ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин създаде инструмент за измерване на онлайн бизнеса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 11.10.2014Коментари (1)1206
© Plovdiv24.bg
Мъри Иванов
На теория изглежда сравнително лесно да станеш онлайн предприемач - намираш добър продукт, създаваш сайт и започваш да го предлагаш. На практика обаче не всеки проект е успешен и трудно генерира прогнозираната печалба. Стигне ли се до този момент е ясно, че бизнесът има нужда от оптимизация, но точно в кой сегмент рядко може да се разбере. Пловдивският разработчик Мъри Иванов забелязва този проблем и започва да работи по неговото решение, като създава помощния софтуер Metrilo, които проследява и анализира целия процес на покупко-продажбата. Финансираният от фондовете Eleven и LAUNChub проект вече набира скорост както в България, така и в чужбина.

Metrilo дава възможност на всеки онлайн предприемач лесно да проследи колко от посетителите на сайта му се превръщат в реални купувачи, кои са най-успешните продукти и кампании и ако има изтичане на печалба, в кой момент се случва това. "Решихме да направим продукт, който се интегрира в рамките на няколко клика и отговаря на често задаваните от предприемачите въпроси", разказва Иванов. В зависимост от големината на бизнеса Metrilo предлага три различни пакета - основен, професионален и за големи компании. Първият дава възможност да се проследят повече от 1000 посетители на сайта и да се анализират над 10 кампании, а цената му е 49 долара на месец. Вторият и най-предпочитан от клиентите пакет струва 89 долара, но и предлаганите услуги значително се увеличават. За най-големите онлайн бизнеси Metrilo предлага неограничен план, който се поддържа от самите основатели на софтуера. Цената му обаче все още не е уточнена.

Мъри Иванов решава сам да стартира проекта в началото на тази година, когато се завръща от САЩ. "В един момент обаче спестяванията свършиха, а виждах, че има ниша за този бизнес, и затова реших да се обърна към акселераторите", обяснява той. Metrilo е първият проект в България получил финансиране и от двата фонда по програма Jeremie. Eleven и LAUNCHub виждат потенциал в идеята му и инвестират общо 50 хил. евро - по 25 хил. евро всеки. Срещу тези суми те получават дял в компанията, но Иванов не разкрива колко голямо е участието им. Той все пак смята, че засега няма да има нужда от допълнително финансиране. "Тази сума на теория би трябвало да е достатъчна, за да успеем да стигнем до момент, в който компанията се издържа сама и няма нужда от допълнителни инвеститори", казва предприемачът.

С екип от четирима души Metrilo в момента помага на общо 20 онлайн компании от България, Великобритания, Канада и САЩ да оптимизират бизнеса си. Десет от тях са тук. "Клиентите ни използват продукта ежедневно и са много доволни, което е удовлетворение и за нас самите", обяснява Мъри Иванов. У нас младата фирма няма конкуренти, а според създателя на софтуера на световно ниво съществуват три подобни продукта. "Това не е проблем за нас, защото пазарът е достатъчно голям и предоставя развитие за всички." Единственият план пред Иванов е "напред и нагоре", тоест колкото се може повече клиенти и развитие на продукта през следващите месеци.

Източник: в.Капитал








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: