ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин видя цените на млеката и изрече: Извинявайте, но това вече е истинско безобразие!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:15 / 01.02.2023Коментари (8)78586
Цените на хранителните продукти продължават да са може би най-обсъжданата тема у нас пред последните месеци. Къде с основание, къде не, буквално всичко, което се яде, поскъпна, и то с доста.

"Често на редакционната поща на Plovdiv24.bg получаваме сигнали, които са свързани именно с цените на различните храни. Сега даваме думата на наш редовен читател, който е лаконичен, без обаче да крие раздразнението си:

Здравейте! Снимките са направени днес, 1 февруари 2023 година, в магазин на Малката главна в Пловдив, който е част от голяма верига. Конкретно ми направиха впечатление цените на киселите млека. Както сами можете да се убедите от кадрите, някои вече струват повече от 2 лева. Извинявайте, но това вече е истинско безобразие!".


Още по темата: общо новини по темата: 379
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
20.03.2024 »
18.03.2024 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И липсват и крави:))) Откъде да дойде тва мляко???? Има ли статистика колко крави има в България??? Няма
0
 
 
Всички коментари са хубави. Но качеството за което говорите и последиците идват от сухото мляко и консерванти,които слагат в прясното мляко и сирене. Реално са произведени от само сухо мляко.И това трябва да прави още по ефтини продуктите, а не по скъпи. Но неразбирате ли,че българските картелни споразумения ви шкурят кожите с тези цени. По долу писаха, че сами си произвеждат и заради това 4 пъти излиза по ефтино.Разбира се не всеки има тези възможности. Кажете ми КАК СТАВА ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО НА ПРОДУКТИТЕ В България? НО НЕ МИ ГОВОРЕТЕ НЕРАЗБИРАЕМО В ПРОЦЕНТИ НА СТО, С КОЛКО СТОТИНКИ НАДЦЕНКА има производител, търговеца, доставчика и магазина. Обвинявате чужденците, но са виновни само и единствено БЪЛГАРИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧУЖДИТЕ ВЕРИГИ ФИРМИ, ЗАЩОТО ТЕ КАЗВАТ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ КАКВИ ЦЕНИ ЩЕ БЪДАТ В България.ПОРАДИ ТОВА СЪЩИТЕ ПРОДУКТИ В ЦЯЛА ЕВРОПА СА ПО ЕФТИНИ В ПЪТИ. ВИЖТЕ АРИЕЛ ТУК И В ЕВРОПА РАЗРЕДЕНО Е ПОНЕ 1:10 . ТВА СА ДРУГИ ЦЕХОВЕ ОКОЛО СОФЕТО, КЪДЕТО ОТВАРЯТ ПАКЕТИТЕ ОТ ЧУЖБИНА И СА РАЗРВОРЕНИ С БЪЛГАРСКА ОСНОВА ЗА ПРАХ. ЗАРАДИ ТОВА ВИ СЕ ЧУПЯТ ПЕРАЛНИТЕ, БИЛО ОТ ВОДАТА)))) , А ТО ОСНОВАТА Е В ДЕВНЯ В ЗАВОДИТЕ. ПАСТИ ЗА ЗЪБИ СЪЩО. БЪЛГАРИНА Е В ОСНОВАТА, НЕ БОНГО БОНГО ИЛИ РУСИЯ. И КАК СЕ УВЕЛИЧИХА ЦЕНИТЕ ЗА 3 ГОДИНИ И НИИИКОЙ НИКОЙ НЕ СТАНА ДА КАЖЕ А БРЕ КАК ТАКА???? НИКОЙ!!!! НО ГЕШЕВ ВИ Е БИЛ ВИНОВЕН , БОЙКО. ТРИ ГОДИНИ НИКАКЪВ ВЪЬМУТЕН ГЛАС НЯМА. ТОКА И ХРАНАТА....Е, ЯЖТЕ СИ Я СКЪПО!!!!
+1
 
 
Едно от нещата, които спрях да купувам и консумирам, са млечни продукти - с изкл.на кашкавал, защото използвам понякога при готвене. Прясно и кисело мляко, сирене - не. Принципно, млечните продукти не са от здравословната категория храни, ние, възрастните организми, не произвеждаме ензима, който разгражда лактозата, затова и консумацията на млечни продукти води до образуване на слуз в тялото - затова й спирането на млечни продукти е първото, което се препоръчва при здравословни проблеми, кожни проблеми, стомашен дискомфорт или наднормено тегло. Отделно от това - не считам, че е редно да се спекулира с цените на точно тези хранителни продукти, но все пак, в България всичко е позволено. Ако хората спрат да купуват, нещата ще са други... Подкрепям мнението за домашното кисело мляко - в него поне гарантирано може да се завъдят полезни ферменти и да има някакъв позитив от консумацията на мляко. Наистина не е трудно да се подкваси мляко, стига да има достъп до истинско прясно мляко.
+3
 
 
Купувам си прясно от производител и си правя и кисело и сирене.Излиза ми 4 пъти по-евтино с перфектно качество.Който има бол пари, да харчи по магазини ресторанти и спекуланти.Който го мързи да готви, ще яде скъпи боклуци.Приготвям си филе елена и ми излиза 10 лева,в магазина е 40 и смърди на гранясало
+4
 
 
А това че си купувам прясно мляко за почти 4 лева? За други държави тази цена е нормална но и заплатите са им красиви. И ни обещават че другата година няма да се спекулира и няма да се повишават цените изкуствено. Да ама друг път. Като започнахме с олиото, и след него всичко останало. Аз не си купувам кисело мляко за повече от 2 лева и имат много здраве.
+9
 
 
то поне да бяха млека като едно време -да ги платиш,а то само сухо млеко и нишестета
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (885) 16%
Спас Гърневски (795) 14%
Д-р Иван Чомаков (544) 10%
Славчо Атанасов (1451) 26%
Иван Тотев (1488) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: