ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Получих фактура от оператор за 430 лева за договор, който е прекратен, а неустойката за 3 месеца е платена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:46 / 19.08.2023Коментари (5)32210
©
Пловдивчанин се свърза с редакцията ни, за да разкаже за ходенете по мъките, с които неговото семейство се е сблъскало при прекратяване на договор с мобилен оператор.

Ето неговия разказ: 

Ще разкажа за нелоялна търговска практика или другояче казано - престъпна схема за измама и ощетяване на клиенти, която явно масово практикува мобилен оператор в България.

Съпругата ми имаше договор за телевизия и интернет, който се наложи да прекрати предварително по независещи от нея причини.

Веднага посетихме офис на оператора, за да върнем оборудването, състоящо се в рутер за интернет и два тв-приемника и да заплатим каквото е нужно.

Служителка там ни уведоми, че трябва да заплатим 3 месечни такси неустойка заради прекратяване преди изтичане на договора, което е ясно и не оспорихме.

Искахме веднага да платим, да върнем оборудването и да се приключи напълно с казуса.

Отговориха ни, че не може да се заплати неустойката веднага, а ще излезе в следваща фактура след около месец, а оборудването не го искат и не е нужно, като ние си го прибрахме.

След около месец излезе фактурата с 3 месечни такси неустойка, които веднага заплатихме и считахме, че всичко е приключено по този договор и за двете страни.

Съпругата ми искаше да изхвърлим рутера и двата приемника, защото служителката в офиса на оператора ясно и категорично заяви, че не желае да ги приеме и не е нужно да ги връщаме, въпреки че ги носехме физически. Разбира се писмено по никакъв начин не беше удостоверено това твърдение, за да не може да бъде доказано предполагам.

Аз я посъветвах да ги запазим известно време, защото може все пак да си ги поискат. И днес, 3 месеца по-късно, получаваме фактура за 430 лв. За договор, който е прекратен, а неустойката за 3 месеца е платена и според нас отношенията по него са приключили.

След разговор с оператора се оказва, че това е начислена такса за невърнатото оборудване. Обясняваме, че в магазина им са отказали да го приемат и са казали, че не е нужно връщане. Операторът ни отговаря, че "системата" им тогава не си го е искала, но към днешна дата вече си го иска. Вариантите са или да го върнем, или да го заплатим - за 430 лв. Оборудване, което съм сигурен, че фирмата ще изхвърли, защото никога не монтира на клиенти употребявано такова, а винаги чисто ново.

Според мен това е съзнателно и нарочно измислена престъпна измамна схема за неоснователно обогатяване, защото операторът разчита, че след като служител в офис заяви , че не е нужно връщане и не приеме електрониката, всеки човек е нормално още с излизане от офиса им да го изхвърли веднага. Едва ли някой би пазил нещо ненужно и непотребно, което не може да бъде използвано дори. И те се възползват от това, след 3 месеца да го изискат или да го таксуват 430 лв., което е многократно над цената му за ново, а то вече е употребявано с години.

Нарочно не споменаваме мобилния оператор, защото смятам, че подобна схема не е само при него, а при повечето или всички. А и писмено никъде не посочват, че отказват да го приемат, което е тенденциозно и преднамерено, за да не може да се докаже впоследствие.

Идеята ми е да помогна на колкото може повече хора се предпазят от това да "изгорят" със стотици лева, подведени от алчността и некоректното отношение на операторите, които не са доволни "само" на трите наказателни месечни такси неустойка при предсрочно прекратяване на договор, а са измислили как да "изцедят" още пари от отказващия се от тях клиент и да го "накажат" колкото може по-скъпо.

ПАЗЕТЕ СИ ВСИЧКО, получено при сключване на договора! Дори след много време може да го поискат обратно!


Още по темата: общо новини по темата: 85
18.04.2024 »
25.03.2024 »
19.03.2024 »
18.03.2024 »
21.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ТанчоТ
премахни филтъра

+2
 
 
Благодаря за предупреждението. За такива номера би трябвало да носят и отговорност, но са много хитри.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бойни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: