ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Затварянето на Бетонния мост ще доведе до война с жертви
Автор: Ивет Калчишкова 11:35 / 25.03.2024Коментари (40)24631
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанин се свърза с екипа на Plovdiv24.bg, за да сподели опасенията си, какво ще се случи в града при затварянето на Бетонния мост от 15 април.

Мъжът се обърна към управляващите с конкретни предложения.

"Ако затворят Бетонния мост, ще започне война в Пловдив с жертви. Линейките няма да достигат навреме, като закъснее една с 20-30 минути и някой човек може да си отиде. Ще се случват много катастрофи, защото всеки ще бърза и ще се натиска. Полицейските коли и пожарните също няма да могат да преминават спокойно. Загубите за гражданите ще бъдат в огромни размери - ще закъсняват за работа, ще бъдат изнервени. Автомобилите ще харчат още повече гориво и най-важното е, че ще има страхотни задръствания, неприятности и катастрофи. Въздухът ще бъде замърсен многократно. Представяте ли си го?", каза той.

По думите на мъжа управляващите трябва да направят своеобразен тест, като затворят моста само един ден в часовия диапазон от 7 сутринта до 20 часа вечерта, както и да преброят преминаващите коли оттам.

"Колко автомобила минават ежедневно по Бетонния мост? Ако го затворят, всичкото това движение, което го замерят, ще преминава през другите две места. Какво ще се случи с ул."Любен Каравелов"? Километрични опашки. Всичко ще е  страшно неприятно за хората. Нерви и само нерви. Нека да направят едно замерване на автобусите от единия край на Пловдив до другия и да разберат с колко ще се увеличи времето за предвижване." 

Читателят ни бе скептичен, че ремонтът ще успее да бъде завършен за шест месеца, като според него по-скоро ще отнеме година.

Той уточни, че години наред технологията е работила и мостът може да служи успешно още поне 20-30 години.

"Нека да пуснат тунела под гарата и след това да мислят."

Будният гражданин се обърна към министрите, кметовете и общинските съветници с призив:

"Общинските съветници взимат по 3500 лева запилати. Нека да отделят един ден да се качат на градския транспорт и да се разходят от единия край до другия на града, за да видят какво се случва. Нека се качат и в линейките и преди да затворят моста, да направят обследване, защото ще бъде жестоко."

Припомняме, че планираното спиране на трафика през Бетонния мост трябва да се случи във втората половина на април, а същинската работа по демонтажа да започне най-късно през май.

Според индикативния график, обектът трябва да бъде приключен най-късно до 15 ноември. Това означава, че за тези 6 месеца 100 000 жители на Кючука се лишават от основна пътна връзка с останалата част на Пловдив.

В района в момента се работи по три големи инфраструктурни проекта - Южния обходен колектор на държавното дружество ВиК и общинските обекти пробив "Модър - Царевец" и ремонт на "Кукленско шосе".


Още по темата: общо новини по темата: 260
16.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
още малко дасе стопли и съм на колелото.Децата са ми големи хем ще махна някое килце.
0
 
 
Сетила се Мара...От 10 години ви приказват, че мостът ще се бута, вие пак тръгнахте да го обсъждате...Кой ли ви пита вече.
+1
 
 
Трябва да се усвоят едни средства за определено време.И сега в пиковете часове ул Кукуш и Даме Груев са тапи.А като затворят Бетонният мост на какво ще заприличат Скопие и Въпцаров.Без работещ подлез на Централна гара.Клетниците надраскват в простащината си.Освен изброените илици друг път до ,,Обетованата земя,, е КТВ.
+1
 
 
Ще е трудно, не защото ще бутнат моста, а защото нищо друго не е направено. Някои от изходните връзки на Кючука: Даме Груев - незавършен, Скопие - тясно и с павета, Царевец-Модър - незавършен, Околовръстното - стеснено, Ал. Стамболийски - затворен, Кукленско шосе - стеснено (да благодарим на кмета за този изненадващ ремонт).
0
 
 
В никакъв случай не искам да защитавам бездарността на кметство и БДЖ, но как не разбрахте вече, че не може да се изчака гарата и тогава да се затвори Бетонния. Двете са част от цял проект финансиран от Европа и ако не бъде приключен до 31.12.2024. ще има неустойки от Европа за БДЖ. Аз живея в Кючука и знам, че ще е ад, но в края на краищата съм го приел. Така че , айде малко се успокойте тия 6 месеца ще отминат . Все пак 3 от тях са летни и града е поопразнен
-5
 
 
Голям праз! Ще слезете малко от колите си и няма да имате ядове. Аз като не шофирам, изобщо не ми пука къде какво е затворено.
+5
 
 
Как не им проумяха главите на управляващите , че е неправилно да затварят бетонния мост без да са отворили Модър-Царевец , цялото колело на гарата и Руски в двете посоки . В противен случай адът ще е нетърпим.
+3
 
 
Вече съм писал по въпроса, но пак ще кажа - по-проста и лакома от пловдивската управя няма! При положение, че има терен, бившата Сточна гара, на който може да се разгърне кръстовище на ТРИ нива, без светофарни уредби и забранителни знаци, и да се обхванат всички направления, лакомите управници продадоха имота, в който нищо няма да се построи в близките 10 години. Нито ремонт на Бетонния мост, нито тъпия "пробив" под Централна гара, няма да реши натоварването на кръстовището бул. "Хросто Ботев", бул. "Цар незнам кой си".
-1
 
 
Прав е човека. Един стрес тест е задължително да се направи.. Ама де толкова акъл. Няма да спра да повтарям всеки път едно и също. Няма нужда от това бутане. Е, освен да се усвоят (разбирай откраднат) едни пари. Какво ще се промени спрямо сегашното положение, ако един ден се изпълни този им мерак. НИЩО! Да не би да очакват влака-стрела да премине с 200 км/ч. транзит през гара Пловдив. Виж, ако бяха променили и конфигурацията (напр. подход от/към Центр. гара) за да се облекчи движението, ОК, но сега за да го повдигнат с 20-30 см. е пълно безумие, вместо да си пускат пантографите за 100-тина м. както правят сега машинистите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Алексей Навални почина
Великден 2024 г.
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: