ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин с интересни размисли за гонките с мотори и коли в града ни
Автор: Георги Кирилов 17:47 / 13.06.2019Коментари (11)16405
©
Пловдивчанин изпрати сигнал до Plovdiv24.bg, който е адресиран също и до Областна дирекция на МВР Пловдив, до кмета на Пловдив и до зам.-кмета по "Обществен ред и сигурност". Публикуваме го без редакторска намеса: 

Уважаеми господа,

Пиша по повод на проблем, който от години тормози гражданите на Пловдив. Става въпрос за нощните гонки с мотоциклети и автомобили, които се превърнаха в обичайно явление за по-широките булеварди. Едва ли е тайна за някого, че това става особено в по-топлите месеци от годината. Не знам дали и евентуално какви мерки се предприемат за разрешаване на този проблем. Откровено казано аз лично оставам с впечатление, че липсват целенасочени действия в тази посока. Какво ме навежда на тази мисъл?

Многократно съм подавал сигнали на тел. 112. В някои случаи директно на РПУ за даден квартал. Така например след подаден сигнал на тел. 112 получих обаждане от дежурен в III-то РПУ-Пловдив. Вместо опит за събиране на конкретна информация в отговор имаше раздразнително недоволство, че не определям местонахождението на движещ се мотоциклетист. Въпреки че казвам повече от ясно къде се намира и в каква посока се движи.

За пояснение живеех на ет. 15 и имах отлична видимост. За завършек дежурният реши, че в даден момент мотоциклетистът вече е на територията на друго РПУ и заяви: "Така няма да стане!". Вероятно гражданите следва да спираме лично форсиращите мотоциклетите си около и след полунощ, за да може да подаваме съвсем точна информация за местонахождение.

Друг фрапиращ пример! Подадох сигнал в V-то РПУ за множество автомобили, които излизат с мръсна газ от паркинга на магазин "Кауфланд" на бул. "Освобождение" и с бясна скорост се впускат, за да се въртят по кръговите кръстовища. Дежурният ми обясни, че вече имат 3 сигнала за случая и са изпратили патрулен автомобил.

За моя голяма изненада на следващия ден в сайта Plovdiv24.bg бе публикувана новина, че младежи. които са се упражнявали в дрифт. са увредили с управлявания от тях автомобил друг таксиметров. Изумителното в случая бе, че случилото се е било 20-30 минути след подадения от мен сигнал. Сами си направете извода доколко са предприети мерки на моя и изпреварващите го сигнали.

Не бих отнемал време с още подобни примери. Позволих си в кратка форма да споделя тези като показател, че въпреки съдействието на гражданите не се полагат адекватни усилия в търсене на решение.

Имам познати полицаи и в известна степен съм наясно със законните ограничения, които на практика възпрепятстват определени действия. Въпреки това съм сигурен, че има начини за борба с безобразния шум, който системно смущава спокойствието на гражданите в късните часове на нощта. Липсата на целенасочени и системни действия ми се струва, че окриля нарушителите и те вероятно стават все повече и повече като численост.

Средностатистическия гражданин бива затормозяван както психически, така и физически, след като не може нормално да отпочине почти всяка лятна нощ. След което може и да се успи за работа и други ангажименти. В последствие бърза да компенсира с по-висока скорост на придвижване. Но! При това стечение от обстоятелства през деня е уязвим от камери на Пътна полиция. Камери, които имат и нощен режим.

Отявлените нарушители, които са превърнали в неволни свидетели на безчинствата си половината от населението на града, си остават безнаказани, поне докато съдбата не ги "компенсира". Недоспалите по неволя си плащат за последствията, които са принудени да търпят.

Мисля, че е крайно време всички компетентни органи, отговарящи за управлението на Пловдив и осигуряването на обществения ред, да свикат дискусия и да обсъдят възможните законни мерки за борба с това толкова зловредно явление.

С уважение,

Веселин Алексиев


Още по темата: общо новини по темата: 86
13.09.2023 »
31.07.2023 »
26.06.2023 »
11.06.2023 »
03.05.2023 »
09.03.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Крайно време е някой да вземе мерки. Психическият тормоз е огромен,форсират на оживени кръстовища...ние там живеем бе хора, в 11,12,1 часа през нощта,изобщо не ги интересува че ни пречат да спим... Трябва да се въведе закон поне спортните ауспуси да се махнат,като няма кой да ги спира през нощта поне при редовните проверки да се прави глоба за наличието на спортен ауспух!
+2
 
 
Всяка вечер по бул. "Източен" от 22:00 излизат първо посока 6 Септември после се връщат към асеновградско. Толкова ли е сложно да има една патрулка която да обикаля по-големите булеварди! Събират се на кафето на ВСИ и винаги тръгват с форсиране и бясна скорост! Лично мога да им начартая маршрута ако искат да ги хванат, но за съжеление нямат желание това да стане.
+4
 
 
Ама ей, коментаторите, оставете КАТ намира - и те са хора! Уморени от седянето на сянка под дърветата или скрити в някой храсталак денем, имат нужда вечер да си почиват, не да гонят СИСТЕМНИТЕ нарушители на спокойствието на обикновения данъкоплатец!!! През деня всеки спира където си поиска (върху пешеходни пътеки, в завой, на втора успоредна линия на първите паркирали, върху тротоарите не оставяйки място и сантиметър за пешеходците и т.н), нооо....КАТ са заети! През ноща всеки вдига 200 км/ч в градски условия - те си почиват от заетостта през деня! Лек ден....
+4
 
 
Най-атрактивната писта в момента е бул." Руски" за полу-идиоти с мотоциклети. В полунощ той е най-голямата атракция. МВР въобще не реагира. Дерзайте!
+1
 
 
"Така няма да стане" ... кажи му на Ушев, че някоя баба продава нерегламентирано боб на някой подлез и гледай колко експедитивен ще бъде и как ще приложи цялата строгост на закона. Едно време ходехме на митницата но всяка вечер две патрулки ни разгонваха точно за 1 минута. Никога не форсирахме по булеварди... На Априлов е страшно, и най-смешното е че става пред Второ ... Разбирам мотористите, кара им се когато няма трафик но мама му стара.. градът не е мястото
+5
 
 
Почва се!Тракия-Кауфланд. Пета вечер полицията липсва.
0
 
 
Същата работа е и с бул.,,СВОБОДА,, и 2-ро Р.П.У , но,, глас в пустиня,, !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: