ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани ще станат свидетели на едно уникално по рода си събитие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:35 / 07.06.2023Коментари (1)7085
Жителите и гости на град Пловдив ще станат свидетели на едно уникално по рода си събитие на сцената на Античен театър в Пловдив - "Harmonature: В Хармония с природата на Нусантара".

В този невероятен музикален концерт-спектакъл от 21:00 часа на 08.06 на древната сцена, публиката ще открие не само красотата и разнообразието на индонезийската култура, но и ще се запознае с амбициозната визия на новата столица на Индонезия.

Източен Калимантан - площ от 256 000 хектара ще се превърне във впечатляващ град, който ще бъде стратегически и географски център на страната. Тази нова столица ще се издигне като иновационен и устойчив център, който ще оживи потенциала на Индонезия в съвременния свят. В рамките на събитието "Harmonature", чрез 3D мапинг прожекция върху древните руини на Античния театър, ще бъде визуализирано как новата столица се превръща в устойчив горски град, който пресича модерното с древната история. Посетителите ще имат възможност да научат за бъдещето на Индонезия и за трансформацията на индонезийския начин на мислене и стремеж към модерност.

Ден преди дългоочаквания концерт-спектакъл "Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара" на сцената на Античния театър се състоя официална пресконференция с участието на Негово Превъзходителство г-н Сандиага Уно, министър на туризма на Република Индонезия, Н.Пр. г-н Иуан Богананта, Посланик на Република Индонезия в България, заместник- кметът по култура, археология и туризъм на Община Пловдив Пламен Панов и младата, талантлива изпълнителка Петя Панева - победителка в "Гласът на България". Заедно, пред пловдивските медии, те представиха значимостта, ролята и мястото на културните събития за привличане на туристи в региона.

Заместник-кметът Пламен Панов приветства високите гости и артистите с добре дошли в най-стария жив град в Европа, първият български град – Европейска столица на културата, обявен за "Най-добра европейска дестинация“ за изминалата 2022 г.

"Този спектакъл ще зарадва много пловдивчани, а едно такова мащабно събитие ще спомогне за усилването на връзките между нашите държави. Сигурен съм, че много хора след утрешния концерт - спектакъл ще бъдат инспирирани да посетят Индонезия. Вярвам, че и в бъдеще ще имаме още много интересни и впечатляващи общи инициативи“, подчерта заместник-кметът Пламен Панов в приветствените си думи.

"Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара" е резултат от едногодишна подготовка и сътрудничество между талантливи артисти и  Посолството на Индонезия в София.

Организаторите на концерт-спектакъла от посолството на Индонезия споделиха, че "Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара" се счита за културно събитие от национално значение за Индонезия. Събитието ще представя едно изумително съчетание от музика, танци и визуални ефекти, които ще пренесат публиката в магически свят на природата.

Посолството на Индонезия и всички участници са работили усърдно, за да създадат незабравимо изживяване, обединяващо музика, танци, визуални изложби и мода. Етноркестърът под ръководството на известния индонезийски диригент Еруин Гутауа ще представи индонезийска музика и инструменти. Петя Панева, българска фолклорна певица и победителка в "Гласът на България", ще съчетае българските и индонезийските музикални традиции, представяйки уникално и разнообразно звучене. Заедно с певицата Уоро Мустико, ще изпълнят и дуетна песен.

Очарователните рози на Архипелага, единствената индонезийска танцова група в България, и Нимфите, индонезийската танцова група в Сърбия, ще изпълнят индонезийски традиционни танци, които ще зашеметят публиката със своята елегантност и изтънченост. В допълнение към богатата музикална програма, посетителите ще имат възможност да се насладят на модни ревюта на Sejauh Mata Memandang - известна индонезийска марка за текстил и лайфстайл с устойчиви материи.

По-рано през деня днес, министърът на туризма на Република Индонезия, Негово Превъзходителство г-н Сандиага Уно, който е на еднодневно посещение в България, проведе работна среща с министъра на туризма на България, г-жа Зарица Динкова, като това е първата ѝ международна среща на високо равнище в качеството и на министър на туризма, само ден след встъпването ѝ в длъжност.

Двете страни обсъдиха конкретни начини за задълбочаване на двустранните отношения между Индонезия и България, особено в областта на туризма, и поеха ангажимент да подновят Меморандума за разбирателство в областта на туризма между Индонезия и България от 2014 г.

Посещението на Министър Уно е свидетелство за ангажимента на правителството на Индонезия към развитието на туризма и културните обменни програми между двете страни. Присъствието на министъра днес в Пловдив бе и знак за неговата подкрепа към посланик Богананта и екипа му за концерта "Harmonature".  Индонезийският министър се присъедини към репетициите на етноркестъра и поздрави сърдечно участниците.

От своя страна, организаторите изразиха своята дълбока благодарност към Министъра на туризма на Република Индонезия за неговата подкрепа и участие в събитието и подчертаха, че присъствието му ще допринесе за високото ниво на събитието и ще спомогне за още по-тясното сътрудничество между двата народа. Събитието "Harmonature: В Хармония с природата на Нусантара" обещава да бъде едно незабравимо преживяване, което ще обедини културите и хората от различни части на света.

Концерт-спектакъл "Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара" се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е с ВХОД СВОБОДЕН..







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Хаха Да бе,ще ставам свидетел на мизерии как полицията ми пречи затваряйки 2 улици заради туй събитие и тва ще ми пречи на работата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: