ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Еднопосочни улици затрудняват трафика! Общината: В Европа е така!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:48 / 28.10.2014Коментари (39)10303
Забранителни знаци и еднопосочни улици създават неудобства в "Кючук Париж". За това алармира читател на Plovdiv24.bg. Ето за какво става въпрос:

Здравейте, прибирайки се вчера от работа, ми направи впечатление, че са премахнати забранителните знаци по бул. "Македония" - от бул. "Никола Вапцаров" до ул. "Скопие" и съответно реших да се възползвам.

Живея на ул. "Таврия", но за съжаление се оказа, че на кръстовището с ул. "Петър Стоев" е сложен знак "Влизането забранено". Преди затварянето за ремонта знака го нямаше, продължих направо, на следващата пресечка с ул. "Кичево" също е забранено. 

Идеята ми е, че за да се прибера от работа, а и не само (работя на "Кукленско шосе"), без да нарушавам закона, подминавам "Македония" и на кръстовището "Вапцаров/Талев", правя десен завой по "Талев" и след това завивам по "Петър Стоев".

Дотук добре, но само ще Ви кажа, че от "Кукленско шосе" до кръстовището "Вапцаров/Македония" се придвижвам за около 4-5 минути в пиков час и съответно от въпросното кръстовище до преминаването на следващото "Вапцаров/Талев" пак 4-5 минути, при условие, че премахването само на един знак решава проблема на всички живеещи в квадранта "Македония, Вапцаров, Скопие, Талев".

Благодаря за отделеното внимание, надявам се да съм бил достатъчно ясен с обяснението на проблема, ако може съдействайте, Вие сте сериозна медия и вярвам, че ще погледнете правилно на проблема, още веднъж благодарности.

Репортер на сайта се свърза със заместник-кмета Александър Държиков, който обясни:

"Движението в квартала е в съответствие с Генералния план за движение в Пловдив. В цяла Европа има цели еднопосочни квартали. Така е например и около "Събота пазара", зад ул. "Волга", по ул. "Кап Райчо" пред "Евмолпия". 

Това са прави, за да е разрешено спирането и паркирането отдясно. Ако улиците са двупосочни, трябва да забраним паркирането по тях, за да могат да се разминат две коли. Когато улицата е еднопосочна обаче, по нея може да се паркира отдясно и живущите там го правят. Всеки трябва да си направи сметката откъде да заобиколи. Да, за някои пътят се удължава, но пък като цяло се улеснява движението и се освобождават паркоместа".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Може да влиза в квартала за 5 мин повече, ама ще излиза за 5 по-малко...и все пак няма как да е удобно на всички, вероятно някои други съкварталци са доволни от това. Да не говорим, че на двупосочно движение в малка уличка сигурно са се разминавали по 40 мин в пиков час.
+1
 
 
Вие си избрахте и кмета и общинските саветници така,че търпете сега!Като един глас нема значение,нека цигани да избират кой да управлява.
0
 
 
На бабината им трънкина мога да кажа аз на общината! Ул. Таврия има офис на еконт на нея и от Македония редовно се върти наляво към офиса. И аз лично съм го правил този номер и е много удобно за влизане.
+1
 
 
Неудобството е, че не ни информираха. И се чудиш какво да обясниш на полицая.
-3
 
 
Абе тая община така ли не разбра че тук не е Европа а Булгаристан,докато не се изравним със тях по стандарт какво ще ми говорят за Европа ай сиктир бе
+3
 
 
Здравейте, аз съм човека, който изпрати писмото до сайта. Има хора, които ме подкрепят и съответно такива, които направо си обиждат, но всеки има право да говори каквото си иска, както и да е. На всички искам да кажа, че нямам нищо против еднопосочните улици, защото с тях се решава в някаква степен проблема с паркирането, също не ми е проблем дали ще се прибера вкъщи с 10-15 минути по-късно, но за мен не е нормално разстояние от 3-4 км в града да изминавам за 4-5 минути, и такова от 200 метра за същото време, защото някой си слага знаците ей така, и проблема е напълно отстраним. И за всички, които не са ме разбрали, става въпрос за пресечката между Македония и локалното на Македония (първа и втора снимка), около 10 метра дълга и пресечката на Македония с Кичево и по-точно подхода за паркинга на блока, който познава квартала много добре знае за какво пиша. БЛАГОДАРЯ.
+2
 
 
Това, което аз наистина НЕДОУМЯВАМ, колкото и да се мъча, ли, мъча, е следното: ЗАЩО, ЗА БОГА, по еднопосочните улици е разрешено паркирането САМО ОТДЯСНО? Дори улици, които са били ДВУПОСОЧНИ (преди) и паркирането по тях е било разрешено и от двете страни, след като станат еднопосочни, е разрешено паркирането единствено отдясно на посоката на движение... В момента се сещам за пример с ул. Велико Търново (от Авск. Велешки до стария стоматолог. факултет)... Значи, преди си беше друпосочна, спираше се от двете страни, ставаше УЖАСНО, щото има място само за 1 кола, която си върви спокойно межу паркиралите от двете страни, но дойде кола срещу теб, направо се изпотяваш къде ще се разминете. ОКЕЙ, направиха я еднопосочна - СУПЕР, ама закво сега се паркира само от едната страна, при положение, че НЯМА КОЙ ДА ТИ ДОЙДЕ ОТСТРЕЩА и можеш да си минеш спокойна между 2 редици (от ляво и от дясно)... НАИСТИНА НЕ ПРОУМЯВАМ ЛОГИКАТА... Единственият плюс е, че сега със сигурност е широко, щото от ляво няма коли... За сметка на това, сега няма къде да се паркира... Да не дава господ човек да има работа някъде около Новотел Пловдив през деня... В участъка от Oборище до Happy пак е еднопосочно и се паркира само от дясно (синя зона), а от ляво, закво стои празно??? Стигаш до Новотела и естествено там цялата редица, която е срещу Новотел-а е платени паркоместа... СТРАХОТНА ЛОГИКА... Айде, със здраве :)
+3
 
 
Защо навсякъде ние трябва да се направим на баш тарикати? Да, еднопосочните улици е факт, че отварят паркоместа! Голяма работа като трябва да обиколиш 5 мин! Като не можеш да си го позволиш, ползвай градски транспорт, карай колело.... Аз предлагам там където улиците са затворени, от едната страна да се направи една вело алея и съответно само пешеходци к колоездачи да могат да влизат! Мога само две неща да предложа на общината : Първо : направете вело алеи в целия град, направете цялостен план на движение на велосипедистите, много хора искат да карат колело, но няма къде! На булеварда рискуват да ги блъснат, на тротоара ще пречат на пешеходците! Второ : Моля ви стегнете сериозно градския транспорт и направете билетчето да важи 1ч поне! Така много хора ще стигат до работа с 1 билет (съответно само 1лв)! Искате хората да слязат от колите? Направете добри условия за алтернативно предвижване и ще се получи! Много неща могат да се взаимстват от Европа! Започнали сте с нещо, но вземете в предвид идеите и на хората! Ако има удобен, редовен градски транспорт с билет за 1ч=1лв, аз лично, а и много хора ще забравят за колата си!
+2
 
 
Моля хора който не живеят в този район да не коментират защото наистина има знаци-забранителни който те карат да въртиш като луд .Като пример ви давам следното недоразумение.Вижте първата снимка и момчето с колелото на къде иска да завие и вижте знака който забранява влизането срещу знака .Значи ако идвам от Вапцаров и искам да вляза в локалното на Македония трябва първо да карам до светофарите на Скопие от там на ляво по Кондолов от там наляво по Талев и от там да търся пряка в дясно за да стигна примерно до гумаджиите който са в локалното .Ето ви едно недоразумение което може да се реши като се махне този знак.Другото което не го проумявам е това че ако искате да завиете на ляво движики се по Талев е абсолютно забранено.Аз живея на К.Нунков и ако искам от Талев за завия на ляво за да стигна до блока няма как да стане със знаците който са сложени в момента и трябва да карам до светофарите на Кондолов и от там на ляво да влизам в локалното на Македония и да се връщам пак назад.Ако на някой това му се вижда нещо нормално аз не го намирам така.И локалното на Македония защо трябваше да се затваря за влизане от старите хали като изходът на тази улица до Тромпета е затворена това пък е върхът на глупостта на този който го прави този транспортен проект .Да не казвам още колко такива недоразумения имаме вътре в квартала то и затова всеки си кара както му е удобно на него за съжаление но никой не е длъжен да се съобразява със налуднивичите идеи на някой малумник
0
 
 
Там е ад, съгласен съм с еднопосочните улици, но след като свърши ремонта на булеварда ! Защо винаги слагаме каруцата пред коня ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: