такива хора да кажат "Какво искате, ще изтърпите 3 дена". Хубава българска поговорка гласи "Ситият на гладния не вярва".

Никой не ме пита имам ли възможност по принцип, точно сега можех ли да си позволя да отсъствам и т.н., но айде, някак си нашето семейство се изнесохме от собствения ни дом, макар и да не е по наше желание. Но има и хора, които нямаха такава възможност. Не е редно няколко нощи под ред да не може да се спи. Дори няма да споменам, че по закон това е абсолютно незаконно, но в България винаги е така - като едно време в турската империя - каквото каже султанът, това е закона.

Виждам, че г-н кметът смятал догодина да източи Гребната за фестивала. Г-н кмете, защо не си нап
АНКЕТА:
Да се радваме или да мрънкаме, че Hills Of Rock се провежда на Гребната?

Мястото му е точно там
Трябва да се провежда другаде

равите фестивала на Сточна гара, да Ви е по-близко до Вас, да можете и Вие да слушате страхотните изпълнители от комфорта на дома си, пък и логистично ще е по-удобно - в центъра на града, по-близко и удобно на повечето хора от града, много повече хора ще могат да чуят музиката (волю или неволю).

Много хора гледам пишат коментари от сорта "Това е много добре за града". А за гражданите, питам аз, ние, които плащаме данъци или по-важни са прииждащите и техния комфорт, а не пловдивчани, плащащи малко или повече масрафа на въпросните прииждащи.

И тъй като вероятно пак много хора ще тръгнат да ме пращат на село или да ми обясняват как не е нормално да се мрънка срещу подобни неща, просто моля някой да ми даде пример с подобен фестивал, който се провежда в град, в близост до жилищни сгради и музиката продължава до 6:00 сутринта. Но моля нека примерът да е от нормалните държави, към които се стремим, примери от България не се броят, тук както вече казах законите не се спазват така или иначе.



Още по темата: общо новини по темата: 22
28.04.2019 »
23.07.2018 »
23.07.2018 »
23.07.2018 »
22.07.2018 »
22.07.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Какво означава " единственият проблем....беше музиката". Та, то, това е същността на на фестивала?! Щом ще е караме с поговорки, няма как да стане и вълкът сит , и агнето цяло. Иронията е безуместна. Мястото на тези фестивали е Гребната база. И да кажа- не съм фен на този кмет. И не е тук мястото да се коментира кмета. Такива са даденостите на града. Две нощи? И то , не с чалга! Музика с послание! Няма как, винаги ще има два полюса.
+1
 
 
Малко е до 6.00ч.! Трябва три дена без спиране!
0
 
 
И пак коментари в защита на феста, екзалт и екстаз, чак съм изненадан, че няма море от коментари, пращащи човека, написал горното на село или някъде още по-далеч. НО, тук идва голямото НО - все още никой не е отговор на най-важното от написаното по-горе (поне според мен е най-важното) - един пример на подобен фест с музика на открито до сутринта в близост до жилищни сгради. Няма и няма и как да има. А това е най-важното, защото показва, че другото написано е абсолютната истина - само тук законите могат да се нарушават, особено когато знаеш, че всякакви екзалтирани фенове и фенчета ще те бранят ако някой си позволи да те пита "А бе, аланколу, що си позволяваш да нарушаваш законите и да тормозиш хората?" Та и тук така - кефете се, затова ще си останем една дупка, затова умните ще бягат от България - не заради пари, защото за много хора това не е най-важното, а защото няма нормална среда за живот - властва беззаконие, шуробаджанащина и васално поведение на кметове, областни управители и т.н. Как пък един бе, един от някоя институция, партия, омбудсман на Пловдив, някой не излезе и да каже "А бе вие нормални ли сте, как ще дъните музика до 6:00 сутринта?" Няма и няма да има. Затова умните и можещите ще продължат да се махат от тази държава и ще останат само куфеещи безделници, на които не им е важно в понеделник да са свежи и отпочинали, за да са трудоспособни.
0
 
 
Забрави да споменете и двете наи големи болници в Пловдив които са на по малко от 1км от гребната.
+4
 
 
Повярвайте ми и на мен лично ми пречеше силната музика, НО това са 3 дни. Стига сте се оплаквали, толкова чужденци имаше, че ум да ти зайде. Тези хора си остават парите тук, най малкото града започва да изпъква на картата на Европа с такива мероприятия. Само можем да се радваме от тези събития
-1
 
 
Абсолютно точно и правилно описано,който няма възможност си е стоял в къщи и се е примирил със ситуацията,колкото и да пишем кервана си върви....готвим се за трети мандат нали така кмете.
+1
 
 
Лош сън с музика не съм имал .... На музика се спи най-сладко :)
на 25.07.2018 г.
+5
 
 
Пистата на авиобазата в Чешнигирово от години пустее...Що господин Кмета не се свърже с военните и да направят фестивала там-има място така като гледам размерите и за 100 000 фенове...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: